Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Interešu konflikts vai politisks strīds

Daugavpils domes deputāts Jevgeņijs Carevs, kurš šopavasar tika izslēgts no bijušā Eiropas Parlamenta (EP) deputāta Aleksandra Mirska vadītās partijas Alternative, nonācis savu agrāko domubiedru kritikas krustugunīs. Diena saņēma partijas Alternative vēstuli, kurā J. Carevam pārmests interešu konflikts, jo dome savulaik lēmusi par spēļu zāles atvēršanu J.

Careva kompānijai piederošā ēkā. Tiesa gan, balsojums noticis jau 2013. gada 10. oktobrī, un partijai pusotru gadu nebija iebildumu pret sava biedra aktivitātēm. J. Careva izslēgšanu partijas kopsapulce apstiprināja šā gada 22. martā. Pats deputāts savukārt Dienai norādīja, ka esot izstājies pats jau pagājušā gada decembrī un tas noticis politisko domstarpību dēļ ar partijas vadību.

Daudz ko izskaidro

Diezgan vēlo reakciju uz J. Careva darbībām partijas Alternative pārstāve Anita Laizāne skaidro ar to, ka partijas biedri tikai nesen uzzinājuši par šo faktu un uzreiz izskatījuši partijas sēdē. Tas neesot bijis vienīgais iemesls, kāpēc J. Carevs izslēgts no partijas, bet viens no nozīmīgākajiem. Lai arī J. Carevs toreiz pats nav piedalījies balsojumā par lēmumu atļaut SIA Olympic Casino Latvia atvērt spēļu zāli un organizēt azartspēles telpās Sakņu ielā 15 Daugavpilī, tomēr partija uzskata, ka ar savu rīcību J. Carevs ir pazemojis tās vārdu, Dienai izteicās A. Laizāne. Citiem vārdiem: «Mēs gribam, lai dome atceļ šo lēmumu, lai cilvēki saprot, ka viņš vairs nav mūsu rindās, un šis ir viens no jautājumiem, kāpēc viņš nav pie mums.»

Partija Alternative, apstiprinot J. Careva izslēgšanu, argumentēja to ar viņa rīcības neatbilstību ētikas normām. Martā partijas izsūtītajā relīzē citēts kāds partijas biedrs G. Peskovs, kurš J. Carevam pārmeta iedzīvotāju maldināšanu pirms vēlēšanām, solot par 50% samazināt apkures izcenojumus, tāpat par 30% - komunālos maksājumus. «Rodas tāds iespaids, ka J. Carevs savu deputāta mandātu izmanto tikai mantkārīgos nolūkos,» izteicies šis partijas biedrs. Taču pirms vēlēšanām partijai nebūt nebija iebildumu, ka J. Carevs kandidēja no tās, būdams vienas no lielākajām reģiona radiostacijām Alise Plus īpašnieks. J. Careva politiskie oponenti pirms pašvaldību vēlēšanām Dienai sūrojās, ka šī radiostacija ļoti aktīvi tiek izmantota partijas Alternative kampaņā.

Gatavojas vēlēšanām

Daugavpils domes sēdes protokolā lasāms, ka J. Carevs tiešām nav piedalījies jautājuma par spēļu zāles atvēršanu izskatīšanā, pamatojot to ar likumu «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā». Viņš pats Dienai saka, ka Alternative sāktās aktivitātes esot atriebība par to, ka viņš nav piekritis partijas līdera A. Mirska darbībai, ārvalstu medijos stāstot sliktu par Latviju. «No partijas aizgāju ne tikai es, bet pieci seši cilvēki,» uzsvēra J. Carevs, kurš tagad iestājies Latgales partijā. To vada pašreizējais domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis. J. Carevs arī uzskata, ka partija Alternative šādā veidā jau sākusi gatavošanos nākamajām pašvaldību vēlēšanām 2017. gadā. Kašķis Daugavpilī atspoguļots arī vietējos medijos: 11. jūnijā Daugavpils portālā din.lv publicēta intervija ar otru no Alternative ievēlēto deputātu ārstu Vladimiru Borisenoku, kurš paziņojis, ka palicis uzticīgs partijai un nav to pametis. Viņš arī norobežojies no priekšvēlēšanu solījumiem par apkures un komunālo maksājumu samazināšanu, apgalvojot, ka šādus solījumus izteicis tikai J. Carevs, bet ne citi partijas deputātu kandidāti.

Partija Alternative lielākoties saistās ar A. Mirska vārdu un pagājušajās pašvaldību vēlēšanās Daugavpilī startēja veiksmīgi, iegūstot divus deputāta mandātus. Pēc pašas partijas sniegtās informācijas, pašlaik tai ir 12 teritoriālo organizāciju, kuras pārstāv vairāk nekā 300 partijas biedru. Vēl aptuveni 180 ir partijas biedru kandidāti. 2013. gada pašvaldību vēlēšanās tā piecās pašvaldībās ieguvusi septiņus deputātu mandātus. Savukārt EP vēlēšanās Alternative ieguva 3,73% vēlētāju balsu. Tiesa, Latgalē šai partijai procentuāli atbalsts bija ievērojami lielāks - ar 20,29% balsu tā tikai nedaudz atpalika no Saskaņas rezultāta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?