Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Laiks, kad prieks gatavot maltīti

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Jaunie kartupeļi ar apceptām gailenēm, sarkano

4 personām VAJADZĒS:
200 g jauno kartupeļu,
200 g cukini, 150 g ķirštomātu, 100 g gaileņu, svaigu sarkano bieti, 4 salātu lapas, nedaudz sīpolloku.
Mērce: 4 olu dzeltenumus, 250 g olīveļļas, 1 tējk. karija, svaigas dilles, ķiploka daiviņu, 2 tējk. laima vai citrona sulas, sāli, piparus un cukuru pēc garšas

Ņem pēc iespējas mazākus jaunos kartupelīšus, nomazgā un novāra. Uzkarsē pannu un apcep gailenes, tad pievieno pārējos produktus, izņemot bietes, un viegli apcep, pievienojot sāli un piparus.
Pagatavo mērci - olu dzeltenumus putojot nedaudz uzsilda un lēnām lej klāt nedaudz uzsildītu olīveļļu. Tad piespiež ķiploku, laimu un pieliek pārējās garšvielas.
Bietes sagriež plānas ripiņās (karpačo), tām virsū liek salātu lapu, kurā kārto apceptos dārzeņus un pārlej ar mērci.

Vistas krūtiņa ar jāņogu un sarkano sīpolu ievār

4 personām VAJADZĒS:
4 vistu krūtiņas, 250 g sarkano sīpolu, 300 g sarkano jāņogu, 5 ēd.k. medus, 100 g tomātu, dilles, sāli un piparus
Krūtiņas ar garšvielām apcep pannā un liek cepeškrāsnī 175 0C 12-14 min. Jāņogas sablenderē un izkāš. Sīpolus sagriež un liek uz pannas ar jāņogām un medu, vāra uz lēnas uguns, kamēr šķidrums sāk izvārīties un sāk biezēt.
Pasniedzot galdā, vistu sagriež šķēlītēs, virsū kārto ievārījumu un tomātu strēmelītes.

Melleņu siera krēms ar medū glazētām plūmēm uz k

4 personām VAJADZĒS:
kliju maizes radziņu, 100 g melleņu, 200 g Filadelfijas siera (var izmantot jebkuru citu kausēto sieru bez
piedevām), 3 dzeltenās plūmes, 1 ēd.k. medus, 1 tējk. laima sulas, 1 ēd.k. cukura
Maizes radziņu sagriež šķērsām 4 šķēlēs un pannā viegli apgrauzdē.
Sieru sajauc ar svaigām mellenēm un cukuru.
Plūmēm izņem kauliņus un sagriež daiviņās, kuras liek pannā un, pievienojot medu un laima sulu (gardēži var pievienot mazliet ruma), nedaudz pavāra.
Šķēles kārto uz šķīvja, uz tām liek siera krēma bumbiņas, starp tām - glazētās plūmes. Medus mērci, kas palikusi pāri no plūmēm, pārlej pāri un dekorē ar piparmētru lapām un mellenēm.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?