Īsti ziemas ēdieni
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Krāsnī izkarsēta soļanka maskaviešu gaumē
Sastāvdaļas 2-3 porcijām: 1/2 kāpostgalvas, 1 sīpols, 2 burkāni,
600 g zivs, 2 marinēti gurķi, 4 ēd. k. eļļas, zupas garšaugi (lauru
lapa, selerijas kāts, diļļu kāti), 2 ķiploka daiviņas, 1 ēd. k.
sviesta, 1 ēd. k. miltu, 3 ēd. k. tomātu pastas, 1/2 l buljona
(labāk zivs)
Kāpostgalvu sagriež smalkās strēmelītēs un izvāra
gandrīz mīkstu sālsūdenī. Nomizo sīpolu un sagriež mazos kubiņos.
Burkānus notīra un sagriež palielos gabalos. Dziļā pannā izkausē
sviestu, ieber sīpolus, burkānus, garšaugus, lauru lapu, saspiestas
ķiploka daiviņas, zupas zaļumus un visu kopā apcep. Iemaisa miltus
un tomātu pastu un maisot vēl pacep. Pielej buljonu un uz mazas
uguns pasautē aptuveni 10 minūtes. Zivi sagriež gabaliņos. Gurķus
pārgriež uz pusēm un ar karoti izņem sēklas; sagriež plānās
šķēlītēs. Citā pannā sakarsē 2 ēdamkarotes eļļas, pievieno zivis un
gurķus un dažas minūtes pasautē. Iemaisa mērci no pirmās pannas un
visu pasautē vēl pāris minūšu. Sacepumu veidni ieziež ar eļļu,
ieliek pusi kāpostu (tie jānotecina). Virsū sakārto zivis tomātu
mērcē un pārklāj ar atlikušajiem kāpostiem. Apslaka ar eļļu un
iepriekš uzkarsētā krāsnī apcep zeltaini brūnu. Pasniedz veidnē.
Var pārkaisīt ar zaļumiem.
Taizemes siltie salāti ar liellopu gaļu
4 personām: 400 g liellopu filejas, sagrieztas ļoti plānās
strēmelēs, 3 ēd. k. sojas mērces, 1,5 ēd. k. brūnā cukura, 2 ēd. k.
ūdens, 2 ēd. k. rīsu etiķa (var aizvietot ar parasto), 1 ēd. k.
citronu sulas, 2 lielas saspiestas ķiploka daiviņas, 1 tējk. sezama
eļļas (var aizvietot ar augu eļļu, olīvu ne!), 1/4 tējk.
sasmalcinātu aso sarkano piparu, 1 litrs saplucinātu lapu salātu
(var lietot iceberg), 450 ml sarīvētu burkānu, 250 ml smalki
sakapātu zaļo lociņu, 75 ml sakapātas svaigas kinzas
Sajauc 1
ēd. k. sojas mērces, 1 ēd. k. brūnā cukura un ūdeni un pārlej
gaļai. Atstāj 30 minūtes. Sajauc mērci - atlikušās 2 ēd. k. sojas
mērces un atlikušo puskaroti cukura ar etiķi, citronu sulu,
ķiplokiem, sezama eļļu un pipariem. Saplucina salātlapas, sajauc
tās ar burkāniem un lociņiem. Gaļai nokāš marinādi un izlej.
Sakarsētā pannā, kas izsmērēta ar augu eļļu, uz lielas uguns maisot
apbrūnē gaļu apmēram trīs minūtes. Tad silto gaļu sajauc ar
salātiem, pārlej ar mērci un pārkaisa ar kinzu. Pasniedz ar
tvacētiem rīsiem vai rīsu nūdelēm.
Marcipāna cepumi
Sastāvdaļas paprāvam šķīvim: 200 g sviesta, 200 g cukura, 1 ola,
250 g marcipāna, 350 g miltu, pustējkarote cepamā pulvera,
pustējkarote sodas, šķipsniņa sāls, 100 g dekoratīvā
cukura
Pagatavošana. Sviestu pāris stundu patur istabas
temperatūrā, lai ir mīksts un viegli jaucams. Uzkarsē cepeškrāsni
līdz 180 grādiem. Sviestu sajauc ar cukuru, pievieno marcipānu.
Sākumā jaucas pagrūti, bet tas ir tā vērts. Piejauc viegli sakultu
olu. Pieber miltus, cepamo pulveri, sodu un drusku sāls. Masai
jābūt tādai, lai bez lielas ķēpāšanās ar tējkaroti varētu atdalīt
mīklas piciņas, savelt bumbiņā, pamērcēt cukura graudos un uzlikt
uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru vai silikona paklājiņu.
Mīklas piciņas cep augšējā plauktā 180 grādos 10-15 minūtes, viss
atkarīgs no tā, cik labi izcepti un brūni cepumi garšo.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri