Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Latvieši pie īru līdakām

Spiningošana ir nopietns sporta veids un tajā pašā laikā tikpat neparedzams kā pārējās makšķerēšanas sporta disciplīnas - par to latviešu labākie spiningotāji pārliecinājās jau vētrainajā 2010. gada rudenī, kad pasaules čempionātā spiningošanā no laivas viņi savās mājās, Ķīšezerā, palika tikai trešie.

Arī nupat, pēc 11. un 12. oktobrī Īrijā notikušā 6. pasaules čempionāta, Latvijas labāko spiningotāju izjūtas ir līdzīgas. Latvijas izlase, ko šajā čempionātā pārstāvēja Lucky John komanda (pirmā ekipāža: Armands Romanovs, Ingus Goltiņš; otrā ekipāža: Vitālijs Karpenkovs, Guntis Riekstiņš; rezerves ekipāža: Egils Draudiņš, Ingus Dukaļskis) Ernes upes ūdeņos 14 komandu konkurencē kopvērtējumā izcīnīja astoto vietu ar 1045,7 punktiem. Par pasaules čempioniem kļuva itāļu spiningotāji (1860,2 punkti), otrajā vietā - Krievija, kaimiņi lietuvieši - piektie.

Čempionāta saimniekiem īriem nebūt negāja labāk kā savulaik latviešiem Ķīšezerā - tikai septītā vieta. Laivu konkurencē Karpenkova/Riekstiņa laiva izcīnīja piekto vietu, Romanovs/Goltiņš palika 23. vietā. Sazvanīts tūlīt pēc čempionāta, Armands Romanovs nebija apmierināts ar rezultātu: «Darījām, ko varējām, bet labāk nesanāca. Astotā vieta - tas ir ļoti zemu. Bet cope ir cope. Te labi redzējām, kas ir meistari un kas nav, jo zivju te netrūka. Latviešiem vēl jāaug līdz pasaules līmenim.»

Pārāk lielai paškritikai gan nevajadzētu nodoties, jo, kā jau makšķerēšanā, dažu labu rezultātu izšķīra pāris zivju. Īru līdakas un asari, ieskaites zivis pasaules čempionātā, pret latviešu mānekļiem nebija vienaldzīgas, taču, kā stāsta paši dalībnieki, rāvušās no gumijzivīm nost manīgāk nekā viņu Latvijas māsas. Un ja Romanovs un Goltiņš būtu izvilkuši to krokodilu, kurš klusā vietiņā bija pakampis viņu džerku, varbūt Pēteris Lideris vairs nebūtu mūsu vienīgais pasaules čempions makšķerēšanas sporta veidos…

Ingus Goltiņš ar spiningošanu kā sportu aktīvi nodarbojas piecus gadus un stāsta, ka sacensību līmenis Latvijā strauji aug. Armands Romanovs piebilst, ka Latvijā spiningošana pagaidām vēl tikai daļēji ir profesionāls sporta veids.

Īstie profesionāļi jāmeklē nevis Eiropā, bet ASV - tur labākie melno asaru jeb blekbasu spiningošanas sacensību līderi pelna miljonus, jo visa makšķerēšanas industrija ASV un arī vairākās citās valstīs balstīta galvenokārt uz melno asaru copi. «Salīdzinājumā ar Bass master šis pasaules čempionāts ir tikai tāds bērnudārza pasākums.» Pagaidām latviešu sporta makšķerniekiem pasaules čempionāti spiningošanā no laivas vēl ir pietiekami ciets rieksts, lai viņiem tajos būtu interesanti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?