Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Galvenais ir saruna

27. septembrī jau piekto reizi visā Eiropā, tajā skaitā Latvijā, tiks atzīmēta Starpkultūru dialoga diena. To ik gadu septembra pēdējā ceturtdienā pie mums rīko organizācija AFS Latvija Jauniešu apmaiņas programmas, un arī šoreiz tā iecerējusi dažādus pasākumus par starpkultūru izglītības tēmām, kas būs atvērti jebkuram interesentam.

Starpkultūru dialoga dienas mērķis ir veicināt izpratni par starpkultūru izglītību un jauniešu apmaiņas programmu nozīmi, teic organizatori - pamatā AFS Latvija brīvprātīgie. Šīs dienas aktivitātes koncentrēsies Rīgas Jauniešu centrā Kaņieris. Tajā visas dienas garumā, laikā no 10.00 līdz 16.00, ikviens interesents, bet jo īpaši jaunieši, tiek aicināti apmeklēt interaktīvus seminārus un diskusijas par citu tautu kultūrām, to, cik svarīgs ir dažādu kultūru pārstāvju dialogs un cik būtiski to piedzīvot pašam uz savas ādas, nevis tikai, piemēram, par to lasot, stāsta AFS Latvija direktore Ieva Rībena. Atsevišķas diskusijas iecerētas arī par savas kultūras apzināšanos un par to, kā mūs uztver un kā Latvijā jūtas cilvēki, kas šeit ieradušies no citām pasaules malām. Būs arī tikšanās un sarunas ar apmaiņas skolēniem no Vācijas, Itālijas, Taizemes, Meksikas un citām valstīm, kuri šo mācību gadu pavada Latvijā. Tāpat būs iespēja noskatīties dažādus video un prezentācijas. «Šajā dienā plānotas arī aktivitātes atsevišķās Rīgas vidusskolās, bet uz Kaņieri aicināts ikviens. Šis pasākums varētu būt interesants arī skolotājiem,» saka I. Rībena.

Viņa uzsver, ka ne pats Starpkultūru dialoga dienas pasākums, ne AFS vai tamlīdzīgas jauniešu apmaiņas programmas gan nav vērstas uz to, lai veicinātu jauniešu aizbraukšanu no Latvijas. Tas ir maldīgs priekšstats. «Es pati ikdienā nodarbojos ar skolēnu apmaiņu organizēšanu, kurās viņi uz gadu dodas mācīties ārzemēs. Parasti jaunieši aizbrauc ar domu, ka atpakaļ nemaz nebrauks, tomēr pēc tā gada atgriežas, sapratuši, ka palikt svešā zemē nemaz nevēlas. AFS apmaiņas programmas vērstas uz to, lai jaunietis gan mācītos vietējā skolā, gan apgūtu vietējo valodu un iepazītu vietējo kultūru, un bieži vien ir tā, ka caur svešas kultūras iepazīšanu viņi daudz labāk novērtē un saprot arī paši savējo, kam sajūtas piederīgi,» I. Rībena skaidro un piebilst, ka jaunieši apmaiņas programmas laikā nereti saprot, ka Latvijā ir visas tās pašas iespējas, kas citur, turklāt tās te ir pat vieglāk sasniedzamas, ir tikai jāzina, ko gribi, un jādara. Runājot par jauniešu apmaiņu dalībniekiem no Latvijas, viņi esot aktīvi un motivēti, grib mācīties un kļūt konkurētspējīgi pretstatā dažam labam no citām valstīm Latvijā uzņemtam skolēnam, kura motivācija iegūt šādu starptautisko pieredzi dažbrīd nav īsti saprotama.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?