Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Lielajā talkā vairāk dalībnieku

Lielajā talkā iesaistījušies vairāk nekā 100 000 talcinieku, aģentūru LETA informēja Lielās talkas mediju koordinatore Madara Laicāne. Iedzīvotāju aktivitāte Lielajā talkā esot ievērojamāka nekā pērn. Lai gan talka oficiāli noslēdzās sestdien pulksten 15.00, sakopšanas un labiekārtošanas darbi visā Latvijā turpinājās arī pēc tam.

No rīta visaktīvākā talkošana notika Latgalē un Vidzemē, bet ap pusdienas laiku bija modusies arī Rīga un līdz oficiālās talkas beigām kļuvusi par aktīvāko talkotāju reģionu. Precīzāki dati par talkotāju skaitu un izvestajiem atkritumiem gaidāma šodien.

Šogad daudzās talkas vietās liels uzsvars likts ne vien uz vides sakopšanu un atkritumu savākšanu, bet arī labiekārtošanu - stādīti koki un krūmi, labiekārtoti pagalmi, iekārtoti sporta laukumi bērniem. Teju 40% no šogad oficiāli reģistrētajām talkošanas vietām notika labiekārtošanas talkas. Arī šī gada talkā neiztika bez interesantiem atradumiem - atrasti gan personu apliecinoši dokumenti, gan dažādi vēsturiski darbarīki, kara laika ķivere un lielgabala lode, kā arī paklājs, dīvāns, kurpes, govs galvaskauss, izlietne, policijas lente, daudz riepu un televizoru.

«Ir liels gandarījums par iedzīvotāju lielo aktivitāti. Paldies visiem talkotājiem par aktīvu dalību, paldies, ka palīdzat Latvijai kļūt zaļākai!» izteikusies Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme. Jau tradicionāli Lielajā talkā piedalījušās arī augstas amatpersonas, piemēram, Valsts prezidents Andris Bērziņš stādīja kokus un košumkrūmus Raunā.

Optimisma pilnā diena gan nav pagājusi bez negadījumiem. Mediķi vakar snieguši palīdzību diviem Lielās talkas dalībniekiem, kuri guvuši smagas traumas, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Sanita Malēja. Vidzemē talkas laikā kāds 74 gadus vecs vīrietis iekritis kanalizācijas šahtā. Viņš guvis galvas smadzeņu satricinājumu, jostas daļas muguras skriemeļu lūzumu, kā arī salauzis iegurņa kaulu. Vidzemē palīdzība sniegta arī 48 gadus vecam talkotājam, kurš alkohola reibumā bija nolēmis pakarāties uz vārtiem, taču tie uzkrituši viņam uz sejas. Viņš guvis galvaskausa, kā arī sejas kaula lūzumu un galvas smadzeņu satricinājumu. Vīrietis nogādāts pie speciālistiem Rīgā.

Arī šogad Lielajā talkā tika sakopti vairāki pagalmi, liecina talkas oficiālajā mājaslapā pieejamā informācija. Pagalmu sakopšanas kustības ietvaros tika sakopti un labiekārtoti četri pagalmi - viens Rīgā un trīs reģionos. Šajos pagalmos Latvijas reģionos ainavu arhitekti kopā ar studentiem palīdzēja iedzīvotājiem atrast piemērotākās idejas, kā uzlabot pagalmu, sagatavoja labiekārtošanas projektus un kopā ar daudzdzīvokļu namu iedzīvotājiem tos īstenoja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?