Kokteiļi jūnija vakariem
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Cosmopolitan Mohito Zemeņu daikiri
Par seriāla Sekss un lielpilsēta galvenās varones
Kerijas iecienītākā kokteiļa Cosmopolitan izcelsmi
joprojām strīdas. Visticamāk, to neatkarīgi cits no cita
izgudrojuši vairāki bārmeņi pagājušā gadsimta 70. gadu Amerikā.
Taču skaidri zināms, ka starptautiski atzītā kokteiļa versija
radīta 1987. gadā Manhetenā. Deviņdesmitajos gados, pateicoties
minētajam televīzijas seriālam, tas ātri vien kļuva populārs jaunu
sieviešu vidū. Pēc seriāla motīviem uzņemtajā kinofilmā, kad viena
no četrotnes - rudmate Miranda - vaicā, kāpēc viņas pārtraukušas
dzer Cosmopolitan, Kerija attrauc: «Tāpēc, ka visi citi
sāka.»
Sastāvdaļas: 40 ml citronu degvīna, 15 ml Cointreau
(vai kāda cita apelsīnu liķiera), 30 ml dzērveņu sulas, puse laima,
ledus.
Pagatavošana
1. Lai atdzesētu kokteiļa (martīni)
glāzi, to piepilda ar ledu un aukstu ūdeni, ko pirms kokteiļa
iepildīšanas izlej.
2. Tikmēr šeikerā ielej degvīnu
(oriģinālajā receptē ir citronu degvīns, bet var izmantot arī kādu
citu), apelsīnu liķieri un dzērveņu sulu. Kokteiļa garša, protams,
būs atkarīga no alkoholisko dzērienu kvalitātes.
3. Izspiež sulu
no puslaima un daiviņas iemet šeikerā. Piepilda šeikeru ar ledu un
enerģiski sakrata.
4. Nokāš iepriekš atdzesētajā martīni glāzē.
Dekorē ar apelsīna vai citrona miziņas spirāli vai citrona šķēlīti.
Padoms
Ir desmitiem dažādu
Cosmopolitan versiju, tāpēc droši var eksperimentēt ar
dzēriena sastāvdaļām un to attiecībām, lai atrastu sev
vispiemērotāko.
Mohito ir viens no iecienītākajiem vasaras
kokteiļiem. Par tā izcelsmes vietu pieņemts uzskatīt Kubu, taču
viedokļi atšķiras. Viens no stāstiem vēsta, ka mohito līdzinās 16.
gadsimta dzērienam El Draque, kas radīts par godu britu
jūrasbraucējam Frānsisam Dreikam. Arī par dzēriena nosaukuma
izcelsmi ir dažādas versijas. Viena - dzēriena nosaukums
mojito cēlies no garšvielām bagātas mērces moho
(mojo); cita - mojito ir atvasinājums no spāņu
mojadito, kas nozīmē - mazliet mitrs.
Sastāvdaļas:
1 laims, 6-10 svaigas piparmētru lapas, 2 tējk. brūnā cukura, 50 ml
gaišā ruma, gāzēts ūdens, sasmalcināts ledus
Pagatavošana
1.
Tā dēvētajā kolinsa (vai jebkurā citā augstā glāzē) liek daiviņās
sagrieztu laimu, piparmētru lapas un brūno cukuru.
2. Var
pievienot arī nedaudz laima sīrupa.
3. To visu maigi sastampā,
lai lapiņas tikai savainotu, nevis sapluinītu sīkās driskās, pielej
rumu, apmaisa un piepilda glāzi ar sasmalcinātu ledu.
4. Glāzi
līdz malām piepilda ar gāzēto ūdeni (var izmantot arī
Sprite vai Bitter Lemon toniku, taču ieteicamāks
ir ūdens, jo citādi mohito būs ļoti salds).
5. Dekorē ar
piparmētru lapām un laima šķēlīti.
6. Slāpju veldzēšanai
lielisks ir arī bezalkoholiskais mohito, ko gatavo, kā iepriekš
aprakstīts, tikai nepievieno rumu. Ir arī dažādas mohito
variācijas, kuru receptēs ruma vietā minēts, piemēram, degvīns ar
augļu vai ogu garšu vai ābolu liķieris, vai šampanietis ūdens
vietā.
Saldens, bet atsvaidzinošs vasaras kokteilis, ko vislabāk
gatavot tagad, kad pieejamas svaigas zemenes. Cēlies no klasiskā
Daiquiri, kurš sastāv no ruma, laima sulas un cukura
sīrupa vai cita saldinātāja un kura recepte radusies Kubā pirms
vairāk nekā simt gadiem.
Sastāvdaļas: 50 ml gaišā ruma,
25-30 ml svaigas laima sulas (der arī citrona), 8-10 zemenes, 15-20
ml cukura sīrupa, zemeņu sīrupa vai kāda cita saldinātāja,
ledus.
Pagatavošana
1. Šeikerā sastampā zemenes, rumu, laima
sulu un cukura sīrupu.
2. Piepilda šeikeru ar ledu un enerģiski
sakrata.
3. Nokāš atdzesētā Margaritas vai martīni
glāzē, kuras maliņas apmērcētas laima sulā un cukurā.
4. Dekorē
ar veselu zemeni vai laima daiviņu.
5. Daikiri gatavošanai var
izmantot arī mango, banānus vai citus augļus un ogas, tikai tad
zemeņu sīrupa vietā jāizvēlas kāds cits saldinātājs - sīrups vai
liķieris, kas pēc garšas līdzīgs izmantotajiem augļiem, vai arī
vienkārši cukura sīrups.
Cukura sīrupa pagatavošana
2 devām
cukura pievieno 1 devu ūdens un uzkarsē, lai cukurs izkustu.
Atdzesē un lieto kā piedevu kokteiļiem. Ja slinkums, visas
sastāvdaļas var vienkārši sakult blenderā, kā to dara lielākajā
daļā bāru.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri