Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Latiņu noturēja augstu, balvā ieguva eiro

Kolekcionārs. Skeletonists Martins Dukurs ceturto reizi pēc kārtas uzvarēja Pasaules kausa (PK) izcīņas kopvērtējumā un Eiropas čempionātā. Pasaules čempionātā pēc iepriekš iegūtajiem diviem zeltiem šoreiz Martinam tika sudrabs.

Virsotne. Jaunizveidotais pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš sezonu beidza pasaules ranga pirmajā vietā.

Cīņasgriba. Jeļena Prokopčuka pēc sešu gadu pārtraukuma startēja prestižajā Ņujorkas maratonā un izcīnīja trešo vietu.

Upurēšanās. Tenisists Ernests Gulbis, cenšoties atgriezties pasaules elitē, atsakās no līdzšinējā bezrūpīgā dzīvesveida. Rezultāts ir kā uz delnas - sportists aizvadīja vienu no līdz šim veiksmīgākajām sezonām.

Josta. Bokseris Mairis Briedis Liepājā izcīna pasaules čempiona titulu IBA versijā svara kategorijā līdz 90,7 kilogramiem.

Nepārspēta. Cīkstone Anastasija Grigorjeva pēc neveiksmīgā starta 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs uzvarējusi visās 16 cīņās, kurās piedalījās. Vēl garāka uzvaru sērija cīņas sporta vēsturē padevās tikai vēl diviem cīkstoņiem.

Debija. 19 gadu vecais Zemgus Girgensons debitēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Bufalo Sabres sastāvā ar gūtiem vārtiem.

Motivācija. Latvijas U-20 basketbola izlases kapteinis Kaspars Vecvagars Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā metas cīņā ar lauztu pirkstu, kas netraucē viņam gūt 25 punktus un ielikt pamatu cīņai par vēsturiskām sudraba godalgām šādas raudzes basketbola turnīrā pēc neatkarības atjaunošanas.

Līderis. Lauris Dārziņš pirmsolimpiskajā kvalifikācijā Rīgā iemeta svarīgas ripas Kazahstānas un Francijas vārtos, palīdzot hokeja izlasei ceturto reizi pēc kārtas iegūt olimpisko ceļazīmi. Pasaules čempionātā Helsinkos pēc trijiem zaudējumiem Dārziņš guva hat-trick spēlē ar Slovākiju, savukārt komanda atguva pārliecību un saglabāja vietu hokeja elitē.

Pieteikums. Pasaules kausa izcīņas posmā Sočos uzvarēja skeletonists Martins Dukurs un Oskara Melbārža pilotētais bobsleja četrinieks. Kamaniņnieku brāļi Andris un Juris Šici divnieku sacensībās bija trešie, savukārt Mārtiņš Rubenis pēc pirmā brauciena bija līderis, bet summā ieņēma 5. vietu.

Dubultuzvara. Pirmo reizi Pasaules kausa kopvērtējumā latvieši ir pirmajā un otrajā vietā. Protams, tie ir skeletona brāļi Martins un Tomass Dukuri.

Stafetes. Jaunu disciplīnu iekļaušana olimpiskajā programmā spārnojusi Latvijas sportistus. Pasaules čempionātā modernajā pieccīņā Jeļena Rubļevska un Deniss Čerkovskis stafetē ieguva sudrabu, bet Latvijas kamaniņnieku komanda - bronzu.

Noturība. Orientierists Edgars Bertuks apliecināja, ka pirms gada divas izcīnītās pasaules čempionāta medaļas nav bijusi nejaušība. Arī šogad viņš mājup brauca ar medaļu - pasaules čempionāta bronzu.

Augšupeja. Biatlonists Andrejs Rastorgujevs sezonas laikā piedzīvo krasas pārvērtības. Vairākās Pasaules kausa sacensībās uzrādot vislabāko slēpojuma laiku, alūksnietis kopvērtējumā ieguva 36. vietu, vairāk nekā divkārt uzlabojot iepriekšējās sezonas rezultātu.

Jaunā zvaigzne. BK Ventspils basketbolists Jānis Timma kļuva par ceturto latvieti, kuru izvēlas NBA draftā. Krāslavieti ar pēdējo 60. numuru draftēja Memfisas Grizzlies.

Kapteinis. Veterāns Sandis Ozoliņš pēc septiņu gadu pārtraukuma atgriezās Latvijas hokeja izlasē un palīdzēja valstsvienībai turnīrā Rīgā kvalificēties Soču olimpiskajām spēlēm. Vasarā Ozoliņš pēc vienas aizvadītas sezonas Mitišču Atlant atgriezās Rīgas Dinamo kapteiņa amatā.

Mantinieks. Svarcēlājs Artūrs Plēsnieks 21 gada vecumā uzvarēja Eiropas U-23 čempionātā, izcīnīja Eiropas čempionāta bronzu un Latvijas rekordu svara kategorijā līdz 105 kilogramiem pacēla līdz 400 kilogramiem. Pēc Viktora Ščerbatiha tukša vieta nav palikusi.

Pilnā loze. Jaunais vārtsargs Kristers Gudļevskis pasaules čempionātā faktiski bez jebkādas pieredzes pieaugušo hokejā teicami darbojās Latvijas izlases pēdējā postenī. Viņa atvairīto metienu procents 92,5 bija sestais labākais čempionātā. Šoruden daudzsološi sācis karjeru Ziemeļamerikā.

Tradīciju turpinātāji. Eiropas U-23 vieglatlētikas čempionātā Tamperē zelta medaļas izcīnīja jaunie šķēpmetēji Līna Mūze un Zigismunds Sirmais.

Treneris. Artis Ābols pirmajā sezonā Rīgas Dinamo galvenā trenera amatā komandu pacēlis vēl nebijušos augstumos. KHL Rietumu konferencē rīdzinieki pēc puses sezonas bija augstajā 3. vietā.

Novērtējums. Tenisa elite ATP Ernesta Gulbja divcīņu ar spāni Rafaelu Nadalu nosauca par trešo labāko maču profesionālajā tenisā 2013. gadā.

Tendence. Otro gadu pēc kārtas Gagarina kausu ieguva Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītais Maskavas Dinamo. Tā turpinot, drīz jau par Znaroka un Vītoliņa vadītajām komandām teiks līdzīgi kā par Vāciju futbolā. Proti, futbolu (hokeju) spēlē daudzi, bet uzvar Vācija (Znaroks un Vītoliņš).

Klusums pēc vētras. Volejbola izlase spraigā, izšķirošā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē Jelgavā pieveica Turciju, atspēlējoties par zaudējumu pirmajā cīņā, taču zelta setā zaudēja un uz finālturnīru netika.

Ieraksts vēsturē. Rīgas Dinamo hokejisti kļuva par pirmajiem KHL Cerību kausa ieguvējiem. Par šo trofeju cīnījās Gagarina kausa izcīņā jeb labāko sešpadsmit pulkā neiekļuvušās komandas.

Uzmetiens. Pirms izbraukšanas uz cerīgo Eirolīgas kvalifikācijas turnīru autobusā neiekāpj potenciālais VEF Rīga pamatcentrs Gani Lavals. Slinkojis treniņos un izpelnījies treneru kritiku, pēc līguma laušanas viņš pievienojas NBA kluba Filadelfijas 76ers kandidātu lokam.

Citāts. «Nevienam nācija nav jāglābj, spēlējam pacietīgi. Nāciju glābs citi!» Eiropas čempionāta spēlē komandu pieturēties pie plāna mudināja basketbola valstsvienības treneris Ainars Bagatskis.

Pazeminājums. 2012./2013. gada sezonas Top 10 vārtu guvējs Vācijas bundeslīgā Artjoms Rudņevs jaunajā sezonā zaudēja trenera Torstena Finka uzticību un vietu sastāvā. Nīderlandes speciālista Bērta van Mārveika stāšanās pie Hamburger SV grožiem Latvijas uzbrucēja spēles laiku nepalielināja.

Jauna slota. Pēc ilggadējā Latvijas futbola izlases galvenā trenera Aleksandra Starkova atkāpšanās vasarā valstsvienības vadību pārņēma jaunās paaudzes speciālists Marians Pahars. Līdz ar viņa nākšanu pie varas mainījās arī viss izlases personāls un virkne spēlētāju. Jauna slota tīrāk slauka. Tiesa, tas vairāk attiecas uz sejām, nevis komandas rezultātiem.

Sakāve. 0:6 uz rezultāta tablo un totāls pretinieku pārspēks tribīnēs. Latvijas futbola izlase Rīgā kapitulē Bosnijas un Hercegovinas priekšā, Latvijas fani - viesu masveida atbalstītāju pulkam.

Skandāls. Daugavpils Daugavas nigēriešu futbolists Stenlijs Ibe rudenī pameta komandu, publiski apgalvojot, ka kluba vadība liek spēlētājiem negodīgi ietekmēt spēļu rezultātus. Dīvaini gan bija tas, ka Ibe klubu pameta ne spēļu sarunāšanas dēļ, bet tāpēc, ka viņam lika spēlēt, esot savainotam...

Beigta balle. No Latvijas U-21 futbola izlases sastāva novembrī pēc uzvaras viesos pār Lihtenšteinas vienaudžiem tika atskaitīti pieci spēlētāji. Tostarp divi neapšaubāmie komandas līderi un lielās izlases gaisu apostījušie uzbrucēji Deniss Rakels un Artūrs Karašausks. Treneris Dainis Kazakevičs apstiprināja, ka spēlētāji pārkāpuši disciplīnu, lietojot alkoholu.

Traumas. Vairāki Latvijas motokrosa braucēji ar blakusvāģiem cieš smagās avārijās. Arnolds Sīlis divus mēnešus nogulēja komā, bet pamodās un tagad turpina rehabilitācijas procesu. Māris Rupeiks ar bīstamu kakla skriemeļa traumu izspruka sveikā Itālijā, bet Kaspars Stupelis atguvās no traumas, ko guva, kad brāļu Daideru motocikls pārbrauca viņam pāri.

Jubileja. Latvijas futbola leģenda Māris Verpakovskis pārsniedza 100 spēļu robežu valstsvienībā.

Tēvi. Futbolists Artjoms Rudņevs oktobrī atprasījās Latvijas izlases trenerim Marianam Paharam no spēlēm izlasē personīgu iemeslu dēļ. Kā vēlāk noskaidrojās, tas bija saistīts ar ģimenes pieaugumu, ko uzbrucējs sagaidīja mazliet vēlāk. Decembrī hokejists Krišjānis Rēdlihs līdzīga iemesla dēļ neaizbrauca uz pārbaudes spēlēm Vācijā.

Jaundzimušie. Bīčvolejbolā Šmēdiņu dinastijai varētu būt turpinājums. Februārī Toma Šmēdiņa ģimenē piedzima meita Emīlija, bet martā brāļa Jāņa Šmēdiņa ģimenē - Paula.

Kāzas. Laulības ostā augustā beidzot iestūrēja BMX treneris Ivo Lakučs.

Sāpe. Latvijas hokeja saime zaudēja talantīgu uzbrucēju. 20 gadu vecais Kristiāns Pelšs mira pēc kritiena Daugavā no Akmens tilta.

Aizgājējs. 79. dzīves gadā mira viens no leģendārās Rīgas ASK basketbola komandas līderiem Valdis Muižnieks. Spēlētāja karjerā viņš ieguva trīs olimpisko spēļu sudraba medaļas, trīs reizes uzvarēja Eiropas čempionātā un kļuva par trīskārtējo Eiropas čempionvienību kausa ieguvēju.

Atgriešanās. Pirms trim gadiem vecuma cenzu un konkurenci neizturējušie Latvijas futbolisti Juris Laizāns un Aleksandrs Koliņko atgriezās izlasē, turklāt abi - visai sekmīgi.

