Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Katlā liekamas arī cūku pupas

Ar kaut ko pilnīgi jaunu receptēs latviešus vairs nepārsteigsi, vēl jo vairāk tāpēc, ka Latvijā kā sēnes pēc lietus izauguši izcili pavāri. Šķiet, arī viņu mums jau ir vairāki desmiti. Katram gadalaikam virtuves guru atrod savus knifiņus, katram ēdienam - kaut ko pikantu, bet ierasto vērš jaunās garšās un baudās. Restorāna Neiburgs šefpavārs Tomass Godiņš jau ceļ galdā cūku pupas, bet zupai īpašu pikantu garšu piešķir ar tradicionālo čoriso (chorizo) - desu, bez kuras nav iedomājama Spānijas virtuve un kuru tagad var iegādāties arī mūsu lielveikalos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sakņu dārzeņu krēmzupa ar čoriso un kresēm

4 porcijām vajadzēs: 200 g selerijas sakņu, 150 g burkānu, 250 g kāļu, 150 g rāceņu, 100 g sīpolu, 2 ķiploka daiviņas, 2 timiāna zariņus, 40 g olīveļļas, 300 g saldā krējuma, 500 g dārzeņu buljona, 30 g sojas mērces, 50 g čoriso vai citas pikantas žāvētas desas, 20 g krešu, sāli, piparus pēc garšas.

Dārzeņus nomizo, sagriež kubiņos. Katlu uzkarsē, ielej olīveļļu, liek visus dārzeņus cepties, pievieno timiānu, sāli, piparus. Visu rūpīgi apcep, pievieno dārzeņu buljonu, vāra, kamēr dārzeņi mīksti, tad pielej saldo krējumu un sojas mērci, uzvāra. Visu sablendē un izberž caur sietu. Dekorē ar čoriso desu un kresēm.

Cepta karpa ar sakņu dārzeņiem, cūku pupu biezeni

2 porcijām vajadzēs: 600 g karpas, 200 g selerijas sakņu, 200 g burkānu, 150 g kāļu, 30 g ķiploku, 300 g cūku pupu, 120 g skābā krējuma, 50 g sīpolu, 1 timiāna zariņu, 1/4 čili pipara, 50 g olīveļļas, 30 g miltu, 50 g baltvīna, sāli un piparus pēc garšas.
Karpu nozvīņo, izņem iekšas, noskalo un sagriež porcijās. Uzkaisa sāli, piparus un cep uz sakarsētas pannas, tad turpina cept krāsnī 15 minūtes.
Dārzeņus nomizo, sagriež stienīšos, uzkaisa sāli, piparus, sakapātus ķiplokus, liek pannā un cep krāsnī, kamēr gatavi.
Cūku pupas novāra, izloba, sablendē un izberž caur sietu.
Sīpolus sagriež kubiņos, liek katlā, pievieno timiānu, čili, olīveļļu un cep, pielej baltvīnu. Sautē, kamēr iztvaikojis vīns, pieliek skābo krējumu un visu kārto uz šķīvja.

Saldēta melleņu drupačkūka ar silto šokolādes mē

4 porcijām vajadzēs: 100 g melleņu, 1 ēd. k. laima sulas, 30 g cukura.
Saldajai masai vajadzēs: 50 g trekna piena, 150 g saldā krējuma, 1 g vaniļas ekstrakta.
Drupačām vajadzēs: 40 g pilngraudu brokastu pārslu, 60 g mandeļu, 1 ēd. k. medus, 1 ēd. k. sviesta.
Šokolādes mērcei vajadzēs: 60 g tumšās vai piena šokolādes.
1. Savāra laima sulu ar cukuru, pievieno mellenes un uzvāra, lai ogas neizšķīst. Liek atdzist.
2. Saputo saldo krējumu un pienu un sajauc ar atdzesētajām mellenēm. Lej formiņās un sasaldē.
3. Pārslas sablendē. Mandeles vāra aptuveni 6-7 min, noloba miziņu un kaltē cepeškrāsnī 120 grādos 30 min. Var ņemt nolobītās mandeles vai mandeļu skaidiņas, bet nelobītās dod īpašu garšu. Mandeles sablendē, pieliek medu un sviestu, sajauc. Uzkaisa melleņu masai un liek saldētavā.
4. Bļodiņā ūdens peldē izkausē gabaliņos salauztu šokolādi un pārlej to melleņu masai.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?