Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Gavēņa laika ēdieni

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pildīta zivs ar svaigu sieru, spinātiem un rīsiem

4 personām vajadzēs: 4 foreles, 200 g spinātu, 200 g Filadelfijas siera, 250 g basmati rīsu, 100 g sīpolu, 10 g ķiploku, 20 g Indijas riekstu, citrona pusīti, 20 g sviesta, sāli un piparus
Forelēm no augšas izņem muguras asakas. Novāra rīsus. Spinātus, sīpolus un ķiplokus apcep, tad samaisa ar svaigo sieru, rīsiem un riekstiem un pilda zivīs. Tad tās liek cepeškrāsnī un cep 175 °C aptuveni 10-12 min. Pirms pasniegšanas uzspiež citrona sulu un uzliek sviesta gabaliņu.
4 personām vajadzēs: 400 g panīra siera, 4 rupjmaizes šķēles, 150 g ābolu, 2 ēd. k medus, citronu, sviestu cepšanai, 1/2 tējk. kanēļa, piparmētru lapiņas
Nomizo ābolus. Panīru, maizi un ābolus sagriež līdzīgos gabalos. Maizi apcep sviestā, tad pievieno medu, ābolus un sieru, uzspiež citrona sulu, uzkaisa kanēli. Visu nedaudz apcep un kārto uz šķīvja. Dekorē ar piparmētru lapiņām.

Turku zirņi saldkrējuma sojas mērcē ar ceptu sieru


4 personām vajadzēs: 200 g turku zirņu, 500 g panīra (Valmieras piena jaunais piena produkts), 200 g tomātu, 250 g cukini, 200 g puravu, 10 g ķiploku, 200 ml saldā krējuma, 3 ēd. k. sojas mērces, 2 ēd. k. sezama sēklu, eļļu cepšanai, sāli un piparus
Zirņus iemērc, lai uzbriest. Tad tos novāra gatavus. Dārzeņus sagriež kubiņos un apcep, pieber klāt novārītos zirņus, pievieno saldo krējumu, soju, sezama sēklas un maigi vāra, līdz mērce sabiezē. Panīru sagriež šķēlītēs un apcep garšvielās.
Visu kārto uz šķīvja un pasniedz.

Sakņaugu zupa ar skābo krējumu

4 personām vajadzēs: 60 g biešu, 60 g seleriju sakņu, 60 g rāceņu, 60 g kartupeļu, 60 g burkānu, 50 g sīpolu, 4 ēd. k. krējuma, 1 tējk. timiāna, 1 ēd. k diļļu, 1 ēd. k. pētersīļu, sāli un piparus pēc garšas
Sakņaugus nomizo, sagriež smalkos salmiņos. Liek vārīties ūdeni ar garšvielām, tad katlā ieber sakņaugus un pavāra aptuveni 5 min. Gatavo virumu lej šķīvī un pasniedz ar skābo krējumu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?