Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Jūrmalas dome apstrīdējusi VK revīzijas rezultātus

Jaunu malkas klēpi Jūrmalas domes opozicionāru sakurinātajai ugunij zem pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieces Larisas Loskutovas krēsla varēja piesviest Valsts kontrole (VK), kura bija ieplānojusi šodien publiskot pašvaldībā notikušās revīzijas oficiālos rezultātus. Rezultātu publiskošana, kā liecina Dienas rīcībā esošā informācija, nozīmētu gana kutelīgu faktu nākšanu gaismā, tomēr pašvaldībai izdevies to novilcināt, pēdējā brīdī VK iesniedzot revīzijas rezultātu apstrīdēšanas pieteikumu.

Jūrmalas pašvaldību jau sen vajā skandāli, kuru rezultātā augstiem pilsētas amatvīriem pat nācies pasēdēt cietumā. Tomēr noprotams, ka gadu gaitā tikumi šajā pašvaldībā nav mainījušies, un VK par Jūrmalā atklāto plāno informēt arī Ģenerālprokuratūru. Atsaucoties uz savā rīcībā esošu informāciju, aģentūra LETA ziņo, ka VK esot konstatējusi nelietderīgu pašvaldības un tās kapitālsabiedrību līdzekļu izmantošanu vismaz 1,208 miljonu latu apjomā. Liela daļa šīs summas esot saistīta ar pašvaldības SIA Jūrmalas attīstības projekti, kurā kopš uzņēmuma dibināšanas 2004. gadā pašvaldība iemaksājusi 768 108 latus. Uzņēmums dibināts, lai veicinātu dzīvojamā fonda attīstību un nodrošinātu mājokļu un citu nekustamo īpašumu objektu būvniecību un atjaunošanu. Līdz 2011. gada aprīļa beigām no pamatkapitālā iemaksātās summas iztērēti 75%, tomēr būvniecības vai nekustamā īpašuma atjaunošanas projekti tā arī neesot īstenoti.

Lursoft dati liecina, ka uzņēmuma valdē patlaban darbojas Maksims Burčenko un Aleksejs Volkovs, kurš saskaņā ar vairāku mediju rakstīto esot L. Loskutovas dzīvesdraugs. Valdes priekšsēdētājs ir Andris Jankovs-Priede, kurš gan Dienai neatbildēja ne uz telefona zvanu, ne īsziņu. Kopā uzņēmuma valdē kopš dibināšanas paspējuši sabūt jau 18 cilvēku, no kuriem daļa saistīti ar politiskajām partijām, piemēram, pašreizējā Saeimas deputāte Iveta Grigule, kura Jūrmalas attīstības projektus vadījusi daļu 2009. un 2010. gada. Viņa gan Dienai sacīja, ka nejūtoties vainīga bezdarbībā, jo viņas vadības laikā neesot notikuši nekādi ieguldījumi uzņēmuma pamatkapitālā un tas pēc ilgstoša «ziemas miega» esot sācis aktīvi strādāt. Tobrīd valdes priekšsēdētāja alga bijusi 900 latu, valdes locekļa alga - 300 latu, kopējie uzņēmuma izdevumi mēnesī svārstījušies ap 2000 latiem.

Tomēr, kaut SIA Jūrmalas attīstības projekti gadījumā runa ir par nelietderīgu naudas izmantošanu, noprotams, ka Jūrmalas dome var sagaidīt arī pārmetumus, piemēram, par nepamatotiem eksotiskiem komandējumiem un pretlikumīgi izmaksātām prēmijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?