Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 15. novembris
Undīne, Leopolds, Unda

Jāēd oktobrī

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Rudens sakņu sacepums ar anšoviem 5. Pasniedz - b

4 personām vajadzēs: 4 notīrītus kartupeļus, 2 bietes, 2 nelielus ābolus, 1 glāzi dārzeņu buljona, 1 glāzi saldā krējuma, 60 g cietā siera, 1 kārbiņu anšovu, šķipsniņu raudenes, 1 lielu sīpolu, sāli pēc garšas, zaļumus rotāšanai

1. Saknes sagriež plānās ripiņās vai saēvelē. Liek ietaukotā, karstumizturīgā formā kārtās - bietes, kartupeļus, anšovus, sīpolus, ābolus un atkal pa virsu kartupeļus.
2. Pārlej buljonu, kas sajaukts ar saldo krējumu, sāli un raudeni.
3. Liek cepties cepeškrāsnī 60 min 200 °C.
4. Izņem no cepeškrāsns, pārkaisa ar smalki sarīvētu sieru, cep, līdz sacepums iegūst zeltainu garoziņu.

Bez nosaukuma

12 gabaliņiem vajadzēs: 1,5 glāzes kviešu miltu, 2 burkānus, 2 nomizotus ābolus bez serdes, 100 g rozīņu, 1 tējk. cepamā pulvera, 0,5 glāzes rapšu eļļas, 2 apelsīnus, 1 olu, 1 ēd. k. ķirbju sēklu, 3 ēd. k. pūdercukura, nepilnu glāzi cukura, naža galu vaniļas cukura, pa šķipsnai malta kanēļa un sāls

1. Apelsīniem norīvē oranžo miziņu, izspiež sulu. Samaisa miltus ar cepamo pulveri, sāli, kanēli un vanilīnu un pievieno uz sakņu rīves sarīvētus burkānus, gabaliņos sagrieztus ābolus, apelsīnu miziņu, rozīnes un ķirbja sēklas.
2. Citā traukā samaisa eļļu, sulu, sakultu olu ar cukuru un maisa, līdz cukurs izkusis.
3. Lej eļļas maisījumu miltos, kārtīgi samaisa, līdz veidojas viendabīga masa.
4. Liek mīklu ietaukotā veidnē un cep 180 °C 50-60 min.
5. Atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru.

Padoms: rozīņu vietā var pievienot kaltētas dzērvenes, bet ķirbju sēklu vietā var likt saulespuķu sēklas.

Bez nosaukuma

4 porcijām vajadzēs: 300 g notīrīta ķirbja, 1 nelielu sīpolu, 1 ābolu, 1 ēd. k. sviesta, 600 ml dārzeņu buljona, šķipsnu ķimeņu, pa šķipsnai karija, malta ingvera, čili piparu un svaigi maltu melno piparu, sāli pēc garšas, puskukulīti negrieztas rupjmaizes

1. Vispirms sagatavo grauzdiņus: ar asu nazi ļoti plānās šķēlītēs, 1 mm, griež rupjmaizi. Liek uz plāts un žāvē cepeškrāsnī 160 °C apmēram 7 min.
2. Visus produktus zupai sagriež kubiņos. Ķirbi un sīpolus apcep sviestā, pievieno sagrieztus ābolus, sāli, ingveru, kariju, čili un melnos piparus, pāri lej buljonu.
3. Vāra, līdz visas sastāvdaļas mīkstas, tad sablenderē vai izberž caur sietu. Dekorē ar saldā krējuma lāsi, uzber šķipsniņu sagrauzdētu, piestā saberztu ķimeņu un kādu zaļumu, lapiņu (piemēram, šajā zupā ļoti labi iederas kinza).
4. Pasniedz ar rupjmaizes grauzdiņiem. Tos var lauzt un likt zupā, var pasniegt atsevišķā trauciņā.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Atā, atā!

Nez, kā gan viņai tagad klājas? Kā jūtas? Vai kā netrūkst? Es spītīgi turpinu interesēties par lietām un cilvēkiem, kas ir pazuduši no mediju dienaskārtības








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?