Kādu nazi izmantot?
Mizošanai var izmantot mizojamo nazīti vai kādu citu nelielu nazi. Sagriešanai labāk izvēlēties nazi ar ne pārāk plānu vai pārāk biezu asmeni. Var izmantot arī speciālās rīves.
Kādā pannā cept?
Kartupeļu cepšanai eļļā der jebkura panna, bet, ja kartupeļus paredzēts cept taukos, vislabāk izmantot čuguna pannu. Svarīgi, lai panna ir bieza, jo pirms tauku ielikšanas to pamatīgi jāuzkarsē.
Cept eļļā, sviestā vai cūku taukos?
Katrā taukvielā cepti kartupeļi garšo atšķirīgi. Man vislabāk garšo cūku taukos cepti, jo cepoties tie karamelizējas. Turklāt man šķiet, ka dzīvnieku taukos cepti kartupeļi ir veselīgāk. Sviestā gan es neiesaku cept, jo piena tauki karstumā ātri sadeg un sviests kļūst brūns. Ja grib, lai kartupeļiem ir sviesta garša, sviesta pikucītis jāiemaisa kartupeļos, kad tie jau gandrīz gatavi.
Ko darīt, lai cepti kartupeļi nebūtu eļļaini?
Kamēr kartupeļi cepas, tie taukus atgrūž, bet, noņemti no uguns, sasūc taukvielas sevī. Tāpēc līdzko kartupeļi gatavi, tie uzreiz jāizņem no pannas.