Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Labās ziņas

Pavisam droši un pārliecinoši ir «nostiprinājies» pavasaris. Tikai dažu nedēļu attālums šķir milzīgos ziemas zābakus no basām kājām sandalēs. Ziema bija ļoti sniegota un gara, daudz sniega vētru, bet viss baltums pazuda kā nebijis aprīļa nogalē, nepilnas nedēļas laikā. Parasti atšķirība no Latvijas vidusmēra ziemām šeit ir milzīgās cīņas pret baltajiem sniega kalniem.

Rīgas dāmai sniegu notīra sētnieks, lielās sniega tīrīšanas mašīnas, bet šeit katrs ņem savu lāpstu, sāls maisu un jau agri no rīta sāk šķipelēt. Ja ir «galīgs vakars», vienmēr var aiziet pie kaimiņa un - par baltu velti un lielu paldies - aizņemties sniega pūtēju.

Nelielais apraksts par sniega problēmu risināšanu, lai kalpo par sākuma ilustrāciju tam, kā kanādieši dzīvo kopībā. Šeit komunikācija noris dabiski, ne jau tikai tāpēc, ka izdevīgi, bet tāpēc, ka neviens cilvēks nav vientuļa sala. Mēs cits citam esam vajadzīgi, un nav kauna lieta to atzīt un ikdienā praktizēt. Lai lauztu stereotipu par «amerikāņu smaidu», tas varbūt tiešām ir jāatstāj amerikāņu ziņā, jo kanādieši smaida normāli - ieturēti, nepārspīlēti, bet patiesi. Saprotams, biežāk nekā vidējais latvietis. Sveicināšanās uz ielas ir elementāra pieklājība, kādu Latvijā vēl var sastapt nelielos miestos. Nav obligāti jāatpazīst seja, lai novēlētu labu dienu.

Jāsaka gan, ka reizēm tas nav viegli - vienmēr būt sociāli aktīvam un būt gatavam apstāties, lai pārmītu pāris pieklājības frāžu. Iepazīšanās šeit notiek katru dienu un nav jāpārkāpj nepārvarami augsts slieksnis, lai aizietu kopīgi iedzert kafiju vai lai saņemtu svarīgus jautājumus par dzīvi. Jā, arī par Latviju, un, kas ir pārsteidzoši, šķiet, visi ir mācījušies pasaules ģeogrāfiju un bez problēmām spēj lokalizēt mūsu mazo zemi, tiesa gan, lielās Krievzemes kontekstā.

Vēl kāds neliels atgadījums, kas liecina par to, ka redzēt tālāk par savu degungalu un būt ieinteresētam par lielākām lietām šeit ir ikdienišķa parādība. Braucot nelielā velotūrē, ceļa malā pamanīju galdu, aiz kura stāvēja divas meitenītes. Gluži kā filmā - stāv un pārdod citronu limonādi un cepumus. Apstājos, lai aprunātos. Izrādās, abas draudzenes Lieldienu pirmdienā cēlušās, lai no rīta izceptu cepumus ar šokolādes skaidiņām un sagatavotu vairākas krūkas ar limonādi. Un ne jau tādēļ, lai iegūtu papildu kabatas naudu, bet - lai ar Sarkanā Krusta palīdzību iegūtos ziedojumus nogādātu cilvēkiem Japānā. Viņas teica: «Nu, tu jau zini, Japānā bija zemestrīce, un tur tagad cilvēkiem iet ļoti grūti. Mēs gribam palīdzēt.» Nepagāja ne minūte, kad blakus apstājās auto un šoferis paziņoja: «Meitenes, par jums jau stāsta radio.»

Labās ziņas šeit izplatās ātri un, kas ir brīnišķīgi, cilvēki vēl joprojām sirdsskaidri tic, ka pasauli var izmainīt, kaut vai pieliekot klāt tikai mazo pirkstiņu. Varētu jau teikt, kas tad tas ir - pārdesmit dolāru, ko šīm divām meitenēm saziedoja, bet, ja katram būtu tāda attieksme un sirds vēlēšanās, kādas lietas tik notiktu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?