Ķirbja iemānīšana
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Jēra gaļas sautējums ķirbī
Vienai kārtīgai porcijai vajadzēs: vienu nelielu ķirbi -
700-800 g, 180 g jēra šķiņķa, 2 kartupeļi, 1 burkāns,
1
sīpols, 2 daiviņas ķiploka,
1 zariņš rozmarīna, pipari,
sāls.
1. Ķirbim nogriež cepurīti un ar karoti izņem
sēklas.
2. Gaļu un dārzeņus sagriež kubiņos, gaļu apcep un
nedaudz pasautē.
3. Apcep burkānus, sīpolus, ķiplokus, pievieno
apcepto gaļu un gabaliņos sagrieztos kartupeļus un pilda
ķirbī.
4. Ķirbim uzliek cepurīti, ķirbja kātiņu var aptīt ar
foliju, lai nesadeg.
5. Ķirbi cep cepeškrāsnī 160 grādos
aptuveni 60 minūtes.
Lapu salāti ar ķirbja un karija čipsiem
Sastāvdaļas 1 personai: 1 sauja lapu salātu (der jebkādi), 1 ēd.
k. ķirbju eļļas (vai olīveļļas), 100 g ķirbja, karijs.
1. Ķirbi
sagriež ļoti plānās šķēlēs (vienkāršāk būs uz rīves), izkārto uz
cepamā papīra, apkaisa ar kariju un liek cepeškrāsnī cepties 150
grādos aptuveni 15 minūtes.
2. Kārto uz šķīvja salātus, ko
pārslaka ar ķirbju eļļu un pasniedz ar ķirbju čipsiem.
Ķirbju kūka
6 porcijām vajadzēs: 350 g smilšu cepumu (var izmantot divas
paciņas Selgas cepumu), 200 g sviesta, 700 g ķirbja, 1 bundža
iebiezinātā piena, 2 olas, 1/2 citrona, 35 g mannas.
1. Cepumus
sadrupina, pielej izkausētu sviestu, masu samīca un izklāj tortes
formā.
2. Ķirbi sautē nelielā ūdens daudzumā, ieber sietā un
nospiež lieko ūdeni.
3. Blenderī saliek ķirbi, iebiezināto
pienu, olas, citronu un mannu, sakuļ.
4. Masu lej formā, kurā
jau iepriekš iespiesta cepumu pamatne, un cep cepeškrāsnī 160
grādos aptuveni 40 min.
5. Kūkai ļauj atdzist, tad ieliek
ledusskapī uz pāris stundām.
6. Ķirbju kūku var pasniegt ar ogām
vai ogu mērcēm (labāk skābākām), ābolu biezeni, saldējumu utt.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri