Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Lielgabala starta zalve

Cienījams un jauns ģenerālsponsors, ambiciozi un labi sagatavojušies klubi, spēkos līdzvērtīgi sastāvi un visu iepriekšējo nepilnību ņemšana vērā. Ceturtdien biedrība Latvijas Futbola virslīga (LFV) parakstīja līdz šim ienesīgāko līgumu ar čehu kompāniju Synottip, bet jau piektdien Liepājā ar čempionvienības maču pret Spartaks startēs 2016. gada Latvijas čempionāts futbolā.

«Šis būs pirmais turnīrs, kad dalība komandām tajā ir bezmaksas. Tas ir neliels veiksmes stāsts. Pierādījām, ka arī Latvijas sports ir spējīgs piesaistīt finanses,» lepni sacīja LFV izpilddirektors Emīls Latkovskis. Nu jau var pavisam droši teikt, ka LFV ir attaisnojusi uz sevi liktās cerības. Četru gadu laikā turnīrs ir izaudzis no zīmola ar pabojātu tēlu bez sponsoriem un ar klubu finansētu budžetu līdz veidojumam, kam ir ne tikai naudīgs ģenerālsponsors un vairāki atbalstītāji, bet arī pievilcīgs tēls un nešaubīga reputācija.

Lielā mērā to sekmēja arī darbs iepriekšējā sezonā, kad līgas skandētais: «Par tīru spēli!» nebija tikai tukšas runas vien. Latkovskis norādīja, ka visa sporta lielākais drauds (manipulēšana ar spēļu rezultātiem) ir aktuāls vienmēr un ka neviens negrasās ieslīgt pašapmierinājumā un zaudēt modrību, taču šosezon līgas galvenā mārketinga akcija būs Atbalsti savējos! jeb darbs pie līdzjutēju piesaistīšanas. Lai nu izdodas to īstenot kaut vai uz pusi tik sekmīgi kā pērno mērķi!

Intriģējoša ir arī čempionāta sportiskā puse. Šogad solās būt ļoti interesants un grūti paredzams čempionāts. Apgalvojums droši vien klišejisks, jo tā vai līdzīgi spriests katru gadu. Šoreiz tam par pamatu ir komandu interesantā komplektācija. Valsts vecākajam futbola klubam Skonto nesaņemot licenci dalībai virslīgā, tā spēlētāji izklīda kur nu kurais. Tādēļ radusies interesanta situācija Latvijas izlases kontekstā - pēdējā publicētajā kandidātu sarakstā nav neviena pārstāvja no čempionvienības Liepāja, toties ir pat vairāki no virslīgas jaunpienācējiem Riga FC un RFS.

Visu klubu pārstāvji ceturtdien par virslīgas galvenajiem favorītiem nosauca FK Liepāja, FK Ventspils un FK Jelgava, kam ir iespaidīgākie budžeti. Visticamāk, tieši šī trijotne savā starpā dalīs medaļas rudenī, bet otrais trijnieks - Spartaks, Rīga un varbūt arī RFS - ir interesants ar to, ka komandu sastāvos ir ļoti dažāda līmeņa futbolisti. Kā savulaik teica Jūrmalas kluba treneris Oļegs Kubarevs, kurš šogad atgriezies Latvijā, viņa rīcībā ir spēlētāji, kuri Baltkrievijas čempionātā spēlētu trīs dažādās līgās. Tā tas ir arī šogad.

Situācija atgādina to, kas šosezon novērojama Latvijas Basketbola līgā, kur vairākās komandās ir pa dažām individuāli meistarīgām personām, kas noved pie rezultātu ziņā pārsteigumiem bagāta čempionāta. Tādā situācijā 36 maču maratonā priekšrocības ir tam, kam ir vislabāk sabalansēts sastāvs un plašākas izvēles iespējas vairākās pozīcijās, un tieši tie ir komponenti, kuros vadošais trijnieks izceļas, bet atsevišķā mačā šosezon jebkurš varēs atņemt punktus jebkuram.

Piektdien pulksten 18 Liepāja uzņems Spartaka komandu, sestdien Ventspilī viesosies Rīga, Jelgavā - RFS, bet svētdien potenciālo pastarīšu duelis Metta/LU - Daugavpils.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

FK Liepāja
Pērn: 1. vieta
Galv. treneris: Viktors Dobrecovs
Līderi: Dāvis Ikaunieks, Deniss Ivanovs, Kristians Toress
Komentārs: čempioni saglabājuši visus savus līderis un vēl arī pastiprināja pozīcijas, kurās tas bija visvairāk nepieciešams. Ja uzbrucējs Edgars Gauračs atjaunos veselību uz ilgāku laiku, liepājniekus būs grūti kādam apturēt. Vienīgās bažas ir par balsta pussarga pozīciju, jo Dmitrija Hmiza savainojums tur atstājis vienu pašu pleimeikeru Danielu Strumiju
Prognoze: 1. vieta. Trūkst sastāva «dziļuma», taču gan jau vasarā tas tiks labots

FC Ventspils
Pērn: 3. vieta
Galv. treneris: Pols Ešvorts (Anglija)
Līderi: Jurijs Žigajevs, Nduje Mujeci, Maksims Uvarenko
Komentārs: pastiprināta uzmanība tiks pievērsta pasaules čempionam U-17 vecuma grupā nigērietim Abdullahi Alfam, taču diez vai viņa atlētiskums un potenciāls spēs aizstāt Oļega Laizāna pieredzi un meistarību. Komandas trumpis būs ātra pāreja uzbrukumā, bet pozicionālā spēlē komandas aizsargi var izrādīties «pārāk mīksti»
Prognoze: 2. vieta, jo Pola Ešvorta vadītās komandas nekad nav izcīnījušas pirmās vietas

