Iepriekš viņa mēģinājusi lavašu cept cepeškrāsnī, bet kvadrātiņi nav izdevušies kraukšķīgi. Uz pannas ceptie gan kraukšķ un iet pie sirds gan lieliem, gan maziem. Cepšanai N. Jansone iesaka izvēlēties visparastāko armēņu lavašu bez piedevām.
Jansones lavaša grauzdiņi
Sastāvdaļas: armēņu lavašs, olīveļļa, jūras sāls, zaļumi (dilles, rozmarīns), garšvielas
Kā pagatavot? Lavašu sagriež 3-4 centimetrus lielos kvadrātiņos un liek uz pannas olīveļļā apcepties. Lavašu pārkaisa ar jūras sāli, smalki sagrieztiem zaļumiem un garšvielām (pēc izvēles). Cep aptuveni 2-3 minūtes, līdz lavašs kļūst zeltaini brūns un kraukšķīgs. Ēd karstu.