Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Kabanova uzvedību vērtēs

Saskaņas centra deputāta Nikolaja Kabanova uzvedība otrdien Saeimas Valstiskās audzināšanas apakškomisijas sēdē viņa kolēģiem radījusi aizdomas, ka parlamentārietis uz sēdi varētu būt ieradies iereibis. Kāds no _Visu Latvijai!-_TB/LNNK deputātiem plāno vērsties Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, lūdzot izvērtēt deputāta uzvedības atbilstību Ētikas kodeksam, Dienai apstiprināja Valstiskās audzināšanas apakškomisijas priekšsēdētājs Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK), kurš vadīja minēto sēdi. Viņš ir arī Mandātu komisijas deputāts, tāpēc pats nevērsīsies komisijā.

«Tas notika daudzu liecinieku klātbūtnē,» uzsvēra R. Dzintars, kurš pēc sēdes esot izteicies ļoti uzmanīgi, jo var būt dažādas situācijas, kas rada šādu iespaidu - piemēram, zāļu lietošana. Taču arī viņam šķitis, ka deputāts varētu būt iereibis, kaut gan to nevarot pierādīt. Saeimas Ētikas kodekss nosaka: «Deputāts Saeimā uzturas darba videi piemērotā apģērbā un pienācīgā izskatā. Sabiedriskās vietās deputāts neuzturas alkohola vai psihoaktīvo vielu reibumā vai klaji nepiedienīgā izskatā.»

Apakškomisija sēdē izskatīja jautājumu par Rīgas 40. vidusskolas skolotāja Vladislava Rafaļska (PCTVL) izteikumiem par viņa nelojalitāti Latvijas valstij, iesakot viņu atbrīvot no darba. Aģentūra LETA novēroja, ka N. Kabanova izturēšanās sēdē varēja radīt aizdomas, ka viņš ir «kunga dūšā». Deputāts Jānis Dombrava (NA) portālam Apollo stāstījis, ka par to liecinājis politiķa ārējais izskats, kā arī alkohola dvinga, ko jutuši līdzās sēdošie kolēģi. Viņa uzvedība bijusi stipri dīvaina - vienīgais vārds, ko viņš visas sēdes laikā varējis pateikt, bijis «Nošaut, nošaut!». To N. Kabanovs esot kliedzis brīdī, kad tika runāts par «Latvijai nelojālo» skolotāju V. Rafaļski. Portālā TVnet publicētais sarunas audioieraksts ar N. Kabanovu liecina, ka deputātam varēja būt grūtības kvalitatīvi veikt darba pienākumus.

Mediji ziņo, ka N. Kabanovs centies izvairīties no komunikācijas ar žurnālistiem. Vēlāk portālam Diena.lv N. Kabanovs apgalvoja, ka uz sēdi neesot ieradies reibumā. Uz jautājumu, kāpēc kolēģi izteikuši šādas aizdomas, deputāts atbildi nezināja. Viņš gan nebija pārāk runātīgs un uz vairākiem uzdotajiem jautājumiem atbildēja vienīgi ar vārdiem «nē» un «nezinu». Aģentūrai LETA viņš skaidrojis, ka bijis miegains, jo cēlies pulksten sešos no rīta. SC frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs aģentūrai LETA apgalvoja, ka Kabanovu šajā dienā neesot saticis. Ja apstiprinātos, ka deputāts darbā ieradies iereibis, J. Urbanovičs būtu «izbrīnīts un sašutis».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?