Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 15. novembris
Undīne, Leopolds, Unda

Gardēžu takas

Šonedēļ Valmieras Tūrisma informācijas centra rīkotajā Gardēžu tūrē viena no pieturvietām bija restorāns Rātes vārti. Tā šefpavāre Rasma Sudraba lasītājiem piedāvā divas vienkāršas, no vietējiem produktiem viegli pagatavojamas receptes. Desertam viņa izmanto Liepkalnu maizi, bet der arī, piemēram, Lāču.

Rātes vārtu zandarts nācis no Burtnieku ezera, taču šefpavāre teic - der arī jebkura cita Latvijas upju zivs. Tā kā Rātes vārti atrodas tieši pretim Valmieras teātrim, restorāna zelta viesis ir arī režisors Oļģerts Kroders, kurš pusdienās nāk ap 7-8 vakarā un zandarts esot viens no viņa iecienītākajiem ēdieniem, ko meistars pasūta kopā ar biezpienu un maurlociņiem.

Trešā recepte - skaista un garšīga uzkoda cukīni ziedā - tās autore ir Zane Kilbloka, kurai apgādā Zvaigzne ABC tikko iznākusi uzkodu grāmata Pipars&Oga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Zandarta fileja ar Remulādes mērci

Sastāvdaļas 1 personai: 100 g zandarta (var ņemt jebkuru citu nesaldētu upju zivi) fileja, sāls pipari pēc garšas, apmēram 1 tējk. citrona sulas. Mērcei: 2 ēd. k. majonēzes, 2 ēd. k. skābā krējuma, 1 marinēts, sakapāts gurķis, 1 tējk. citrona sulas, mārrutki, sāls, sinepes, sasmalcināts ķiploks pēc garšas. Kartupeļu biezenis un zaļo salātu lapas pasniegšanai.

Uz pannas uzklāj cepampapīru un liek zivs fileju ar ādiņu uz leju. Cep 180 grādos apmēram 7 minūtes. Kad zivs gatava, to pārkaisa ar sāli, pipariem, pārslaka ar citrona sulu.
Gatavo mērci, visas minētās sastāvdaļas samaisot kopā.
Uz šķīvja kārto salātu lapas, zivs fileju, kartupeļu biezeni. Pārlej ar mērci.

Rudzu maizes un medus deserts

Sastāvdaļas 1 personai: 100 g rudzu maizes, 15 g sviesta cepšanai, 1 ēd. k. (30 g) medus. Mērcei: sezonas ogas un mazliet cukura.

Sagriež rudzu maizi trijstūrīšos.
Liek uz pannas un sviestā apcep.
Karstiem maizes trijstūrīšiem pievieno medu, vairs nekarsē pannu, bet samaisa maizi ar medu, kas siltumā izkusīs un apņems visu maizi.
Ogas sablendē, ja vēlas, pievieno tām cukuru.
Pasniedz, kārtojot trijstūrīšus uz šķīvja un pārlejot ar ogu mērci.

Pildīti cukīni ziedi

Sastāvdaļas 12 personām:
12 cukīni ziedi, ciedru rieksti, parmezāna siers.
Panēšanai: 150 g miltu,
50 ml ūdens, 1 ola, olīveļļa, sāls, pipari.
Pildījumam: 1 šalotes sīpols, 3 ēdamk. Provansas zaļumu - baziliks, timiāns, oregano, pētersīļi, 200 g rikotas siera, 1 ola, sāls, pipari.
Panējumam sajauc miltus ar ūdeni, sāli un pipariem, pievieno olu un visu samaisa.
Pildījumam sajauc olu, rikotas sieru, smalki sagrieztu šalotes sīpolu, sasmalcinātus zaļumus un visu samaisa.
Cukīni ziedus sagatavo pildījumam un izņem drīksnas. Ziedos ar karoti uzmanīgi iepilda siera maisījumu. Pannā ielej olīveļļu.
Pildīto cukīni ziedu iemērc miltu maisījumā un liek uz pannas. Cep no abām pusēm 2-3 min., līdz tie kļūst zeltaini. Uzrīvē parmezāna sieru, rotā ar ciedru riekstiem. Pasniedz siltus.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?