Jāēd oktobrī
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Rudens sakņu sacepums ar anšoviem 5. Pasniedz - b
4 personām vajadzēs: 4 notīrītus kartupeļus, 2 bietes, 2
nelielus ābolus, 1 glāzi dārzeņu buljona, 1 glāzi saldā krējuma, 60
g cietā siera, 1 kārbiņu anšovu, šķipsniņu raudenes, 1 lielu
sīpolu, sāli pēc garšas, zaļumus rotāšanai
1. Saknes sagriež
plānās ripiņās vai saēvelē. Liek ietaukotā, karstumizturīgā formā
kārtās - bietes, kartupeļus, anšovus, sīpolus, ābolus un atkal pa
virsu kartupeļus.
2. Pārlej buljonu, kas sajaukts ar saldo
krējumu, sāli un raudeni.
3. Liek cepties cepeškrāsnī 60 min
200 °C.
4. Izņem no cepeškrāsns, pārkaisa ar smalki sarīvētu
sieru, cep, līdz sacepums iegūst zeltainu garoziņu.
Bez nosaukuma
12 gabaliņiem vajadzēs: 1,5 glāzes kviešu miltu, 2 burkānus, 2
nomizotus ābolus bez serdes, 100 g rozīņu, 1 tējk. cepamā pulvera,
0,5 glāzes rapšu eļļas, 2 apelsīnus, 1 olu, 1 ēd. k. ķirbju sēklu,
3 ēd. k. pūdercukura, nepilnu glāzi cukura, naža galu vaniļas
cukura, pa šķipsnai malta kanēļa un sāls
1. Apelsīniem
norīvē oranžo miziņu, izspiež sulu. Samaisa miltus ar cepamo
pulveri, sāli, kanēli un vanilīnu un pievieno uz sakņu rīves
sarīvētus burkānus, gabaliņos sagrieztus ābolus, apelsīnu miziņu,
rozīnes un ķirbja sēklas.
2. Citā traukā samaisa eļļu, sulu,
sakultu olu ar cukuru un maisa, līdz cukurs izkusis.
3. Lej
eļļas maisījumu miltos, kārtīgi samaisa, līdz veidojas viendabīga
masa.
4. Liek mīklu ietaukotā veidnē un cep 180 °C 50-60
min.
5. Atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru.
Padoms: rozīņu
vietā var pievienot kaltētas dzērvenes, bet ķirbju sēklu vietā var
likt saulespuķu sēklas.
Bez nosaukuma
4 porcijām vajadzēs: 300 g notīrīta ķirbja, 1 nelielu sīpolu, 1
ābolu, 1 ēd. k. sviesta, 600 ml dārzeņu buljona, šķipsnu ķimeņu, pa
šķipsnai karija, malta ingvera, čili piparu un svaigi maltu melno
piparu, sāli pēc garšas, puskukulīti negrieztas
rupjmaizes
1. Vispirms sagatavo grauzdiņus: ar asu nazi ļoti
plānās šķēlītēs, 1 mm, griež rupjmaizi. Liek uz plāts un žāvē
cepeškrāsnī 160 °C apmēram 7 min.
2. Visus produktus zupai
sagriež kubiņos. Ķirbi un sīpolus apcep sviestā, pievieno
sagrieztus ābolus, sāli, ingveru, kariju, čili un melnos piparus,
pāri lej buljonu.
3. Vāra, līdz visas sastāvdaļas mīkstas, tad
sablenderē vai izberž caur sietu. Dekorē ar saldā krējuma lāsi,
uzber šķipsniņu sagrauzdētu, piestā saberztu ķimeņu un kādu zaļumu,
lapiņu (piemēram, šajā zupā ļoti labi iederas kinza).
4.
Pasniedz ar rupjmaizes grauzdiņiem. Tos var lauzt un likt zupā, var
pasniegt atsevišķā trauciņā.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri