Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +2 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 18. novembris
Doloresa, Aleksandrs, Brīve

Klāt šarmanto gaileņu laiks

Vecrīgā Jaunielā nule kā atvērtais restorāns Neiburgs, kas jau kļuvis iecienīts rīdzinieku un ārzemnieku vidū. Viņus saista ne tikai restorāna izsmalcinātais interjers, bet arī demokrātiskās pusdienas maltītes cenas un šefpavāra Sanda Bružas gatavotie ēdieni. Viņa rokās arī Latvijas gailenes kļūst par īstām galma dāmām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

VAJADZĒS: (4 personām)
400 g spageti pastas, 300 g gaileņu, 100 g puravu, 2 ķiploka daiviņas, 200 g saldā krējuma, 100 g parmezanas siera, 20 g sojas mērces (vēlams Kikkoman), 10 g citronu sulas, 1 tējk. cukura, 30 g diļļu, sāli, piparus, sviestu cepšanai
Novāra spageti pastu ūdenī, kuram pievienota eļļa. Apcep gailenes, puravus, ķiplokus. Pievieno saldo krējumu, sojas mērci, dilles, citronu sulu, cukuru, sāli, piparus, sakapātas dilles un 1/3 daļu parmezanas sieru. Ber klāt novārīto pastu mērcei, apmaisa. Pasniedz ar rīvētu parmezanas sieru.

Spinātlapu salāti ar gorgonzolas sieru, ceptām ga

VAJADZĒS: (4 personām)
Salātiem: 250 g spinātu, 120 g gaileņu, 100 g ķirštomātu, 50 g gorgonzolas siera, 40 g mājas siera, 1 ķiploka daiviņu, sviestu cepšanai, sāli, piparus
Mērcei: 20 ml aveņu etiķa (ieteicams pirkt Vom Fass veikalā), 60 ml olīveļļas (ieteicams pirkt Vom Fass veikalā), 5 g griķu medus, sāli, piparus, 5 g svaiga koriandra

Noskalotus spinātus saplūkā, pievieno uz pusēm pārgrieztus ķirštomātus un sagrieztu gorgonzolas sieru. Sviestā apcep gailenes, pievieno sāli, piparus un ķiplokus, cepumu pievieno pārējiem produktiem.

Aveņu etiķim pievieno sāli, maltos piparus, griķu medu un koriandru. Visu samaisa, līdz sāls izkusis, tad pievieno olīveļļu.
Mērci pievieno salātiem un pārkaisa ar mājas sieru.

Cepeškrāsnī ar gailenēm cepta bute, pasniegta ar

VAJADZĒS: (4personām)
4 butes, 1 diļļu saišķīti, 1 citronu, 500 g kartupeļu, 400 g gaileņu, 50 g sviesta, 100 g krējuma, sāli, piparus, 1 ķiploka daiviņu, 50 g krešu salātu,
150 g zivju buljona, 1 sīpolu

Sālsūdenī liek vārīties kartupeļus. Iztīra un aukstā ūdenī noskalo butes. Butēm vēderā ieliek citrona šķēli un dilles, apsāla, appiparo. Katru buti liek folijā, turpat ieliek 1/4 daļu sviesta, aiztin foliju un liek buti cepties cepeškrāsnī 220 grādos.
400 g smaga zivs jācep 10 min.
Katliņā sviestā apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno buljonu un krējumu un ļauj vārīties līdz sabiezē. Mērcei pievieno sāli, ķiplokus un medu. Nokāš kartupeļus un liek visu uz šķīvjiem. Dekorē ar kresēm.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?