Negroni ir īstu vīru kokteilis, nesamākslots un vienkāršs. Tradicionāli tas sastāv no vienas daļas džina, vienas daļas saldā vermuta un vienas daļas rūgtā Campari. Negroni tiek uzskatīts par aperitīvu un parasti pasniegts pirms vakariņām, lai stimulētu apetīti.
Precīza kokteiļa izcelšanās ir miglā tīta, taču visbiežāk citētā leģenda vēsta, ka tas radies Itālijā Florences kafejnīcā Caffᅢᄄ Casoni ap 1919. gadu. To ieviesis Florences bagātnieks Kamillo Negroni, kurš vienmēr bārmenim lūdzis pastiprināt viņa iemīļoto kokteili Americano (kampari, saldais vermuts un sodas ūdens), aizstājot sodas ūdeni ar džinu.
Kā gandrīz visiem kokteiļiem, arī šim ir daudz variāciju - karstās vasaras dienās to var pagarināt ar sodas ūdeni. Dažkārt džinu mēdz aizstāt ar vodku. Ja Negroni vēlas dzert sievietes, es ieteiktu to pagarināt ar gāzētu ūdeni.
Negroni pārsvarā pasniedz viskija glāzē. Taču mans ieteikums - dariet tā, kā tas jums sagādā prieku. Es Negroni šoreiz esmu gatavojis vienkārši dekoratīvā kokteiļa glāzē (210 ml).
Mimosa ir kokteilis, kas garšos sievietēm. Tradicionāli tas sastāv no vienas daļas auksta šampanieša vai cita dzirkstošā vīna un vienas daļas kārtīgi atdzesētas apelsīnu sulas. Kā vēsta leģenda, Mimosa nosaukumu ieguvis no dzeltenajiem mimozas ziediem, turklāt no tālienes ziedošs mimozas krūms izskatās dzelteni putojošs. Tradicionāli kokteilis tiek pasniegts vēlajās brokastīs garās šampanieša glāzēs - lai burbuļi turas ilgāk. Iespējams, šis kokteilis tika izgudrots Parīzē viesnīcas Ritz bārā 1925. gadā, taču tam ir ļoti liela līdzība ar kokteili Buck's Fizz, kurš tika izgudrots Anglijā ap to pašu laiku. Buck's Fizz mēdz pievienot arī grenadīnu. Arī es gatavoju savu variāciju Monin Mimosa, pievienojot kokteilim grenadīna sīrupu. Manuprāt, grenadīns tam piešķir īpašu burvību garšā un dekorativitāti izskatā.
*Inguss Reizenbergs ir bārmenis, portāla bartending.lv projekta vadītājs