Gribi notievēt? Te kabači!
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Kabaču terīne ar mocarellas sieru un jāņogu mērci
2 personām vajadzēs: 1 gab. mocarellas siera (125 g), 150 g
kabaču, 1 ķirštomātu, 30 g saldās čili mērces, 100 g jāņogu,
baltmaizes grauzdiņu
Kabačus sagriež gareniski plānās šķēlēs un
viegli apcep. Formā ieklāj plēvi un izklāj apceptos kabačus, tad
liek sieru un pa vidu ķirštomātu. Brīvās kabaču malas, kas «lien»
ārā no formas, ieloka formā atpakaļ un liek cepties cepeškrāsnī 100
grādu temperatūrā. Cep 20 min. Tad formu izņem no cepeškrāsns un
atdzesē. Kad terīne atdzisusi, to pārgriež uz pusēm un kārto uz
baltmaizes grauzdiņa, kas uzlikts uz
šķīvja.
Mērcei: jāņogas liek vārīties, pielejot
mazliet ūdens un pieliekot cukuru pēc garšas. Mērcei jābūt
saldenai. Kad jāņogas izšķīdušas, masu sablenderē un izkāš caur
sietu, lai nebūtu sēkliņu.
Kabaču čipsi
Kabačus (var izmantot jebkuru dārzeni) plāni sagriež un liek
pannā uz cepamā papīra, nedaudz pakaisa ar sāli un pipariem. Cep
krāsnī vienu stundu 90 grādu temperatūrā.
Ar šiem čipsiem bez
ierobežojuma var našķoties vakarā pie televizora, kaloriju tajos
tikpat kā nav. Čipsi būs laba uzkoda pie alus.
Kabaču biezenis ar grilētu lasi
2 personām vajadzēs: 400 g laša fileju, 300 g kabaču, 100 g
kartupeļu, 2 daiviņas ķiploku
Lasi apcep uz grila (vai uz
pannas, vai pēc vēlēšanās var vārīt), uzber sāli, piparus un liek
cepeškrāsnī 175 grādos. Cep aptuveni 8 min. Kabaci (100 g) un
kartupeļus sagriež mazākos gabaliņos un liek vārīties kopā ar
ķiploku. Kad dārzeņi mīksti, nolej ūdeni un visu sablenderē
viendabīgā masā, pieliek garšvielas - sāli, piparus pēc garšas.
Biezeni var pasniegt gan siltu, gan aukstu.
No pārējā kabača
pagatavo ātros salātus: kabaci nomizo un sagriež smalkās
strēmelītēs, sajauc kopā ar baltvīna etiķi, cukuru, sāli, pipariem
(pēc garšas). Marinādei var pievienot izkaltētu biešu pulveri - tas
piešķir salātiem skaistu sarkanīgu nokrāsu.
Visu kārto uz
šķīvja, lasim virsū liek ātros kabaču salātus. Salāti ir skābeni,
tāpēc citrons nebūs nepieciešams. Ēdienu dekorē ar ziediem vai
zaļumiem.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
4 komentāri
muuuuu
ir
nu nu>u.c.
u.c.