Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 27. novembris
Lauris, Norberts

Ko gatavot pēdējā brīdī

Maldīgi būtu domāt, ka visi sāk gatavoties Ziemassvētkiem laikus. Neatliekami ikdienas darbi, pienākumi un viscilvēciskākā rakstura īpašība - atlikt uz rītdienu to, ko šodien vēl var nedarīt, - visbiežāk rada situāciju, ko sauc par pēdējā brīža fenomenu. Tad svarīgi ir aukstasinīgi izsvērt, ko var izdarīt, ar izdomu un labu padomu izkļūstot sveikā no paša radītās situācijas.

Ziemassvētku priekšvakarā Experience Cafe šefpavārs Rolands Rudzāts saka - tikai mieru! Viņš ieteic dažas receptes, kas ļaus namamātei vai namatēvam ar iepirkumu sarakstu aizdoties uz veikalu, tad mazliet padarboties virtuvē un vakarā godam uzņemt ciemiņus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Apelsīnu un sojas glazūrā cepta vista ar dārzeņu r

6 personām vajadzēs: 1 veselu vistu. Glazūrai: 50 g sviesta, 2 ēd. k. medus, 100 ml apelsīnu sulas, 5 g rozmarīna, 5 g timiāna, 50 g ķiploka, 5 ml sojas mērces. Piedevām: 300 g rīsu, 250 g burkānu, 250 g paprikas, 250 g cukini, 200 g selerijas kātu, apelsīnu, dilles, pētersīļus, sāli un piparus

Visas glazūras sastāvdaļas sajauc un uzkarsē, lai sviests un medus izkūst.
Vistu cep 175 °C aptuveni 40 min, ik pa laikam aplaistot ar glazūru (vistai iekšā var ielikt sagrieztu apelsīnu, ķiplokus, garšaugus).
Novāra rīsus.
Dārzeņus sagriež mazos kubiņos un apcep, tad sajauc ar rīsiem un garšvielām.
Sadala vistu un kopā ar rīsiem un piedevām kārto uz šķīvja.

Kūpinātas cūkgaļas rulete ar svaigu sieru, žāvētie

4 personām vajadzēs: 500 g žāvētas cūkgaļas, 400 g Filadelfijas siera, 50 g žāvētu plūmju, 50 g žāvētu aprikožu, 50 g lazdu riekstu, sāli un piparus pēc garšas

Piparkūku kārtojums ar ābolu un dzērveņu biezeni u

4 personām vajadzēs: 250 g piparkūku, 100 ml karstvīna, 350 g ābolu, 100 g dzērveņu, 1 tējk. kanēļa, 3 ēd. k. medus, 150 ml saldā krējuma, 1/2 tējk vaniļas cukura, 1 ēd. k. cukura
Piparkūkas sadrupina un samitrina ar karstvīnu. Ābolus ar dzērvenēm, kanēli un medu vāra uz lēnas uguns, kamēr mīksti. Tad liek kārtās un pasniedz ar saputotu saldo krējumu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?