Aivars Kokts
Problēma ir nopietna, jo lopkopībai tiek izmantoti līdz 70% no visiem pasaulē izaudzētajiem graudiem. Ja cilvēki ēdīs gaļu tādā daudzumā kā līdz šim, to visiem nevarēs piegādāt. Tas tāpēc, ka indieši no veģetāriešiem kļūst par gaļēdājiem un ķīnieši ēd gaļu aizvien vairāk. Un tad nu jājautā - vai vispār vajag tik daudz gaļas? Varbūt izvēlēties cilvēkam un dabai draudzīgāku pārtiku?
Elmārs Tannis
Pavārs
Protams, vislabākie produkti ir dabīgie, un es labprātāk izvēlos cūciņu no Latvijas laukiem. Taču pasaulē nereti notiek lietas, kuras mēs nespējam ietekmēt. Ja pasaulē gaļu sāks audzēt citādi, arī Eiropā būs spiesti to darīt. Un, ja jaunā gaļa būs labāka un veselīgāka, iespējams, cilvēkiem tā patiks. Ne jau es pirmais sākšu to gatavot, bet, ja cilvēki to atzīs par labu, arī pavāri gatavos. Mēs jau tagad nezinām, kā audzē daudzus produktus, ko ēdam.