Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kā vēlēšanās piepildās

Noteikti arī jūspusē kaut kas tāds tiek realizēts. Kāda palīdzīga ES projekta ietvaros pašvaldībām piešķir līdzekļus, kas jāizlieto tiem bez darba palikušajiem, kuriem bezdarbnieka pabalsts jau beidzies. Šādai personai jānostrādā astoņas stundas dienā, un viņa vai viņš par to saņems Ls 100 mēnesī. Pašvaldības iestādei, kuras pārziņā bez darba palikušais nonācis, jārūpējas, lai šīs astoņas stundas arī būtu ko darīt.

No atsvešinātu personu viedokļa projekts taču ir labs, cilvēki tiek pastrādāt, tiek cilvēkos, turklāt saņem naudiņu, kas tiek nosaukta nevis par algu, jo tad tā būtu zem iespējamā minimuma, bet gan par - stipendiju. Un stipendiju, protams, var saņemt, kādu vien var neiedomāties. Ir vēl viens nosacījums - iestādes, kuras tikko visu iespējamo samazinājumu dēļ bijušas spiestas atlaist kvalificētus darbiniekus, tos atlaistos nedrīkst ņemt atpakaļ, jo pārsvarā tie ir bezdarbnieka statusā. Lai izvēlētos nākamos darbiniekus, tika sarīkotas arī t.s. darba intervijas, kuras gan vietējā kontekstā jau ieguvušas citu nosaukumu - vergu tirgus.

Ventspils muzejs ir ticis pie dažiem cilvēkiem, kas šobrīd neatbilstoši savām profesijām strādā darbus, ar kuriem muzeja strādniekam, kurš atstāts uz pusslodzi, būtu kā nebūt jātiek galā. Piemēram, viens jauns pavārs dedzina nost dažādus gružus. Vēl citi Piejūras brīvdabas muzejā sagatavo malku. Kāda sieviete ravē nezāles bruģakmeņu starpās. Bruģa mums ir daudz. Izrādās, arī cilvēku. Pilnīgi lieku cilvēku, kuru sākotnējās profesijas, līdz ar to arī kādreiz valsts ieguldītie līdzekļi viņu izglītībā, ir izrādījušies lieki. Kāds pat esot ieteicis atlaist muzeja uzraugus un salikt viņu vietā stipendiātus. Jā, tas gan būtu īsts ietaupījums. Valstisko cinismu, kas, izrādās, ir vīrusveida, var saķert arī provincē. Mazliet tas atgādina pagarinātu fragmentu no Bulgakova Suņa sirds, kur profesors Preobraženskis teic savu ievērojamo runu, atsakoties operēt priekšnamā un pusdienot vannasistabā. Jo tad patiešām var iestāties sabrukums - ja katrs sava darba vietā sāks darīt citu darbus. Bet varbūt tās ir tikai tādas pārprastās direktīvas, kaut kas līdzīgs vardarbīgajai kukurūzas audzēšanai mūsu klimatā vai tam, kādu ezeru sagaidīja viena Sārnates kaimiņiene pagājušās nedēļas vējainajā laikā.

Lūk, nav zināms, vai kaimiņiene tika saukusi šo zilo mākoni vārdā, kad tas, virpuļiem dancodams, tuvojās viņas dzīvesvietai, bet, nolaidies uz zemes, stipri vien atgādināja debeszilu piepūšamo bērnu baseinu, ko citi bezrūpīgi kaimiņi bija piemirsuši vējā.

Gaidīt un vēlēties liela ezera nokrišanu no gaisa, problēmu risinājumu ar izdomātu projektu un rīkojumu palīdzību un tā vietā saņemt divarpus metrus lielu plastikāta gabalu koši zilā krāsā - tas varētu būt nacionālajām īpatnībām atbilstošs teikas par labāku dzīvi traktējums.

Jā, baseinam brauksim pakaļ, jo tas ir mūsējais, kurš sadomāja tēlot draudīgu ezeru un veica gandrīz kilometru garu zemo lidojumu, būdams tikai nieka piepūšamais laika kavēklis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?