«Es nāku no laukiem, kur lielākā daļa produktu bija pašu vākti un audzēti, ēdieni - pašu gatavoti, tādēļ zinu, kā izskatās dabisks produkts bez uzlabojumiem. Labai kūpinātai gaļai ir dabiska, ne spilgta krāsa, tā nav ūdeņaina, veikalos gaļa reizēm ir slapja, tā tam nav jābūt, turklāt labai kūpinātai gaļai piemīt svaiga smarža - pēc dūmiem. Tas, tieši pēc kādiem dūmiem gaļa smaržo, ir saistīts ar to, kāda malka izmantota kurināšanai, kā arī ar to, vai pievienoti, piemēram, kadiķa zari. Protams, gaļai nav jābūt sīkstai,» norādīja Aivars Līpenītis, portāla receptes.lv vadītājs, piebilstot, ka nevajadzētu censties vienmēr izvēlēties lētāko gaļu, jo labs produkts nevar būt ļoti lēts.
Savukārt pavārs Mārtiņš Sirmais kādā no saviem šoviem ieteica - ja, paņemot rokās gaļas gabalu, plaukstas paliek melnas un taukainas, tad gaļas gabals tiešām dabiski kūpināts īstos dūmos.
Rīgas Miesnieks produktu vadītāja Maira Apškalēja Diena pastāstīja, kā kūpinājumi top šajā uzņēmumā: «Kūpinājumam paredzētais karbonādes gabaliņš sākotnēji nonāk sagatavošanas cehā. Šeit tas tiek apstrādāts ar garšvielu sālījumu, kas nosaka gatavā produkta īpašības un garšu. Nākamajā dienā gaļas gabaliņi tiek formēti, nosieti ar auklu vai tamlīdzīgi sagatavoti un iziet termisko apstrādi, stingri ievērojot tās ilgumu un temperatūru. Kūpināšana ir mērenas intensitātes, tā notiek, izmantojot koka skaidas. Pēc tam produkcija tiek aukstā gaisā atdzesēta, sagriezta un iesaiņota.»
Arī Putnu fabrikā Ķekava apgalvo, ka izmanto tikai pašu audzētu cāļu gaļu, augstas kvalitātes garšvielas un alkšņu malkas skaidas. «Kūpināšanas procesā ietilpst marinādes sagatavošana, gaļas marinēšana, cāļa gaļas izvietošana uz kūpināšanas režģiem un kūpināšana alkšņu malkas dūmos noteiktā temperatūrā, kas ir īpaši pielāgota, veidojot īpašo marinādes un alkšņu malkas dūmu garšas un smaržas buķeti,» izklāsta uzņēmuma Mārketinga daļas vadītāja Zoja Golubeva.
Attiecībā uz produkta popularitāti Zoja Golubeva norāda, ka cāļu gaļas kūpinājumus Ķekava ir iecienījuši daudzi pircēji visā Latvijā, un karsti kūpināta cāļu krūtiņa Gardums ir viens no augstvērtīgākajiem un pircēju vidū iecienītākajiem kūpinājumu sortimenta produktiem. Putnu fabrika Ķekava esot vienīgā, kas piedāvā šādu karsti kūpinātu cāļu krūtiņas fileju.