Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 14. novembris
Fricis, Vikentijs

Gardo pankūku rīti

Pirmā pankūka var arī neizdoties - jo, iespējams, ne panna, ne eļļa nav pietiekami karsta, bet visas pārējās, gatavojot pēc šīm receptēm, sanāks noteikti - saka recepšu autore Ieva Šiliņa no Dobeles dzirnavnieka. Viņai ļoti patīk izmēģināt arvien jaunas pankūku receptes. Ievai ir arī vairāki padomi, lai pankūkas sanāk ideālas.

1. Miltu sijāšana pankūkām piešķir gaisīgumu.

2. Rauga pankūkas ar mūsdienu sauso raugu izdodas vienmēr, atšķirīgs var būt vienīgi rūgšanas laiks. Kļūdīties iespējams, tikai pārmērīgi uzkarsējot pienu, kas vienkārši nogalina raugu.

3. Plāno pankūku mīklā iestrādātais sviests tām dod elastību, pankūkas neplīst.

4. Jogurta pankūkām droši var izmantot pilngraudu miltus (arī miežu, auzu) vai 1/3 daļu no kopējā miltu daudzuma (100 g) aizstāt ar bezglutēna miltiem (griķu, rīsu, kvinojas, tefa).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Jogurta/paniņu pankūkas 5. Pankūkas cep viegli br

Sastāvdaļas: 2 olas, 500 ml bezpiedevu jogurta vai paniņu, 1 ēd. k. + 1 tējk. cukura, 300 g miltu, šķipsna sāls, eļļa cepšanai
1. Bļodā lej jogurtu un iemaisa olu dzeltenumus, sāli un vienu ēdamkaroti cukura.
2. Pa daļām šķidrajās sastāvdaļās iesijā un iemaisa miltus tā, lai neveidojas kunkuļi.
3. Atsevišķā bļodā puto olbaltumus. Kad tie saputoti maigās gubveida putās, pievieno vienu tējkaroti cukura un turpina putošanu, līdz olbaltumi «iestīvinās». Steigas vai slinkuma gadījumā olbaltumus var neputot atsevišķi, bet pievienot kopā ar dzeltenumiem, tad pufīgumam mīklai pievieno 1/2 tējk. cepamā pulvera.
4. Pakāpeniski olbaltumus iecilā mīklā. Uz pannas uzkarsē eļļu. Ņem ēdamkaroti mīklas un liek uz pannas.

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas: 300 ml piena, 350 g miltu, 2 olas (istabas temperatūrā), 7 g ātras iedarbības maizes rauga vai parastā sausā rauga, 3 ēd. k. cukura, šķipsna sāls, eļļa cepšanai
1. Pienu uzsilda, līdz tas remdens (30 grādi), un lej bļodā. Mazākā bļodā viegli sakuļ olas, iemaisa cukuru, sāli un raugu un pielej pienam, kārtīgi sajaucot.
2. Šķidrajās sastāvdaļās pa daļām iesijā un iekuļ miltus, līdz mīkla kļūst viendabīga.
3. Mīklas bļodu pārsedz ar virtuves dvieli un liek raudzēties sausā un siltā vietā.
4. Kad mīkla dubultojusies apjomā, tā ir gatava cepšanai.
5. Uz pannas uzkarsē eļļu. Ēdamkaroti iemērc aukstā ūdenī, lai mīkla nelīp pie karotes. Pēc tam paņem karoti mīklas un liek uz pannas. Vienlaicīgi cep 4-5 pankūkas.
6. Pankūkas cep zeltaini brūnas no abām pusēm. Ceļ galdā ar zilajām meža ogām (mellenēm un kazenēm) un pārber ar lavandas pūdercukuru.
7. Lavandas pūdercukuru pagatavo, pūdercukurā ieliekot pāris lavandas ziedu un trauku stingri noslēdzot. Cukurs savelkas pāris nedēļās. Metode tāda pati, kā mājās gatavojot vaniļas cukuru. Lavandas pūdercukura vietā var izmantot vaniļas pūdercukuru. Vēl viena alternatīva ir rozmarīna pūdercukurs.

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas: 2 mazas olas vai arī 1 liela ola + olas dzeltenums, 560 ml piena (istabas temperatūrā), 220 g miltu, 2 ēd. k. kausēta sviesta, 1 tējk. cukura, šķipsna sāls, eļļa cepšanai
1. Bļodā iesijā miltus. Miltu vidū izveido iedobi, kurā iesit olas, pielej sviestu, pieber cukuru un sāli un pamazām pa daļām pievieno pienu, vienlaikus no malām iemaisot miltus, līdz izveidojas viendabīga un zīdaina mīkla.
2. Tad mīklu puto ar putojamo slotiņu vai sablendē, lai sviests kārtīgi iestrādātos mīklā. Mīklu uz pusstundu atstāj atpūsties.
3. Pannu uzkarsē un viegli ietauko ar eļļu. Lej kausiņu mīklas uz pannas un ar apļveida kustību mīklu izlīdzina pa visu pannas dibenu.
4. Kad pankūka apcepusies no apakšas un tās ārmaliņa atdalījusies no pannas, to ar asu kustību sakrata, lai pārliecinātos, ka pankūka nav pieķērusies pie pannas. Ja esat meistars, ar veiklu kustību pankūku apmet otrādi. Ja ne, ar koka lāpstiņu pankūku paceļ, apgriež uz otru pusi un viegli brūnu apcep arī otru pusi.
5. Šīs ir universālas pankūkas, ko var pasniegt gan ar saldām, gan sāļām piedevām, gan izmantot pildīšanai.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?