Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 26. decembris
Megija, Dainuvīte, Gija

Jāņos jāēd viegli un garšīgi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Jāņu dienas biešu salāti

4-6 PORCIJĀM VAJADZĒS:
1 kg biešu, 80 g saulespuķu sēklu, 90 ml kļavu sīrupa,
4 ēd.k. sarkanvīna etiķa,
4 ēd.k. olīveļļas, 2 daivas ķiploka (saspiestas), 20 g garšaugu (ieteicama kārvele),
60 g sinepju lapu, avotkresi,
1 ēd.k. ķimeņu, jūras sāli, svaigi maltus melnos piparus
Viegli apcep ķimeņu un saulespuķu sēklas. Nenomizotas bietes cep folijā cepeškrāsnī. Kamēr tās vēl siltas, sagriež nevienādos gabaliņos. Samaisa bietes ar pārējām izejvielām.

Lauku gurķu un magoņu sēklu salāti

4 PORCIJĀM VAJADZĒS:
6 mazus lauku gurķus,
1 aso čili piparu, sauju zaļumu - koriandru, pētersīli, baziliku,
piparmētru, 60 ml rīsu etiķa
125 ml saulespuķu eļļas
2-3 ēd.k. magoņu sēklu,
2 ēd.k. cukura,
svaigi maltus melnos piparus un jūras sāli
Ja izmanto bioloģiskā saimniecībā audzētus gurķus, tie nav jāmizo.
Pārgriež gurķus gareniski slīpās šķēlēs.
Samaisa izejvielas bļodā, pievieno gurķus, visu
maigi sajauc.

Gaļas marinādes Marināde cūkgaļas šašlikam

Šašlikam galvenais ir sagatavot labu marinādi. Mārtiņš Rītiņš iesaka divas marinādes receptes. Kad marināde gatava, gaļu sagriež gabaliņos, iemarinē uz nakti, un tā ir gatava grilēšanai.
Marinādes paredzētas aptuveni 400 g gaļas.

VAJADZĒS:
50 g ķimeņu liķiera
25 g iesala
2 lauru lapas
5 ķiploka daivas
1 sarkano sīpolu
2 krustnagliņas
10 kadiķogu
1 tējk. ķimeņu
50 g dzīvā alus
1 citronu
1 g estragona
1 g pētersīļu
sāli, svaigi maltus piparus


VAJADZĒS:
50 g papardes zaļo vijoļu galviņu
3 lauru lapas, svaigas 70 g olīveļļas
70 g šalotes sīpola
70 g burkānu
10 kadiķa ogu
5 g timiāna
4 g rozmarīna
sāli
svaigi maltus piparus

Garšaugu salāti - šašlika piedeva

4-6 PORCIJĀM VAJADZĒS:
koriandru un pētersīļu lapas, dilles, estragona lapas, baziliku, erukas lapas un jauktos jauno lapu salātus, 150 g lazdu riekstu
2 ēd.k. citrona sulas
1 ēd.k. olīveļļas,
50 g sviesta, melnos piparus un jūras sāli
Lazdu riekstus apcep sviestā, atstāj atdzist, tad sasmalcina. Maigi un uzmanīgi nomazgā salātus un garšaugus, tad nosusina tos dvielī, caurdurī vai vislabāk salātu žāvētājā. Sagatavo vinegretu - samaisa eļļu, citrona sulu un sviestu no pannas, kur cepās rieksti.
Kārto bļodā, pārkaisa ar riekstiem, pārlej vinegretu un visu viegli samaisa. Pasniedz galdā, neļaujot salātiem nostāvēties.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?