FK Jelgava
Pērn: 4. vieta
Galv. treneris: Vitālijs Astafjevs
Līderi: Artis Lazdiņš, Kaspars Ikstens, Andrejs Kovaļovs
Komentārs: klubs ar virslīgā lielāko budžetu saglabāja pagājušā gada kodolu un pastiprināja pozīcijas, kurās tas bija nepieciešams. Labs kreisās malas aizsargs atrasts skontieša Vladislava Sorokina personā, vārtu gūšanai pieaicināts Daniils Turkovs, radošumam priekšējā līnijā - Andrejs Kovaļovs. Astafjevs sola, ka viņa komanda šosezon būs «uzbrūkoša». Raudzīsim, vai tas nāks par labu!
Prognoze: 3. vieta, ja uzbrucēji labi izmantos savas iespējas

Spartaks Jūrmala
Pērn: 5. vieta
Galv. treneris: Oļegs Kubarevs
Līderi: Vladislavs Kozlovs, Daniils Ulimbaševs, Nauris Bulvītis
Komentārs: klubs cer savā desmitajā pastāvēšanas gadā izcīnīt kādu trofeju vai vismaz medaļas Latvijas čempionātā. Sastāvā ir vairāki labi izpildītāji, taču kopaina sarkanbaltajiem nav tik rožaina. Ir robi atsevišķās pozīcijās, pamatsastāvs nav īsti piemērots agresīvai kontakta cīņai, bet par līderiem nav ne mazākās pārliecības, ka tie Jūrmalā uzkavēsies pietiekami ilgi. Sastāvam pieteikts pagājušā gada treneris Aleksandrs Koliņko
Prognoze: 4. vieta, jo ņems punktus no favorītiem, bet zaudēs otrajam ešelonam
BFC Daugavpils
Pērn: 6. vieta
Galv. treneris: Sergejs Pogodins
Līderi: Jevgeņijs Ņerugals, Migels Sids, Anastasijs Mordatenko
Komentārs: pieticīgais budžets teju licis izstāties no virslīgas brīvprātīgi, taču tas nenotika. Šī ir komanda ar, iespējams, vienmērīgāko sastāvu, jo ir lērums meistarības ziņā līdzīgu spēlētāju. Milzīgs ieguvums sezonas pirmajā pusē būs portugālis Migels Sids, ar un bez kura pagājušajā gadā tās bija divas dažādas komandas. Ar mērķtiecīgu darbu kāds jaunais var «izšaut»
Prognoze: 8. vieta, jo šogad lejasgala komandas vairs nebūs tik vājas

FS Metta/LU
Pērn: 7. vieta.
Galv. treneris: Andris Riherts
Līderi: Edgars Vardanjans, Gatis Kalniņš, Artjoms Osipovs
Komentārs: laiks rit uz priekšu, bet «studentu» sakarā nekas nemainās: mēģinājumi spēlēt interesantu un saturīgu, pārdomātu futbolu nevainagojas panākumiem individuālu kļūdu dēļ. Kluba filozofijas dēļ iespēja «atsisties» un cerēt uz nullēm netiek izskatīta, bet pašreizējā sastāva spēlētāju meistarība neļauj apspēlēt pretiniekus 90 minūšu nogrieznī. Pirmoreiz sezonu sāks ar leģionāriem
Prognoze: 7. vieta. Rudenī allaž ir labāks, bet konkurents Daugavpils - vienmēr vājāks

Riga FC
Pērn: 1. vieta 1. līgā
Galv. treneris: Kirils Kurbatovs
Līderi: Oļegs Laizāns, Roberts Savaļnieks, Josuke Saito
Komentārs: pērn kā Caramba/Dinamo pazīstamais Rīgas klubs sola, ka tam ir ilgtermiņa plāni, lai gan iepriekšējā pieredze ar anonīmiem sponsoriem no Krievijas faktiski vienmēr Latvijas futbolā beidzās bēdīgi. Sastāva ziņā viņiem ir līdzīgas iespējas kā Spartakam un RFS - vienā komandā sapulcēti četru dažādu līmeņu futbolisti
Prognoze: 5. vieta, lai gan minēt, kurš no vidusmēra trijnieka ar sezonas gaitā vairākkārt mainošos sastāvu būs pārāks, ir kā zīlēt kafijas biezumos

Rīgas Futbola skola
Pērn: 3. vieta 1. līgā
Galv. treneris: Jurijs Popkovs
Līderi: Aleksejs Višņakovs, Edgars Jermolajevs, Germans Māliņš
Komentārs: pie vietas virslīgā tika uz licenci nesaņēmušā Skonto rēķina, lai gan tuvu tam klubs ar lielisku jauniešu bāzi bija jau gadiem ilgi. Komandā ir gan Latvijas izlases pamatsastāva spēlētājs Aleksejs Višņakovs, gan pat 1. līgā maz spēlējuši puiši. Finansējuma ziņā atpaliek no saviem tiešajiem konkurentiem Spartaka un Rīgas un būs tuvāk cīņai par vietas saglabāšanu līgā
Prognoze: 6. vieta, jo ar dažiem labiem spēlētājiem nevar izveidot cīņasspējīgu komandu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?