Kā apēst olu kalnu
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Bruschetta ar bietēs marinētām paipalu olām un
4 brusketām vajadzēs: 4 šķēles čabatas, 10 paipalu olu, 1
sarkano galda bieti, 2 ēd. k. olīveļļas, 1 sauju salātlapu, 100 g
ķilavu, 10 ķirštomātiņu, 1 svaigu gurķi, pa šķipsnai timiāna, sāls,
cukura, diedzēti graudi dekorēšanai
1. Paipalu olas liek vārošā
ūdenī un vāra divas minūtes un 50 sekundes, pēc tam atdzesē aukstā
ūdenī.
2. Maizes šķēles apslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli,
timiānu un apcep cepeškrāsnī.
3. Paipalu olas marinē smalki
sarīvētās bietēs, kam pievienots sāls, cukurs pēc garšas.
4. Uz
apceptajām maizes šķēlēm kārto salātu lapas, nomazgātus un
pārgrieztus ķirštomātus, ripiņās sagrieztus gurķus un mazsālītas
ķilavas. Dekorē ar marinētajām paipalu olām un diedzētiem
graudiem.
Vārītu olu krēms ar kūpinātām zivīm un foreļu ikri
5 personām vajadzēs: 5 vārītas olas, 200 g krēmsiera, 1 ēd. k.
Dijon graudu sinepju, 500 g kūpinātu zivju, 100 g foreļu ikru, 250
g ķirštomātiņu, 1 svaigu gurķi, 10 redīsu
1. Vistu olas liek
vārīties verdošā ūdenī un vāra astoņas minūtes, tad strauji atdzesē
aukstā ūdenī.
2. Olas smalki sarīvē vai sakapā, klāt pievieno
krēmsieru un graudu sinepes, sāli, piparus pēc garšas. Visu kārtīgi
samaisa.
3. Liek konditorejas maisā. Šo krēmu var pildīt
groziņos vai likt uz maizes. Šo krēmu var likt arī uz šķīvja un
dekorēt ar kūpinātu zivju filejām, foreļu ikriem, dārzeņiem un
rupjmaizes grauzdiņiem.
Olu salāti ar avokado un garnelēm
2-3 personām vajadzēs: 5 vārītas olas, 2 avokado, 1 svaigu
gurķi, 200 g marinētu kornišongurķīšu, 400 g garneļu, 250 g
ķirštomātu,, citronu, majonēzi
1. Vistu olas liek vārīties
verdošā ūdenī un vāra astoņas minūtes, tad strauji atdzesē aukstā
ūdenī.
2. Nomizo avokado un sagriež parupjos gabalos, pievieno
svaigos un marinētos gurķus, sagrieztus gabalos, ķirštomātiņus un
rupji sagrieztas olas.
3. Visu pārlej ar citrona sulu un nedaudz
majonēzes. Viegli samaisa, pievieno sāli, cukuru un piparus pēc
garšas.
4. Liek uz šķīvja, pārkaisa ar garnelēm, zaļumiem.
Dekorē ar zaļumiem un ķirštomātiem.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri