Katlā liekamas arī cūku pupas
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Sakņu dārzeņu krēmzupa ar čoriso un kresēm
4 porcijām vajadzēs: 200 g selerijas sakņu, 150 g burkānu, 250 g
kāļu, 150 g rāceņu, 100 g sīpolu, 2 ķiploka daiviņas, 2 timiāna
zariņus, 40 g olīveļļas, 300 g saldā krējuma, 500 g dārzeņu
buljona, 30 g sojas mērces, 50 g čoriso vai citas pikantas žāvētas
desas, 20 g krešu, sāli, piparus pēc garšas.
Dārzeņus
nomizo, sagriež kubiņos. Katlu uzkarsē, ielej olīveļļu, liek visus
dārzeņus cepties, pievieno timiānu, sāli, piparus. Visu rūpīgi
apcep, pievieno dārzeņu buljonu, vāra, kamēr dārzeņi mīksti, tad
pielej saldo krējumu un sojas mērci, uzvāra. Visu sablendē un
izberž caur sietu. Dekorē ar čoriso desu un kresēm.
Cepta karpa ar sakņu dārzeņiem, cūku pupu biezeni
2 porcijām vajadzēs: 600 g karpas, 200 g selerijas sakņu, 200 g
burkānu, 150 g kāļu, 30 g ķiploku, 300 g cūku pupu, 120 g skābā
krējuma, 50 g sīpolu, 1 timiāna zariņu, 1/4 čili pipara, 50 g
olīveļļas, 30 g miltu, 50 g baltvīna, sāli un piparus pēc
garšas.
Karpu nozvīņo, izņem iekšas, noskalo un sagriež
porcijās. Uzkaisa sāli, piparus un cep uz sakarsētas pannas, tad
turpina cept krāsnī 15 minūtes.
Dārzeņus nomizo, sagriež
stienīšos, uzkaisa sāli, piparus, sakapātus ķiplokus, liek pannā un
cep krāsnī, kamēr gatavi.
Cūku pupas novāra, izloba, sablendē un
izberž caur sietu.
Sīpolus sagriež kubiņos, liek katlā, pievieno
timiānu, čili, olīveļļu un cep, pielej baltvīnu. Sautē, kamēr
iztvaikojis vīns, pieliek skābo krējumu un visu kārto uz
šķīvja.
Saldēta melleņu drupačkūka ar silto šokolādes mē
4 porcijām vajadzēs: 100 g melleņu, 1 ēd. k. laima
sulas, 30 g cukura.
Saldajai masai vajadzēs: 50
g trekna piena, 150 g saldā krējuma, 1 g vaniļas
ekstrakta.
Drupačām vajadzēs: 40 g pilngraudu
brokastu pārslu, 60 g mandeļu, 1 ēd. k. medus, 1 ēd. k.
sviesta.
Šokolādes mērcei vajadzēs: 60 g
tumšās vai piena šokolādes.
1. Savāra laima sulu ar
cukuru, pievieno mellenes un uzvāra, lai ogas neizšķīst. Liek
atdzist.
2. Saputo saldo krējumu un pienu un sajauc ar
atdzesētajām mellenēm. Lej formiņās un sasaldē.
3. Pārslas
sablendē. Mandeles vāra aptuveni 6-7 min, noloba miziņu un kaltē
cepeškrāsnī 120 grādos 30 min. Var ņemt nolobītās mandeles vai
mandeļu skaidiņas, bet nelobītās dod īpašu garšu. Mandeles
sablendē, pieliek medu un sviestu, sajauc. Uzkaisa melleņu masai un
liek saldētavā.
4. Bļodiņā ūdens peldē izkausē gabaliņos
salauztu šokolādi un pārlej to melleņu masai.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!