Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Horoskopi

Ah, rit pirmās siltās dienas, un dāmas jau aizrāvušās ar domām, kā pēc pāris mēnešiem karstajā vasaras saulē zvilnēs jūrmalas smiltīs. Tas, protams, sevī ietver ekstrēmas diētas, pastiprinātas intensitātes fitnesa nodarbības, dārgāku ķermeņa kopšanas līdzekļu iegādi, iespējamus solāriju apmeklējumus, lai pludmalē neizskatītos pēc iesācējām, un daudzus citus mūsdienīgus it kā sievišķīgās viltības paņēmienus.

Neliegšos, arī mēs ar māsīcu, kura, tāpat kā es, ir divu bērnu māmiņa, brīvdienās pārrunājām jaunākās tievēšanas metodes, jo, gribot vai ne, ziemas mēneši ir darījuši savu - sākot jau ar Ziemassvētku izēšanos un beidzot ar Lieldienu garajām brīvdienām.

Tā nu mēs pļāpājām, pie spoguļa krāsodamas sarkano Chanel lūpu krāsu, un mans sakāmais bija aptuveni šāds: «Klau, šodien iesim ciemos, tur taču būs daudz ko ēst un dzert.» Uz ko māsīca Edīte atbildēja: «Man prasās zivi, vai varam pēc tam vēl uz 3 zivīm aiziet?» Tam sekoja mana apstiprinoša un galīga piekrišana ar piebildi: «Bet varbūt tā kārtīgi vajag saēsties un aizejam vēl pēc tam uz Streetburgeri?» Edīte: «Jā, tur es neesmu bijusi.» Vakaru mēs tomēr noslēdzām ar divām austerēm, zivju zupu un mīdiju porciju. No malas izklausās drausmīgi, bet mana uzticamā vakara gardēšanas biedrene atklāja savu Braitonas draudzeņu diētas principu, kuru piekopjot var nomest vairāk svara, nekā ēdot tikai zaļumus. Proti - no pirmdienas līdz piektdienai mazkaloriju ēdienkarte (aptuveni 500 kaloriju dienā), bet brīvdienās atļauts ir viss. «Bet es jau tā ēdu apmēram pusgadu,» es priecīgi izsaucos! Edīte man lūdz padalīties ar savu ēdienkarti.

No rīta tukšā dūšā izdzeru svaigi spiestu puscitrona sulu. Brokastīs vienmēr ēdu augļu salātus - puse banāna, puse greipfrūta, melone, mandeles, rozīnes, ķirbju sēklas un diedzēti graudi. Pusdienās lapu salāti ar avokado. Vakariņās mēdzu apēst vēl kādu augli - ananasu, mango, bumbieri. Tā kā esmu kārumniece, tad launagā apēdu dažas vīģes, riekstu saujiņu, godži vai zīdkoka ogas, griķu musli. Kafiju dzeru bez piena. Bet sestdienās un svētdienās lutinu sevi ar dažādiem ēdieniem, neskaitot kalorijas un aizmirstot par sārmaino vidi organismā. Pieļauju, ka pareiza uztura speciālisti pie šī apraksta sajūk prātā, jo tā ir manis radīta ēdienkarte, kas palīdz izskatīties lieliski un uzturēt sevi formā - esmu gatava pludmales sezonai kaut šodien. Nejūtos ne slikti, ne apdalīta, gluži pretēji - daudz labāk nekā laikā, kad mēnešiem aizliedzu sev pieskarties baltmaizei. Edīte gan uzdeva visai pamatotu jautājumu: «Bet ģimene?» Pareizi, visiem nevajag uzspiest savu ēdienkarti, sevišķi jau bērniem, tādēļ, pirms pasniedzu viņiem kartupeļus ar maltās gaļas mērci, parūpējos, lai mans izsalkums būtu remdēts ar kārtīgu zaļo salātu devu.

Bet tā kā termometra stabiņš pakāpies virs +10 grādiem, esmu nolēmusi uzsākt skriešanu, kas, manuprāt, ir vēl viens pilnīgi par brīvu pieejams un ķermenim draudzīgs sporta veids. Uzliekam tik uz ausīm sev tīkamu mūziku un aiziet pa taciņu uz tuvējo parku. Lai jums izdevies pavasaris, veselīga ēšanas paradumu maiņa un tiekamies kādā brīvdienu kafejnīcā vai McDrive!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?