Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kontadors līksmo trešo reizi

39 sekundes vēl ilgi tiks pieminētas 2010. gada Tour de France velobrauciena sakarā. Tieši tik daudz 15. posmā tā brīža līderis Endijs Šleks velosipēda defekta dēļ zaudēja šā gada uzvarētājam spānim Alverto Kontadoram Velasko, kurš galveno konkurentu distancē nepagaidīja. Arī svētdien Parīzē, noslēdzoties 20 posmu maratonam, abus šos sāncenšus šķīra 39 sekundes…

«Šī bija ļoti grūta sacensība, īpaši psiholoģiski, tāpēc arī esmu tik laimīgs,» no Kontadora pirmajiem komentāriem varēja noprast, ka arī viņš nav sajūsmā par spiedienu, kas jāiztur pēc strīdīgajiem notikumiem 15. posmā. 27 gadus vecais riteņbraucējs neslēpa, ka tieši trešā uzvara Tour de France viņu saviļņojusi visvairāk. «Tas ir ļoti emocionāli. Jūs pat nevarat iedomāties, cik ļoti.»

Kontadors ir viens no četriem riteņbraucējiem, kurš Tour de France uzvarējis trīs reizes. Viņš to iespēja arī 2007. gadā un pērn. Četras un vairāk reizes tūrē izdevies uzvarēt tikai pieciem sportistiem. Kontadors kļuvis par desmito braucēju, kam ir vismaz piecas uzvaras tā saucamajās Lielajās tūrēs, jo viņa kontā arī pa triumfam Giro d'Italia un Vuelta a Espana.

Nekļūdījās tie, kuri prognozēja, ka uzvaras liktenis izšķirsies 19. posmā 52 kilometru distancē ar atsevišķu startu. «Ļoti ātri veicu pirmos 40 kilometrus, taču pēdējos desmit zaudēju vairāk nekā visos iepriekšējos kopā. Cīnījos līdz galam!» Šlekam nebija ko sev pārmest. Priekšpēdējā posmā Kontadors pārsvaru no astoņām sekundēm palielināja līdz 39 sekundēm.

Pēdējais posms allaž ir vairāk svētki nekā cīņa par uzvaru kopvērtējumā, tāpēc abi galvenie konkurenti atkal brauca plecu pie pleca un varēja pārmīt ne vienu vien vārdu. Pie apbalvojuma tika arī 25 gadus vecais Šleks, kurš trešo gadu pēc kārtas kļuva par labāko jauno braucēju. Luksemburgas sportists atkārtoja vācieša Jana Ulriha rekordu, kas tika uzstādīts no 1996. līdz 1998. gadam.

Sprinteru ieskaitē zaļo krekliņu ieguva 36 gadus vecais itālietis Alesandro Petaki (243 punkti), noturot aiz muguras britu Marku Kavendišu (232) un norvēģi Toru Hushovdu (222). Tieši Kavendišs uzvarēja pēdējā posma finiša spurtā, tūrē svinot piekto uzvaru šogad. «Finišs Elizejas laukos ir sporta ikona,» laimē staroja Kavendišs.

Labāko kalnu braucēju konkurencē pirmās trīs vietas ieņēma Antonī Šarto (143), Kristofs Moro (128) un Endijs Šleks (116), bet 22 komandu ieskaitē pārākā bija septiņkārtējā čempiona Lensa Ārmstronga pārstāvētā Radioshack vienība, kam niknāko konkurenci veidoja Caisse d'Epargne un Rabobank.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Riteņbraukšana

Tour de France 19. posms (52 km)
1. Fabians Kančelara (Šveice; Saxo Bank) 1:00:56, 2. Tonis Martins (Vācija; HTC-Columbia) +00:17, 3. Berts Grabšs (Vācija; HTC-Columbia) +01:48.
20. posms (102,5 km)
1. Marks Kavendišs (Lielbritānija; HTC-Columbia) 2:42:21, 2. Alesandro Petaki (Itālija; Lampre-Farnese Vini), 3. Džulians Dīns (Jaunzēlande; Garmin-Transitions).
Kopvērtējums. 1. Alverto Kontadors Velasko (Spānija; Astana) 91:58:48, 2. Endijs Šleks (Luksemburga; Saxo Bank) +00:39, 3. Deniss Menšovs (Krievija; Rabobank) +02:01, 4. Samuels Sančess Gonsaless (Spānija; Euskaltel-Euskadi) +03:40, 5. Jurgen van den Breks (Beļģija; Omega Pharma-Lotto) +06:54, 6. Roberts Gesinks (Nīderlande; Rabobank) +09:31.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?