Ierasti produkti, neierasti ēdieni
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Arābu mikslis šakšuka
2 personām vajadzēs: 1 tējk. olīveļļas, 3-4 ķiploku daiviņas, 1
vidēja lieluma sīpolu, 1 zaļo papriku (ar sarkano vai dzelteno būs
maigāka garša), 1 čili pipara pāksti, 2-3 vidēji lielus tomātus, 2
svaigas liellopu gaļas desiņas, 2 olas, 1 tējk. ķimeņu, 50 ml
ūdens, sāli, piparus pēc garšas
1. Smalki sakapā ķiplokus un
sagriež sīpolu. Ieber pannā, kur uzkarsēta tējkarote olīveļļas,
apcep pāris minūšu.
2. Iepriekš iztīrīto papriku sagriež
kubiņos, čili pāksti ar visām sēklām - plānās šķēlēs. Ieber pannā,
pāris minūšu apbrūnina, tad pielej 50 ml ūdens un sautē maisījumu
5-7 minūtes.
3. Kamēr sautējas cietākie pipari, sagriež šķēlēs
tomātus. Tos pievieno piparu sautējumam.
4. Vienlaikus pievieno
desiņas, ķimenes, sāli un piparus pēc vēlmēm. Kad desiņas
uzkarsušas (sāk čurkstēt), samazina uguni un maisījumu sautē vēl 10
minūtes. Vāku neliek, ļaujot pamazām iztvaikot ūdenim un tomātu
sulai. Bet nedrīkst pilnīgi izžāvēt! Pa brīdim apmaisa, lai tomāti
izšķīstu.
5. Sautējumā izveido iedobumus, kuros iesit olas. Tām
uzber sāli un piparus. Turpina sautēt, līdz baltums ir balts un
dzeltenums savilcies, bet ne ciets. Šakšuka gatava!
Auzu pārslu un medus rullīši ar sieru
1 personai vajadzēs: 200 g auzu pārslu, 50 g medus, siers
(piemēram, Krievijas, Holandes vai Lapzemes). Mērcei: medus,
citrons, lazdu rieksti
1. Pannā ieber auzu pārslas, ieliek medu
un lēnām karsē, līdz medus pakūst un sāk raut klāt auzu pārslas.
Kad izveidojas lipīga masa, pannu ņem nost no uguns.
2. Uz galda
izklāj pārtikas plēvi, uz tās uzliek auzu pārslu un medus masu un
pa virsu uzklāj vēl vienu pārtikas plēvi.
3. Ar mīklas rulli
masu izrullē plānā kārtā. Noņem virsējo plēvi.
4. No siera
izgriež aptuveni 2 x 2 x 15 cm biezu klucīti un, kamēr izrullētā
auzu pārslu masa vēl silta, uzliek sieru uz tās. Masu, līdzīgi kā
suši, ar apakšējās plēves palīdzību aizrullē ciet. Ļauj rullītim
īsu brītiņu sacietēt.
5. Katliņā ielej medu, izspiestu citrona
sulu (uz 1 ēdamkaroti medus liek 1 tējkaroti citrona sulas) un liek
vārīties, līdz medus pakūst.
6. Auzu pārslu un siera rullīti
sagriež pabiezās šķēlītēs un pārlej ar siltu mērci.
Rotā ar
sasmalcinātiem lazdu riekstiem. Pasniedz ar tumšo alu.
Reņģu filejas ar sīpoliem, pētersīļiem un bieti
Sastāvdaļas 4 personām: 1,2 kg reņģu, 1 sarkanais sīpols, 0,15 l
olīveļļas, 1 galda biete, sāls, pētersīļi, smaržīgie
pipari
Reņģes iztīra, vidējo asaku atstāj. Sarkano sīpolu un
bieti sagriež šķēlēs. Stikla burkā liek kārtās reņģes, sīpolus un
garšvielas. Tad uzlej olīveļļu. Kad burka pilna, to ievieto
ledusskapī uz pusotru stundu. Pasniedz ar lapu salātiem, biezpienu
un grauzdiņiem.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri