Jūnijā ēdam ārā
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Jēra un dārzeņu zupa
Sastāvdaļas: 50 g ķiploku, 150 g seleriju kātu, 250 g burkānu,
150 g sīpolu, 200 g seleriju sakņu, 3 vidēji tomāti, 1 kg jēra
gaļas (ieteicams šķiņķis, bet der arī ribas, priekškājas), 70 g
tomātu pastas, zaļumi pēc garšas (dilles, timiāns, rozmarīns,
koriandrs), sāls, pipari pēc garšas, 2,5 l liellopa buljona (ja
zupu grib šķidrāku, to var pievienot vairāk), sviests apcepšanai, 1
tējk. cukura, sāls pēc garšas
1. Čuguna katlā, kurā tiks
vārīta zupa, liek sviestu. Rupjos gabalos sagriež burkānus,
seleriju sakni un jēra gaļas gabalus un liek tos katlā apcepties.
Cep maisot apmēram 5-7 minūtes, līdz gaļa un dārzeņi iegūst brūnu
garoziņu.
2. Pēc tam, kad gaļa un dārzeņi ir apcepušies, rupjos
gabalos sagriež ķiploku, seleriju kātu, tomātus un sīpolu, liek
katlā cepties aptuveni 10 min. Ūdeni klāt pagaidām nelej, taču
katlā būs izveidojusies sula no dārzeņiem un gaļas.
3. Kad viss
jau ir apcepies, pievieno tomātu pastu un nedaudz cukura. Izmaisa.
Pēc tam pievieno buljonu un vāra uz lēnas uguns aptuveni 40
min.
4. Sasien kopā pa vienai buntei zaļumu un ar visu bunti
ieliek katlā. Kad zupa būs gatava, to, kas būs palicis pāri no
zaļumiem, vienkārši no zupas izņems ārā. Turpina lēni vārīt vēl
20-30 min. Mīkstākie dārzeņi tad jau būs savārījušies putriņā,
cietākie vēl būs gabalos.
5. Beigās pievieno sāli un
piparus.
Biezpiena un meloņu kūka
Sastāvdaļas: biskvītam: 3 ēd. k. citrona sulas, 140 g miltu, 5
olas, 60 g saldkrējuma sviesta, 1 paciņa cepamā pulvera, 1 bundža
nevārīta iebiezinātā piena; krēmam: 1/2 melones, 20 g želatīna, 350
g biezpiena, 60 g cukura, 100 g saldā krējuma
1. Vispirms gatavo
biskvītu. Kopā saputo olas, iebiezināto pienu, citrona sulu un
sviestu.
2. Pakāpeniski pievieno miltus un cepamo pulveri.
Samaisa.
3. Kūkas formā ieklāj cepampapīru, viegli ietauko un
ieliek mīklu, izlīdzina visā formā vienmērīgi.
4. Biskvīta mīklu
liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram
20-30 minūtes.
5. Kad biskvīts gatavs, to izņem no cepeškrāsns
un, neizņemot no formas, pilnībā atdzesē.
6. Gatavo krēmu.
Uzbriedina un ūdens peldē izkausē želatīnu.
7. Meloni nomizo,
iztīra sēkliņas un sablendē biezenī.
8. Biezpienu virtuves
kombainā sasmalcina, sajauc ar meloni un cukuru.
9. Masai
pievieno želatīnu, rūpīgi visu sajauc un ieliek uz 20 minūtēm
ledusskapī.
10. Ar putotāju saputo saldo krējumu, uzmanīgi
iecilā krēmā un pārklāj ar to atdzisušo biskvītu.
11. Ievieto
kūku ledusskapī, līdz krēms pilnībā sastindzis.
12. Dekorē ar
piparmētras lapiņām, rīvētu citrona miziņu.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas divu veidu maizītēm: 3-4 dzeltenie sīpoli, šļuka
baltvīna, šļuka balzametiķa, apm. 1 ēd. k. cukura, anšovi (tik
daudz, lai uz katras maizītes sanāk pa filejai), olīvas, kazas
siers, ķirštomātiņi, garšvielas: svaigs timiāns, kaltēta raudene,
svaigs baziliks, eļļa sīpolu apcepšanai
1. Vispirms pannā
apcep sagrieztus sīpolus. Labākai garšai pielej baltvīnu, kad tas
iztvaikojis, pielej balzametiķi, pieber cukuru un maisa, līdz tas
izkusis un sīpoli karamelizējušies. Pieber timiānu, raudeni,
samaisa.
2. Sagriež bageti pabiezās šķēlēs un vispirms apgrauzdē
cepeškrāsnī uz restēm, līdz tām brūna un kraukšķīga virsiņa.
Bagetes iepriekš jāapcep, lai virsiņa kraukšķīga un maizīte cepot
nepiesūcas ar pildījuma mitrumu.
3. Pusei maizīšu uzliek pa
kārtīgai karotei karamelizēto sīpolu, virsū uzliek vienu anšova
fileju un olīvu.
4. Otrai pusei maizīšu uzziež kazas sieru,
virsū liek pārgrieztu ķirštomātiņu, uzber raudeni un uzliek svaigu
baziliku.
5. Maizītes liek uz plāts un cep apmēram 180 grādos
cepeškrāsnī 10-15 minūtes, kamēr tās gatavas.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri