Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Lai beidzot aizsūta īsto dziesmu

Lai kā daudzi no mums nievātu Eirovīzijas dziesmu konkursu, lielākā daļa tomēr ir lietas kursā par dziedātājiem un grupām, kas tajā piedalās. Būtu pārspīlēti apgalvot, ka tas ir bezgala svarīgs notikums kultūras vai popkultūras dzīvē, taču viļņošanos uzsit. Vakar Latvijas Televīzija nosauca tās divdesmit dziesmas, kuras uzsāks cīņu par ceļazīmi uz Eirovīzijas finālu Baku.

Vietējās atlases rīkotāji šogad ļāva tautai izpausties, publiskojot 69 iesniegtās dziesmas un ļaujot par tām balsot, tiesa, ar stingriem ierobežojumiem un brīdinājumu, ka šim balsojumam ir tikai ieteikuma raksturs un visu noteiks žūrija. LTV pārstāve Ieviņa Ancena stāsta, ka dziesmas klausītas 317 132 reizes, turklāt tās klausījās ne vien Latvijas, bet vēl 73 citu valstu iedzīvotāji, Indonēziju un Meksiku ieskaitot. Kopumā saņemtas 15 279 balsis. Iespēja noklausīties daudz vairāk nekā tikai 20 dziesmas ir laba, jo bieži vien rodas jautājums - ja šīs ir atlasītās, kādas tad bijušas pārējās? Neapgalvošu, ka esmu rūpīgi noklausījies visas, bet pa kriksītim paklausījos gan. Nevar teikt, ka kāda no dziesmām būtu tā ieķērusies prātā, ka gribētos to dungot, bet var jau būt, ka man netrāpījās tā īstā, turklāt bija publiskoti tikai dziesmu nosaukumi, bet ne izpildītāji (vismaz vienu gan izdevās atšifrēt). Dziesmu nosaukumi liecina, tās ir gan par mīlestību, gan dzīvi, gan sapņiem, ir viens veltījums tēvam, ir Detektīvu dziesma, ir dziesma par Ņujorku. Ir arī atziņas, ka dzīve ir pārāk īsa un ka mīlestības nevar būt par daudz. Janvārī notiks pusfināli, un 18. februārī noskaidrosies vienīgais uzvarētājs. Pēdējo gadu pieredze diemžēl liecina, ka mūsu gaume atšķiras no pārējās Eiropas, jo divus gadus mūsu pārstāvji palika pēdējie savā pusfinālā, bet pērn - priekšpēdējie. Un kā katru gadu sāksies diskusijas, vai tas, ko mēs izvēlamies, patiks cilvēkiem ar citu mentalitāti.

Miglainā priekšpusdienā Imantā sastaptajiem cilvēkiem, kurus aptaujāju, pret pašu Eirovīzijas konkursu ir dalītas jūtas. Vairāki apgalvo, ka neseko līdzi konkursa norisēm, tomēr tālākā sarunā atklājas, ka tomēr arī viņi ir lietas kursā, kādas dziesmas uzvarējušas un kuri mākslinieki uzstājušies finālā. Vairākiem šķiet, ka nepareizi notiek atlase, piemēram, Linda uzskata, ka izvēlēties uzvarētāju vajag tikai profesionāļiem, arī Artūrs saka, ka atlase nenotiek profesionāli, tiesa gan, viņam nav padoma, kā būtu pareizāk. Pilnīgi visi aptaujātie saka, ka Latvijai ir jāpiedalās Eirovīzijā un jāmēģina celt valsts prestižu. «Ja tikai uz naudu skatās, tad jau nav vērts dzīvot,» konstatē pensionāre Valentīna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?