Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Kaila ziemas vidū

Kaut arī Anglijas februārī gaisa temperatūra reti noslīd zem plus sešiem grādiem un mauriņš ir zaļš teju visu gadu, pēc pāris stundām pie jūras, ģērbtai vien plānā naktskreklā, vienīgais, par ko spēju domāt, ir karsta tēja ar kāda grādīga dzēriena piedevu. Un varbūt kažoka iegāde kādā no neskaitāmajiem Braitonas vintage veikaliņiem, lai nodrošinātos pret līdzīgām situācijām nākotnē.

Nē, nav jau tā, ka es nedēļas nogalēs spīdzinātu sevi un puskaila lēkātu pa mauriņu, rūdītos ledusauksta ūdens peldēs vai izmisīgā vēlmē līdzināties britu meitenēm cilpotu no bāra uz bāru dekoltētā kleitiņā. Iemesls ir manas draudzenes Kates īsfilmas uzņemšana.

Viņas universitātes finiša projekta filmēšanā, kurā man bija iedalīta galvenā loma, piedalījos pirms pāris nedēļām. Vienīgais mīnuss šim godam bija fakts, ka lielāko daļu filmēšanas laika man nācās pavadīt puskailai. Taču šī iemesla dēļ man nenāca ne prātā palaist garām izdevību vismaz reizi dzīvē piedalīties filmas uzņemšanā (šausmu amatierfilma pirms gada, kurā no ekrāna pazudu jau pirmajās pāris minūtēs, lai finālā transformētos par zombiju, neskaitās). Galu galā mans bērnības sapnis bija kļūt ja ne par kinozvaigzni, tad vismaz aktrisi. Mapēs kārtoju izgriezumus no Rīgas Viļņiem un lasīju filmu anotācijas arī laikā, kad mums mājās nebija televizora.

Bet nu atpakaļ pie filmas uzņemšanas: uzdevums šķita visai vienkāršs. Pirmajā dienā, kurā filmējām fināla scēnu, man vajadzēja gulēt spodri baltā gultā klinšainā jūras krastā, pamosties un skumt, ka mans mīļotais vīrietis ir mani atstājis. Izklausās vienkārši? Pamēģiniet nu mierīgi un dziļi elpot un izlikties aizmigušam, kad no aukstuma klab zobi. Labi, ka scenārijā bija paredzēta sega un uzņemšanas grupas uzmundrināšanai sagādāts brendijs. Šausmu filmas pieredzi nevar ņemt par pilnu, jo man scenārijā aprakstītais izklausījās pēc divu stundu darba. Taču galu galā filmēšanas vietā ieradāmies no rīta, bet mājās devāmies vien, kad sāka satumst. Atrakcijas ieinteresēja arī vietējos. Dienas beigās, kad pārsaluši sēdējām uz paunām un gaidījām busiņu, no tuvējām mājām kāda sieviete mums atnesa karstu kakao. «Jūs tādi nosaluši izskatāties,» viņa noteica un pasniedza mums termosu ar dzērienu.

Arī nākamajā dienā viss neizvērtās tik vienkārši, kā varētu šķist iepriekš. No nekustīgās pozas, sēžot uz ceļiem, tirpa kājas. Turklāt jutos visai muļķīgi, puskaila sēžot gultā blakus tikko iepazītam vīrietim - savam filmas partnerim ar gariem, melniem matiem un aziātiskiem sejas vaibstiem. Lai uzturētu sarunu īsajos filmēšanas starplaikos un kliedētu neveiklības sajūtu, mēs viens otram uzdevām jautājumus, no kurienes esam, cik mums gadu un kādus mūzikas instrumentus protam spēlēt.

Taču es nebūt nežēlojos. Tas viss ir nieki, salīdzinot ar sajūtu, ka esi daļa no komandas, vienotas vēlmē radīt kaut ko atmiņā paliekošu, ar lieliski pavadītu laiku, jauniem draugiem un vērtīgu pieredzi. Galu galā nākotnē es labprāt nokļūtu arī kameras otrā pusē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Taisnība par acīm!

Vēsturnieks un ekspolitiķis Atis Lejiņš par latviešu Odiseju, Saeimas troksni un par to, kāpēc notiek revolūcijas.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?