Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Komplektācija finiša taisnē

Komanda jau trenējas, trūkst tikai dažu leģionāru un galvenā trenera. Rīgas Dinamo hokejisti ir uzsākuši gatavošanos KHL čempionāta 9. sezonai, kas sāksies augusta otrajā pusē.

Vasaras pirmā puse atkal pagāja neziņā, jo otro gadu pēc kārtas aktualizējās jautājums - būs vai nebūs Dinamo? Nebija ziņas, ka būtu sameklēta nauda nākamās sezonas budžeta aizpildīšanai. Neticības kamols lielā mērā vijās lielāks arī tāpēc, ka nebija aktivitātes spēlētāju tirgū. Tomēr tā nu gluži nebija, ka Dinamo Rīga ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs būtu sēdējis ofisā, rokas klēpī salicis. Pārrunu rezultātā ar komandu trenējas daži Latvijas spēlētāji ar pasaules čempionāta pieredzi un vairāki jaunāka gadagājuma hokejisti, kuri spēlējuši Ziemeļamerikas junioru līgās. Dinamo ir arī tuvu līguma parakstīšanai ar vairākiem leģionāriem. No pašmāju vadošajiem spēlētājiem komandā nav vairs tikai divu pamatsastāva vīru - aizsarga Kristapa Sotnieka (uz Toljati Lada) un uzbrucēja Andra Džeriņa (uz Čehijas HK Hradec Kralove).

Vārtsarga postenim trīs pretendenti ir noskatīti. Ja pārbaudes spēlēs pēdējais postenis nesagādās raizes, tad Rīgas Dinamo vārtsargi būs Jakubs Sedlāčeks, Jānis Kalniņš un Gustavs Dāvis Grigals. Sējējs pagaidām runā par vārtsargu tandēmu Sedlāčeks - Kalniņš, jo pagājušo sezonu HK Rīga sastāvā aizvadījušajam 17 gadu vecajam Grigalam vēl nav pieredzes pieaugušo hokejā. Čehs Sedlāčeks jau ir pārbaudīta vērtība KHL. Lielā iespēja sevi apliecināt būs Kalniņam, kurš pēc aizbraukšanas no Liepājas Metalurga pēdējās trīs sezonas spēlēja Ungārijas klubos. Kalniņš daudzsološi sevi pieteicis pārbaudes spēlēs Latvijas izlases sastāvā, un viņa darba ētika labi ir zināma Rīgas Dinamo vārtsargu trenerim Jurim Klodānam, kurš pēdējos trīs gadus strādā arī valstsvienībā.

Aizsardzībā paredzami interesanti papildinājumi, tāpēc uz karstām pēdām šajā līnijā nav nepieciešams meklēt ārzemnieku. Ar komandu trenējas pieredzējušais Georgijs Pujacs, kurš divas reizes - 2008. un 2013. gadā - jau ir pievienojies Dinamo komandai un bijis arī kapteiņa statusā. No Ziemeļamerikas mājup grasās atgriezties Ralfs Freibergs, kuram ir divu pasaules čempionātu (PČ) un Soču olimpisko spēļu pieredze. Freibergs jau trenējas ar Dinamo. Visticamāk, jaunu līgumu ar komandu parakstīs Oskars Cibuļskis, Guntis Galviņš, Aleksandrs Jerofejevs un Ēriks Ševčenko. Trīs aizsargu pāri jau sanāk, bet vēl treneru rīcībā būs jaunais Kristaps Zīle, kuru arī plānots iespēlēt KHL līmenī.

Uzbrukumā arī ir no kā izvēlēties. Vēl tikai ir nepieciešami meistarīgi leģionāri, kas ar iemestajām ripām komandu pavilktu uzvaras virzienā. Diviem leģionāriem - ASV spēlētājam Timam Sestito un krievam Filipam Toluzakovam - turpinās līgumsaistības arī uz nākamo sezonu. No Latvijas uzbrucējiem pirmajās divās maiņās gan jau iekļausies Miks Indrašis, Miķelis Rēdlihs un Lauris Dārziņš, kurš ir tuvu jauna līguma parakstīšanai. Vēl priekšējā līnijā ir spēlētāji ar PČ pieredzi - Gints Meija, Māris Bičevskis, Vitālijs Gunārs Skvorcovs, Kaspars Saulietis un Edgars Kulda. Fiziski spēcīgāki esot kļuvuši pagājušās sezonas juniori Frenks Razgals un Roberts Locāns, bet iekļūt sastāvā cer arī Ziemeļamerikas junioru līgu vecumu pāraugušie Georgs Golovkovs un Oskars Batņa.

Komandā vairs nav fiziskās sagatavotības trenera Eduarda Rābes. Viņa pienākumus jau sācis pildīt Raivis Miezāns, kura vadībā dinamieši aizvada «sausos» treniņus. Miesās druknais Miezāns ar iegūto iesauku Apolons komandā bija jau pērn - tikai fizioterapeita statusā.

Galvenais treneris? Sējējs saka, ka ir divi varianti un treniņnometnē Valmierā jau būšot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Rīgas Dinamo

Sagatavošanās plāns 2016./2017. gada sezonai
17.-28. VII treniņnometne Valmierā
23. VII pārbaudes spēle ar Toljati Lada
29. VII pārbaudes spēle ar Novosibirskas Sibirj
1.-7. VIII Ņižņijnovgordas apgabala gubernatora kauss 2016 (Ņižņijnovgorodas Torpedo, Kazaņas Ak Bars, Čerepovecas Severstaļ, Ņižņekamskas Ņeftehimik, Jaroslavļas Lokomotiv, Rīgas Dinamo)
1. VIII ar Ņižņijnovgorodas Torpedo
3. VIII ar Kazaņas Ak Bars
4. VIII ar Čerepovecas Severstaļ
5. VIII ar Ņižņekamskas Ņeftehimik
7. VIII ar Jaroslavļas Lokomotiv
14.-18. VIII Dinamo Rīga turnīrs Arēnā Rīga (Rīgas Dinamo, Jaroslavļas Lokomotiv, Kazaņas Ak Bars, Minskas Dinamo)
14. VIII ar Minskas Dinamo
15. VIII ar Kazaņas Ak Bars
17. VIII ar Jaroslavļas Lokomotiv
18. VIII spēle par vietu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?