Knīpu un knauķu salāti
Sastāvdaļas: 4 gab. vistas filejas, 500 g šampinjonu (vasarā var lietot gailenes), ķiršu tomātiņi, kantainā graudu maize, zaļie salāti (lapu salāti, Ķīnas kāposts vai ledus salāti), olīveļļa, sāls, ķiploks, oregano.
Kā pagatavot? Smalkās strēmelītēs sagriež vistas fileju, uzber nedaudz sāls un uz pannas kopā ar ķiplokiem apcep. Atvevišķi apcep gabaliņos sagrieztas sēnes. Tosterā apgrauzdē maizi un ar lielo nazi sagriež kubiciņos. Ķiršu tomātiņus pārgriež uz pusēm. Sagriež vai saplucina salātu lapas. Lai glītāk izskatītos, salātus uzreiz kārto uz šķīvjiem. Uz katra šķīvja uzber zaļos salātus, izkaisīti pa šķīvi - vistu, pēc tam sēnes, tomātus un maizi. Visam nedaudz pārlej olīveļļu un uzber oregano vai citus zaļumus. Bērniem domātajiem salātiem olīveļļu var neliet.