Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Kad kamanas slīd, ir medaļas

Ar pārbaudītu divnieku tehniku aizslīdēja līdz sudrabam, savukārt jauniegādāto četrinieku kamanu vadīšana sagādāja diezgan nopietnas problēmas. Latvijas bobsleja vadošais pilots Oskars Melbārdis ar stūmēju Daumantu Dreiškenu Pasaules kausa (PK) izcīņas 1. posma sacensībās Vācijas trasē Altenbergā ieņēma otro vietu divnieku konkurencē, bet četrinieku sacensībās ar stūmējiem Matīsu Mikni, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu ieņēma neraksturīgi pieticīgo 8. vietu. Oskaram Ķibermanim, Helvijam Lūsim, Raivim Zīrupam un Vairim Leibomam bija augstāka - 5. vieta.

Abu bobsleja disciplīnu rezultātus diezgan būtiski ietekmēja mainīgie laikapstākļi un trases darbinieku attieksme pret saviem tiešajiem pienākumiem. Snigšana kļuva intensīvāka un ik pa laikam pierima, savukārt trasi pirms dažām (ja būsim precīzi - pirms mājinieku) ekipāžām iztīrīja rūpīgāk, bet gadījās, ka strādnieki ar kājām pieblietēja sniegu...

Divnieku mačos Melbārdis ar Dreiškenu pēc pirmā brauciena izvirzījās vadībā. Ar galvenajiem konkurentiem vācieša Frīdriha ekipāžu starta ieskrējiena posmā Melbārža divniekam bija vienāds laiks (5,20 sekundes), taču finišā mūsējie apsteidza mājiniekus par 0,12 sekundēm. Vēl viena Vācijas ekipāža, kuru pilotēja Niko Valters, arī atpalika bīstami tuvu (+0,14), un cīņai par pirmo pjedestālu pieteicās korejieša Juņjona Vona ekipāža (+0,16). Otrajā braucienā Vons savu iespēju arī izmantoja, iezīmējot precīzākas trajektorijas nekā Valters. Cīņā par uzvaru Frīdrihs ar gandrīz perfektu kamanu vadīšanu zelta latiņu pacēla tik augstu, ka Melbārža brauciena laikā jau pēc trases augšdaļas veikšanas bija skaidrs, ka jākoncentrējas uz sudraba pozīcijas nosargāšanu. Par mata tiesu to arī izdevās izdarīt, jo korejieši palika tikai 0,02 sekunžu attālumā.

Principiāla izvērtās Uģa Žaļima un Oskara Ķibermaņa savstarpējā cīņa. Pirmajā braucienā Ķibermaņa divnieks bija par 0,02 sekundēm ātrāks, savukārt otrajā Žaļima ekipāža nolieca iekšējā dueļa svarus savā labā summā par nieka 0,04 sekundēm. Abas ekipāžas iekļuva desmitniekā, ieņemot attiecīgi 8. un 9. vietu.

Četrinieku mačos Melbārža kvartets startēja ar jaunajām Eurotech kamanām. Tās prasa nopietnus uzlabojumus, un pirmajā reizē Oskars arī nespēja jauno tehniku īsti savaldīt. Mūsējie arī bija slikta izloze. Pirmajā braucienā Ķibermanim - 9., Melbārdim - 10. starta numurs. Jāuzteic Ķibermanis, kuru apsteidza tikai trīs mājinieku ekipāžas un šveicietis Riko Peters, kuram kamanas slīdēja izcili labi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bobslejs

PK 1. posms Altenberga (Vācija)
Divnieki. 1. F. Frīdrihs/T. Margiss (Vācija) 1:52,56, 2. Melbārdis/D. Dreiškens (Latvija) +0,46, 3. J. Vons/J. So (Koreja) +0,48, 8. U. Žaļims/I. Dambis +1,38 9. O. Ķibermanis/V. Leiboms (abas Latvija) +1,42. Startēja 23 ekipāžas. Četrinieki. 1. Vācija (F. Frīdrihs) 1:51,79, 2. Vācija (N. Valters) +0,09, 3. Vācija (M. Ārnts) +0,24, 5. Latvija (O. Ķibermanis/R. Zīrups/H. Lūsis/V. Leiboms) +1,01, 8. Latvija (O. Melbārdis/J. Strenga/A. Vilkaste/M. Miknis) +1,28, 13. (U. Žaļims/I. Dambis/J. Jansons/D. Spriņģis/) +1,79. Startēja 19 ekipāžu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?