Klāt jaunie kartupeļi!
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Vistas karijs ar jaunajiem kartupeļiem
6 personām vajadzēs: 225 g jauno kartupeļu, sagrieztu gabalos,
100 g zaļo pupiņu pākšu, pārgrieztu uz pusēm,
1 ēd. k. augu
eļļas, 1 sakapātu ķiploka daiviņu, 1 ēd. k. Taizemes zaļā karija
pastas, 400 ml kokosriekstu piena, 2 tējk. Taizemes zivju mērces, 1
tējk. cukura (ja kokosriekstu piens ir salds, cukuru nevajag), 450
g vistas filejas, sagrieztas gabaliņos, 3 platas laima mizas
strēmeles, sauju bazilika lapas
Katlā uzvāra ūdeni, ieliek
kartupeļus un vāra 5 minūtes. Pievieno pupiņu pākstis un vāra vēl 3
minūtes. Nokāš.
Lielā pannā sakarsē eļļu, pievieno ķiplokus un
cep maisot kādu minūti. Pievieno karija pastu un labi samaisa.
Pielej kokosriekstu pienu un ļauj uzvārīties.
Iejauc zivju mērci
un cukuru, tad filejas gabaliņus. Samazina liesmu, aizvāko un karsē
8 minūtes.
Pievieno kartupeļus un pupiņas un ļauj visam sakarst.
Pieliek laima miziņas un visbeidzot baziliku. Pasniedz ar
tvaicētiem rīsiem.
Jauno kartupeļu salāti ar dillēm
8 personām vajadzēs: 900 g jauno kartupeļu, 300 ml sausā
baltvīna, 3 ēd. k. olīveļļas, sauju jauno sīpolu bez lokiem, plāni
sašķēlētus, 6 ēd. k. sakapātu diļļu
Sagriež kartupeļus 1 cm
biezās šķēlēs un vāra sālsūdenī 15 minūtes.
Pa to laiku citā
katliņā vāra vīnu uz lielas liesmas kādas 10 minūtes, līdz
novārījies uz pusi.
Nokāš kartupeļus, liek bļodā un pārlaista ar
novārīto vīnu, pārkaisa ar sāli un pipariem pēc garšas un uzmanīgi
apjauc, tad pārlaista eļļu, pārkaisa sīpolus un
dilles.
Pārmaiņai šiem salātiem var pievienot šķēlēs sagrieztu
jūsu iecienītāko desu.
Jaunie kartupeļi ar kazas sieru
4-6 personām vajadzēs: 375 g saldētas kārtainās sviesta mīklas,
300 g mazu jauno kartupeļu, 200 g kazas siera, 1 tējk. kaltēta
estragona,1 ēd. k. olīveļļas, sauju pētersīļu, sauju
loku
Sasilda krāsni līdz 200 °C. Izveltnē atkausēto mīklu uz
pannas un sadursta ar dakšiņu. Sagriež kartupeļus plānās šķēlēs un
vāra (vai tvaiko) astoņas minūtes. Nokāš un atdzesē. Sadrupina
sieru un uzber uz mīklas. Sakapā pētersīļus un lokus un uzkaisa
sieram līdz ar kaltēto estragonu. Pāri liek kartupeļu šķēlītes.
Pārkaisa ar sāli un pipariem pēc garšas. Pārlaista eļļu un cep 20
minūtes. Pasniedz siltu vai istabas temperatūrā.
Kazas sieru var
aizstāt ar Philadelphia vai maskarpones sieru.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
1 komentārs
burciņa