Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Iztiek bez kariņa

«Man vienīgajai no kursa nebija sava datora,» saka Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) studente Inese Pētersone. Bet kursabiedri izpalīdzēja - kursabiedrene Santa uzrakstīja stāstu par Inesi Lattelecom projekta Pieslēdzies, Latvija! akcijai 1+1=90, pārējie studiju kolēģi katrā informātikas lekcijā par šo stāstu internetā audzēja lasītāju balsojumu, un tagad Ineses un viņas drauga Uģa kopmītņu istabiņā stāv akcijā iegūtais portatīvais dators.

Vajag abiem reizē

Tas studentei ir būtisks atvieglojums, jo iepriekš nācies ar datoru veicamos darbus darīt fakultātes datorklasē. Vēlāk, kad Inese kopmītnēs sāka dzīvot kopā ar draugu Uģi, kurš LLU studē autotransportu, puisis iegādājies stacionāro datoru, taču par to abiem bijusi regulāra karošana. «Ir tā, ka to nevajag, nevajag, bet, kad vajag, tad abiem uzreiz, piemēram, sesijās. Un tad vienam jāstrādā vakarā, otram pa nakti...» smaidot skaidro Uģis.

Lai gan Lattelecom akcijas dāvana pie Ineses nonāca laikā, kad bija jāraksta bakalaura darbs, 4.kursu viņa beigs tikai nākamā gada pavasarī - reizē ar draugu. «Pagājušajā studiju gadā nebija nokārtota fizika, pietrūka kredītpunkta, bija jāmaksā, bet nepietika naudiņas,» Inese stāsta.

Viņa nāk no Skrundas, un, lai gan Inese ir vienīgais bērns, ģimenei ar ienākumiem diez cik spoži nav. Meitene teic, ka tētis strādājot pagaidu darbus celtniecībā, kuru patlaban nav neko daudz, bet mamma piepelnās tikai vasarās. Pati Inese priecājas, ka šogad dabūjusi aukles darbiņu un pieskata bērniņu kādai meitenei, bet vakaros tīra divus kabinetus savā fakultātē.

Mācās bildēt

Inese ir topošā mājturības un informātikas skolotāja, tāpēc datorprasmes viņai aizķeršanos nesagādā, turklāt «ir otrs, kas palīdz», viņa pamāj uz Uģa pusi. Pagaidām gan vēl nav sanācis laika pieķerties Photoshop un citu bilžu apstrādes programmu apgūšanai, kaut to ļoti kārojas - Inese aizrāvusies ar fotografēšanu. Savas bildes pagaidām gan viņa izstāda tikai draugiem.lv. Pagājušajā vasarā pastrādājusi un nopirkusi sev fotoaparātu. «Ne visai labu, bet nopirku,» Inese smaida.

Ugunskristības skolā

Pēc LLU absolvēšanas meitene domā par vēl viena bakalaura grāda iegūšanu, piemēram, pirmsskolas izglītības pedagoga programmā. Par to, ka gan tālākais studiju, gan darba ceļš būs saistīts ar pedagoģiju, Inese ir gandrīz simtprocentīgi pārliecināta. «Man patīk strādāt ar bērniem. Bija prakse skolā, biju arī līdzi drauga mammai uz bērnudārzu. Interesanti, visu ko var novērot,» viņa stāsta. Vai pirmā pieredze skolā no pedagoģijas nenobiedēja? Inese smejas, ka ugunskristībām cauri jau izgājusi. Praksē iegadījies palikt vienai aci pret aci ar 6.klasi, bijis traki. Divas meitenes sākušas viena ar otru kašķēties, līdz gandrīz sakāvušās. Inesei nācies abas ķildnieces ielikt katru savā klases kaktā.

Pēc studiju beigšanas Inese tēmē uz Rīgu vai kādu citu lielāku pilsētu - lai varētu strādāt. «Pagaidām mazajās pilsētās nav izredžu,» viņa piebilst un stāsta, ka arī dzimtajā Skrundā vietējā skolā pedagogu Ineses specialitātē nevajag - nesen atnākusi jauna skolotāja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?