Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Trešdiena, 25. decembris
Stella, Larisa

Kā apēst olu kalnu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bruschetta ar bietēs marinētām paipalu olām un

4 brusketām vajadzēs: 4 šķēles čabatas, 10 paipalu olu, 1 sarkano galda bieti, 2 ēd. k. olīveļļas, 1 sauju salātlapu, 100 g ķilavu, 10 ķirštomātiņu, 1 svaigu gurķi, pa šķipsnai timiāna, sāls, cukura, diedzēti graudi dekorēšanai
1. Paipalu olas liek vārošā ūdenī un vāra divas minūtes un 50 sekundes, pēc tam atdzesē aukstā ūdenī.
2. Maizes šķēles apslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli, timiānu un apcep cepeškrāsnī.
3. Paipalu olas marinē smalki sarīvētās bietēs, kam pievienots sāls, cukurs pēc garšas.
4. Uz apceptajām maizes šķēlēm kārto salātu lapas, nomazgātus un pārgrieztus ķirštomātus, ripiņās sagrieztus gurķus un mazsālītas ķilavas. Dekorē ar marinētajām paipalu olām un diedzētiem graudiem.

Vārītu olu krēms ar kūpinātām zivīm un foreļu ikri

5 personām vajadzēs: 5 vārītas olas, 200 g krēmsiera, 1 ēd. k. Dijon graudu sinepju, 500 g kūpinātu zivju, 100 g foreļu ikru, 250 g ķirštomātiņu, 1 svaigu gurķi, 10 redīsu
1. Vistu olas liek vārīties verdošā ūdenī un vāra astoņas minūtes, tad strauji atdzesē aukstā ūdenī.
2. Olas smalki sarīvē vai sakapā, klāt pievieno krēmsieru un graudu sinepes, sāli, piparus pēc garšas. Visu kārtīgi samaisa.
3. Liek konditorejas maisā. Šo krēmu var pildīt groziņos vai likt uz maizes. Šo krēmu var likt arī uz šķīvja un dekorēt ar kūpinātu zivju filejām, foreļu ikriem, dārzeņiem un rupjmaizes grauzdiņiem.

Olu salāti ar avokado un garnelēm

2-3 personām vajadzēs: 5 vārītas olas, 2 avokado, 1 svaigu gurķi, 200 g marinētu kornišongurķīšu, 400 g garneļu, 250 g ķirštomātu,, citronu, majonēzi
1. Vistu olas liek vārīties verdošā ūdenī un vāra astoņas minūtes, tad strauji atdzesē aukstā ūdenī.
2. Nomizo avokado un sagriež parupjos gabalos, pievieno svaigos un marinētos gurķus, sagrieztus gabalos, ķirštomātiņus un rupji sagrieztas olas.
3. Visu pārlej ar citrona sulu un nedaudz majonēzes. Viegli samaisa, pievieno sāli, cukuru un piparus pēc garšas.
4. Liek uz šķīvja, pārkaisa ar garnelēm, zaļumiem. Dekorē ar zaļumiem un ķirštomātiem.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?