Idejas Lieldienu brokastīm
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Olu salāti ar spinātiem un sēnēm
Sastāvdaļas 1 personai: sauja spinātu lapu, sauja šampinjonu,
zaļumi (timiāns, rozmarīns), 1 neliels sīpoliņš, 1 ķiploka daiviņa,
2 olas, pāris pilienu Vorčesteras mērces, olīveļļa (pārliešanai,
citrons, sāls, pipari, Parmas siers (vai cits siers pēc
izvēles)
1. Olas vāra aptuveni sešas minūtes, lai vidū tās vēl
būtu nedaudz mīkstas. Izvārītās olas noloba un pārgriež gareniski
uz pusēm. Uzkaisa nedaudz melno piparu.
2. Šampinjonus (vai
citas sēnes pēc izvēles) sagriež šķēlēs, nomizo un sasmalcina
sīpolu un ķiploku.
3. Sēnes un sasmalcinātos dārzeņus liek pannā
un apcep. Cepot pievieno nedaudz sasmalcināta timiāna un rozmarīna,
pielej pāris pilienu Vorčesteras mērces (var pieliet arī nedaudz
sojas mērces).
4. Uz šķīvja kārto spinātu lapas, izvārītās olas
un apceptās sēnes. Visu pārlej ar olīveļļu, uzspiež nedaudz citrona
sulas.
5. Virsū uzrīvē Parmas sieru. Var izmantot arī jebkuru
citu sieru, piemēram, mocarellas vai fetas siera gabaliņus, vai
pašu parastāko Krievijas vai Holandes sieru.
Olu salāti ar anšoviem un cieto sieru
Sastāvdaļas 2 personām: 2 olas, 2 baltmaizes grauzdiņi, salātu
lapas, 2 tomāti, pāris redīsu, 1 gurķis, rozā pipari pēc garšas.
Anšovu majonēzei: 2 olas, 5-6 anšovi vai ķilavas, 1 tējk. sojas
mērces, 1/2 tējk. sinepju, 200-250 ml olīveļļas, 100 g parmezāna
vai cita cietā siera
1. Olas vāra septiņas minūtes, divas
pārgriež uz pusēm un pārkaisa ar svaigi maltiem rozā pipariem,
otras divas sasmalcina mērcei.
2. Gatavo anšovu mērci. Olām
pievieno sinepes, sojas mērci, sarīvētu cieto sieru un anšovus.
Blendējot pakāpeniski pievieno olīveļļu, līdz mērce sabiezē.
3.
Uz šķīvja kārto salātlapas, sagrieztus dārzeņus, vārītās olas.
Pasniedz ar grauzdiņu, olām pārlejot anšovu majonēzi.
Ar kūpinātu krēmu pildītas olas
Sastāvdaļas 2 personām: 4 olas, 100 g karsti kūpinātas
zivs, daži redīsi, 1 gurķis, salātu lapas, 1 vārīta biete, pesto
mērce, apcepti tomāti, sāls, pipari pēc garšas
1. Olas
vāra septiņas minūtes, pārgriež, dzeltenumus izņem.
2.
Dzeltenumiem pievieno garšvielas, kūpināto zivi un sablendē.
3.
Krēmu pilda tukšajās olu pusītēs, pasniedz ar redīsiem, gurķiem,
apceptiem tomātiem.
4. Dekorē ar salātu lpām, vārītu bieti,
pesto mērci.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri