Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Kvalitāte jau pašsapr otama

Veiksmīgs gan no sportiskā, gan no organizatoriskā viedokļa - Liepājā, Ventspilī un Rīgā notikušo Eiropas U-18 basketbola čempionātu atzinīgi vērtē Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps. «Jā, nebija medaļu, taču nekad nav bijusi tik liela pārliecība, ka tās mums ir tik tuvu un tik pelnītas,» bijušais basketbolists norādīja, ka iepriekš pat pēc izcīnītām godalgām šīs pārliecības bijis mazāk.

Sāpīgo zaudējumu pusfinālā un spēlē par trešo vietu izvērtēšana nodota treneru komisijas pārziņā, un tikai pēc tās verdikta LBS izdarīšot niansētāku sportiskā snieguma vērtējumu.

Pēdējās nedēļās ar labu sniegumu un cīņu par Eiropas jaunatnes čempionātu medaļām priecēja gan U-18, gan U-20 basketbolisti. «Panākumu pamatā ir tas, ka pēdējos gados veiktas organizatoriskas izmaiņas jaunatnes sistēmas darbībā, kā arī tas, ka mūsu puiši ārzemēs ir ļoti labās vietās. Viņi komandā ienāca ar jaudu un palīdzību, nebija tikai statisti,» sacīja Šneps. Viņš gan norādīja, ka būtu pārsteidzīgi paģērēt tik labu sniegumu gadu no gada. «Turcijā ir vairāk basketbolistu nekā Latvijā iedzīvotāju,» U-18 čempionāta uzvarētāju un mūsu situāciju salīdzināja LBS ģenerālsekretārs. Viņaprāt, vieta četriniekā diezin vai ir Latvijas basketbolam objektīvā pozīcija ilgtermiņā, taču jaunatnes līmenī arī turpmāk varam izvirzīt mērķi cīnīties par dalību ceturtdaļfinālā. «Un cerēt, ka kādreiz to varēsim darīt arī attiecībā uz lielo izlasi,» piebilda Šneps.

Vienu no turnīra lielākajiem trokšņiem sarūpēja tiesneši Latvijai neveiksmīgajā pusfinālā spēlē pret Horvātiju, kurā netrūka strīdīgu lēmumu, turklāt kļūda, nefiksējot spēlētājam nostaigātu izšķirošā brīdī, lielā mērā ietekmēja cīņas iznākumu pretinieku labā. Pirmdien Latvijas plašsaziņu telpā parādījās informācija, ka Eiropas basketbola jumtorganizācija atzinusi, ka tiesneši kļūdījušies. «FIBA Europe jau mums nekādu oficiālu atvainošanos nav atsūtījusi. Visas oficiālās personas gan ir pateikušas - jā, kļūdu bija daudz, un tās bija rupjas. Objektīvi gan tas neko nenozīmē,» Šneps norāda, ka pēdējo gadu prakse ir šādu situāciju izvērtēšana tiesnešu iekšējā vidē, taču cietējiem jūtama labuma neesot.

Gatavi kooperēties

Turnīra rīkošanas veiksmes pilnvērtīgi varēšot novērtēt vien pēc finanšu datu iegūšanas, taču lielu aizķeršanos nav bijis. «Visi jau ir pieradināti pie tā, ka pie mums vienmēr viss ir labi. Kvalitatīva organizācija tiek uztverta kā pašsaprotama lieta,» Šneps nekavējās paslavēt sacensību rīkotājus. Viņu gan vēl vairāk par to iepriecinājis kaimiņu igauņu sekmīgais U-20 turnīrs, jo tas stiprinās argumentus, lai pēc dažiem gadiem trīs Baltijas valstis varētu kandidēt uz kopēju kandidatūru uzņemt kādu no Eiropas vai pasaules augstākās raudzes vīriešu čempionātiem. Priekšnoteikumu ir gana daudz, sākot no sekmīgiem līdzšinējiem turnīriem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā un beidzot ar pieaugošajām prasībām šādu sacensību rīkošanā - pēc komandu skaita palielināšanas vairs nav daudz valstu, kuras finālturnīru varētu uzņemt bez kooperēšanās.

Pašreiz FIBA Europe tiek izstrādāta pieteikšanās rokasgrāmata, un rudenī jau tikšot izsludināts konkurss uz 2017. gada Eiropas čempionāta rīkošanu. «Cik tas maksā, kā tas varētu izskatīties un kas būs mūsu konkurenti, mēs varētu zināt jau līdz nākamā gada pavasarim,» prognozē Šneps.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Basketbols

Latvija pēdējos U-18 čempionātos
2013. gads 4. vieta (N. Mazurs)
2012. gads 6. vieta (G. Endzels)
2011. gads 10. vieta (P. Ozoliņš)
2010. gads 3. vieta (Z. Jansons)
2009. gads 9. vieta (J. Rimbenieks)
2008. gads 7. vieta (V. Krūmiņš)
2007. gads 3. vieta (V. Krūmiņš)
2006. gads 12. vieta (E. Tukišs)
2005. gads 8. vieta (R. Otersons)
2004. gads 12. vieta (R. Otersons)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?