Pauze. Lodes grūdējs Māris Urtāns izlēma nestartēt, lai sadziedētu savainojumu, tomēr ieguva vienu medaļu. Pēc konkurenta diskvalifikācijas par aizliegto preparātu lietošanu Urtāns saņēma 2010. gada Eiropas čempionāta bronzu.

Atteikums. Latvijas valstsvienība kārtējo reizi veltīgi cer uz NBA rūdītā centra uzbrucēja Andra Biedriņa palīdzību. Potenciālais komandas līderis aizbildinās ar kluba maiņu un vēlmi pienācīgi sagatavoties sezonai. Tiesa, līdzīgi kā iepriekš Goldensteitā, arī Jūtas Jazz komandā viņš kļuvis par tālu rezervistu.

Stipendiāti. Latvijas futbolisti Eduards Višņakovs un Edijs Joksts savos ārzemju klubos tiek uzturēti par fanu līdzekļiem. Lodzas Widzew fans Gžegožs Varaņeckis finansē Višņakova algu, bet Joksta algu apmaksā Oldham fanu klubs.

Jaunie mūri. Šveices augstākajā līgā teju vienlaicīgi debitē divi Latvijas jaunās paaudzes vārtsargi Elvis Merzļikins un Ivars Punnenovs. Turklāt abi spēlē sekmīgi, viešot optimismu par to, ka Latvija nepaliks bez labiem vārtsargiem.

Izsole. Oktobrī Latvijas futbola izlases mājvieta Skonto stadions tika izlikts izsolē, liekot faniem uztraukties, ka turpmāk izlase mājas spēles aizvadīs ārpus Latvijas. Neviens investors gan nepieteicās izsolei, un to atcēla.

«Diploms». Artūrs Irbe aiziet no darba Latvijas hokeja izlasē, jo tiek norādīts, ka viņš ir strādājis bez trenera diploma.

Absolventi. Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā pirmā līmeņa augstāko izglītību ieguva šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis un bijušais hokejists Aleksandrs Kerčs, bakalaura grādu - biatlonists Andrejs Rastorgujevs.

Diaspora. Ukrainas basketbola superlīgā izveidojās visai kupls latviešu leģions: treneri Ainars Bagatskis, Agris Galvanovskis, Artūrs Štālbergs, spēlētāji Jānis Strēlnieks, Rolands Freimanis, Žanis Peiners, Andrejs Šeļakovs, Ivars Timermanis, uz brīdi arī Jurijs Aleksejevs.

Gaisa skūpsts. Izšķirošā VEF Rīga spēlē pret spāņu grandu Bilbao Basket par dalību ULEB Eiropas kausa ceturtdaļfinālā viens no komandas līderiem Kaspars Bērziņš pēc piezīmes saņemšanas «sveic» karstasinīgos mājinieku fanus. Pēc tehniskās piezīmes spēle beidzās gan viņam, gan lielā mērā komandai.

Piezemēšanās. Izkļuvuši no «nāves grupas» Eiropas čempionātā, Latvijas valstsvienības basketbolisti izšķirošā spēlē par dalību ceturtdaļfinālā paklūp pret pieticīgo Beļģiju.

Vilšanās. Pirmo reizi kopš 1993. gada startējot zem sarkanbaltsarkanā karoga pasaules vieglatlētikas čempionātā, neviens no Latvijas atlētiem nespēja iekļūt labāko desmitniekā. Laura Ikauniece ieņēma augstāko - 11. - vietu.

Viesis. Vienības velobraucienā startē riteņbraukšanas slavenība pasaules čempions un Tour de France posmu uzvarētājs Marks Kavendišs.

Leģionārs. Slovāku hokejists Marcels Hosa trešo reizi pievienojās Rīgas Dinamo komandai, un arī trešā reize izrādījusies veiksmīga. Hosa atkal ir Dinamo labākais snaiperis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?