Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Iestāsies par komanda s biedru

Papildu bonuss, kas viņam var palīdzēt nokļūt NHL - par aizsarga Artūra Kuldas prasmīgajām iemaņām dūru cīņās sacījis viņa vienaudzis Kaspars Daugaviņš. Tomēr pats Artūrs, kad viesojāmies pie viņa Čikāgā, uzsvēra, ka grib būt labs hokeja aizsargs. Spēles manieres ziņā viņš ir tuvāk Kārlim Skrastiņam, nevis Sandim Ozoliņam, kurš NHL bija viens no labākajiem uzbrūkošā stila aizsargiem. Līdz sezonas beigām Kulda cer sagaidīt vēl vienu izsaukumu uz NHL klubu Atlantas Thrashers, tomēr, visticamāk, AHL kluba Čikāgas Wolves sastāvā viņš turpinās cīnīties par iekļūšanu izslēgšanas stadijā.

Kādas ir Wolves izredzes spēlēt play-off?

Esam spēcīgā divīzijā, tāpēc paredzu, ka cīņa ilgs līdz regulārā čempionāta pēdējai spēlei. Pēc iegūtajiem punktiem varētu pietikt pat ar ceturto vietu divīzijā, taču mums uz pēdām min sestā labākā komanda. Būs nopietna cīņa par play-off.

AHL jāspēlē tikai ar savas konferences vienībām?

Jā, tāpēc šosezon man pret Daugaviņu nesanāks spēlēt. Ar savas divīzijas komandām ir pat astoņas spēles. Pērn ar Milvoki aizvadījām desmit mačus. Psiholoģiski tas nav viegli. Brauc uz spēli un zini, ka tie paši spēlētāji būs pretī, būs atkal ar viņiem jāgrūstās un jācīnās par katru ripu.

Zināms, ka iesaisties arī dūru cīņās.

Mans galvenais pienākums ir spēlēt aizsardzībā, bet, ja situācija prasa, varu iestāties arī par partneriem laukumā.

Par hokeja «policistu» negribi būt?

Nē, lai ar to nodarbojas citi. Kaušļi komandās ir vajadzīgi, lai viens otrs nesāktu nodarboties ar muļķībām. Dullo jau pietiek visās komandās. Tādiem rodas vēlēšanās izdarīt slēptus sitienus vai sastrādāt citas dumības.

Kautiņos laikam svarīgi ir netrāpīties nagos pretinieku «policistam»…

Situācijā, kad izdarīta rupjība pret manas komandas spēlētāju, es nesākšu dalīt - ar vienu es varu kauties, bet ar otru ne. Tādās reizēs viss notiek automātiski. Pagājušajā sezonā sanāca kauties ar masīvo divus metrus garo Gregu Simsonu, kurš KHL pirmajā sezonā spēlēja Vitjaz. Nebija tik traki. Galvenais ir zināt pareizos satvērienus. Ja sanāk izlaist spēcīgu taisno sitienu, tad gan var būt slikti.

Ko treneris no tevis prasa?

Esmu aizsargs, kuram jārūpējas par savu vārtu drošību. Neesmu skaitliskā vairākuma speciālists un uzbrukumiem arī pieslēdzos tikai retos gadījumos. Neatceros, ka divu gadu laikā mani kāds būtu viens uz vienu apslidojis. Bija gan viena epizode, kad Atlantas Thrashers sastāvā spēlēju pret Toronto. Mihails Grabovskis labi ieslidojās, mani nobloķēja, un neko vairs nevarēju padarīt.

Esi Ziemeļamerikas hokeja piekritējs, kad ripa pie pirmās izdevības tiek nogādāta vārtu priekšā?

Kāda nozīme ripu ilgi kontrolēt zonā, ja pie pirmās izdevības ar metienu uz vārtiem var saasināt spēli? Amerikā hokejs ir ātrs un dinamisks. Tāds stils man patīk.

Wolves treniņā ievēroju, ka neviens nekādas vaļības neatļaujas!

AHL visu spēlētāju sapnis ir nokļūt NHL, tāpēc arī visi strādā pēc labākās sirdsapziņas, lai savu mērķi piepildītu. Nokļūt NHL ir izdevīgi arī finansiāli. Kad mani izsauca uz Atlantu, par to laiku saņēmu gandrīz vai desmit reižu lielāku atalgojumu. Arī Čikāgā ar visu esmu nodrošināts, taču vasarā nevaru atļauties pārlieku tērēties. Daudzi nezina, ka AHL komandās tikai pieci spēlētāji var būt vecāki par 25 gadiem. Lielākajai daļai ir 20 līdz 25 gadi, un visi cīnās par iekļūšanu NHL.

Divu gadu laikā treniņu esi nokavējis?

Vienu reizi iekļuvu sastrēgumā un maksāju 50 dolāru sodu, jo hallē biju vēlāk nekā 45 minūtes pirms treniņa sākuma. Iziešanu uz ledus nokavējis neesmu. Ērtības labad arī esmu izvēlējies dzīvot netālu no halles. Komandas partneriem, kuri izvēlējušies pilsētas centru, ceļā uz treniņu jāpavada pat četrdesmit minūtes.

Kāpēc pagājušajā sezonā ar +47 plus mīnus koeficientu biji labākais līgā, bet šosezon koeficients svārstās ap nulli?

Esmu par to aizdomājies. It kā neko īpašu savā spēles stilā neesmu mainījis. Galvenais iemesls ir tas, ka pērn mums bija spēcīgāka komanda.

Pirms gada spēlēji vienā pārī ar leģendāro Krisu Čeliosu…

Ja man kāds kādreiz to būtu sacījis, es pilnīgi noteikti to neuztvertu nopietni. Kriss ir lielisks spēlētājs un komandas partneris. Nevarēja pateikt, ka viņam jau tuvojas piecdesmit gadu slieksnis. Visus vingrinājumus viņš izpildīja kopā ar komandas jaunajiem spēlētājiem.

Kāda ir nākotnes perspektīva?

Līgums man pēc sezonas beidzas. Vai palikšu Čikāgā, nezinu. Arī Wolves beidzas līgums ar Atlantas Thrashers. Nākamsezon Atlantas komandas fārmklubs var bāzēties arī, piemēram, Rokfordā. Svarīgi būs, ar kuru AHL klubu Thrashers parakstīs līgumu. Man nekas nebūtu pretī palikt Čikāgā, lai gan, protams, ir vēlēšanās nokļūt NHL. Wolves ir lielisks nodrošinājums. Komandas īpašnieks ir miljardieris. Play-off uz spēlēm esam lidojuši arī ar līgumreisu. Žēl, ka neredzēji nevienu mūsu spēli. Pirmsspēles šovs ir neatkārtojams. Komandas īpašnieks tam katru reizi, manuprāt, iztērē pat desmit tūkstoš dolāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Taisnība par acīm!

Vēsturnieks un ekspolitiķis Atis Lejiņš par latviešu Odiseju, Saeimas troksni un par to, kāpēc notiek revolūcijas.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?