Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Idejas Lieldienu brokastīm

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Olu salāti ar spinātiem un sēnēm

Sastāvdaļas 1 personai: sauja spinātu lapu, sauja šampinjonu, zaļumi (timiāns, rozmarīns), 1 neliels sīpoliņš, 1 ķiploka daiviņa, 2 olas, pāris pilienu Vorčesteras mērces, olīveļļa (pārliešanai, citrons, sāls, pipari, Parmas siers (vai cits siers pēc izvēles)
1. Olas vāra aptuveni sešas minūtes, lai vidū tās vēl būtu nedaudz mīkstas. Izvārītās olas noloba un pārgriež gareniski uz pusēm. Uzkaisa nedaudz melno piparu.
2. Šampinjonus (vai citas sēnes pēc izvēles) sagriež šķēlēs, nomizo un sasmalcina sīpolu un ķiploku.
3. Sēnes un sasmalcinātos dārzeņus liek pannā un apcep. Cepot pievieno nedaudz sasmalcināta timiāna un rozmarīna, pielej pāris pilienu Vorčesteras mērces (var pieliet arī nedaudz sojas mērces).
4. Uz šķīvja kārto spinātu lapas, izvārītās olas un apceptās sēnes. Visu pārlej ar olīveļļu, uzspiež nedaudz citrona sulas.
5. Virsū uzrīvē Parmas sieru. Var izmantot arī jebkuru citu sieru, piemēram, mocarellas vai fetas siera gabaliņus, vai pašu parastāko Krievijas vai Holandes sieru.

Olu salāti ar anšoviem un cieto sieru

Sastāvdaļas 2 personām: 2 olas, 2 baltmaizes grauzdiņi, salātu lapas, 2 tomāti, pāris redīsu, 1 gurķis, rozā pipari pēc garšas. Anšovu majonēzei: 2 olas, 5-6 anšovi vai ķilavas, 1 tējk. sojas mērces, 1/2 tējk. sinepju, 200-250 ml olīveļļas, 100 g parmezāna vai cita cietā siera
1. Olas vāra septiņas minūtes, divas pārgriež uz pusēm un pārkaisa ar svaigi maltiem rozā pipariem, otras divas sasmalcina mērcei.
2. Gatavo anšovu mērci. Olām pievieno sinepes, sojas mērci, sarīvētu cieto sieru un anšovus. Blendējot pakāpeniski pievieno olīveļļu, līdz mērce sabiezē.
3. Uz šķīvja kārto salātlapas, sagrieztus dārzeņus, vārītās olas. Pasniedz ar grauzdiņu, olām pārlejot anšovu majonēzi.

Ar kūpinātu krēmu pildītas olas

Sastāvdaļas 2 personām: 4 olas, 100 g karsti kūpinātas zivs, daži redīsi, 1 gurķis, salātu lapas, 1 vārīta biete, pesto mērce, apcepti tomāti, sāls, pipari pēc garšas
1. Olas vāra septiņas minūtes, pārgriež, dzeltenumus izņem.
2. Dzeltenumiem pievieno garšvielas, kūpināto zivi un sablendē.
3. Krēmu pilda tukšajās olu pusītēs, pasniedz ar redīsiem, gurķiem, apceptiem tomātiem.
4. Dekorē ar salātu lpām, vārītu bieti, pesto mērci.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?