Atbild Biruta: «Citronzāle (lemongrass - angl.) - man uzreiz jums ir pretjautājums - kur jūs to pērkat? Ja es zinātu, kur tā dabūjama, kājām tur ietu.
Citronzāle tiešām ir austrumu virtuves sastāvdaļa. Tai ir atsvaidzinoša citrona garša ar nelielu ingvera piedevu. To var nopirkt arī sausā veidā, bet žāvētai tai ir maz aromāta. Svaigu to lieto šādi: nogriež sauso augšējo daļu, atstājot tikai kādus 12- 15 cm no apakšas. Šādi sagatavots, stiebrs labi der kā iesms zivs, gaļas vai augļu uzduršanai grilējot.
Lai pievienotu to zupai vai citiem ēdieniem, citronzāles stiebru sagriež gabalos un sašķaida ar naža muguru vai miezerī, kā to dara taizemieši, lai atbrīvotu smaržīgās eļļas. Pirms ēdienu liek galdā, citronzāli izņem no katla. Vai arī - citronzālei noņem cieto ārpusi, bet mīksto viduci sagriež plānās šķēlītēs. Gan no žāvētas, gan svaigas citronzāles gatavo arī aromātisku tēju.