Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Likumsakarīgs iznākums

Pēc zaudējuma Polijai Latvijas tenisa izlase izkritusi no Deivisa kausa izcīņas Eiroāfrikas zonas I grupas, taču ir apņēmības pilna jau pēc gada tajā atgriezties. Spēles Rīgas Olimpiskajā sporta centrā ritēja pēc viesu scenārija. Polija uzvarēja dubultspēlē un abās vienspēlēs, kurās pretī nestājās Latvijas komandas līderis Ernests Gulbis.

Pēc pirmās dienas divām vienspēlēm Latvijas un Polijas komandu mačā bija neizšķirts, taču Anda Juškas neizteiksmīgais un poļu otrā numura Janoviča labais sniegums norādīja, ka poļiem ir vairāk argumentu izšķirošajās cīņās. Pret vienu no pasaules labākajiem dubultspēļu pāriem Mariušu Firstenbergu un Marcinu Matkovski Latvijas komanda sūtīja laukumā Andi Jušku un Denisu Pavlovu, kuri pēdējā laikā bija vairākkārt spēlējuši kopā, turklāt nedēļu pirms Deivisa kausa spēlēm Senremī (Francija) Challenger turnīrā tika līdz finālam. Komandas līderis Ernests Gulbis tikmēr varēja koncentrēties svētdienas vienspēlei. «Tas bija komandas lēmums. Pats pēc pirmās vienspēles biju nedaudz noguris, bija nedaudz stīvas kājas, taču varētu nospēlēt gan dubultspēli, gan svētdienas vienspēli, taču nebūtu tik pārliecināts par uzvarām abās spēlēs. Tā kā pretī bija ļoti spēcīgs pāris, izlēmām, ka es koncentrēšos tam, lai noteikti gūtu punktu otrajā vienspēlē,» sacīja Gulbis.

Skrieties neizdevās

Polijas duets uzvarēja trijos setos ar 6:3, 6:4, 7:6 (4:7), taču neradīja neuzvarama pāra iespaidu. Diemžēl Juškam ar Pavlovu neizdevās izmantot iespēju «aizķerties» otrā seta galotnē, bet trešajā setā Latvijas duets nenoturēja pārsvaru un zaudēja taibreikā. Kapteinis Ģirts Dzelde pēc spēles nenožēloja šāda dueta izvēli: «Izvēle bija OK. Puiši pret tik spēcīgu duetu nospēlēja labi. Deniss vispār bija super, bet Andim gan gadījās daži «izkritumi».» Kapteinis norādīja uz Polijas dueta lielo pieredzi starptautiskajā arēnā augstākās raudzes mačos, kas bijusi liela priekšrocība.

Pēdējās dienas vienspēlēs Latvijas komandai neizšķirtu vispirms panāca Gulbis, kurš lika lietā uzkrātos spēkus, lai ar 6:7 (5:7), 6:1, 6:2, 7:5 pārspētu Pšisežniju, bet Kārlim Lejniekam tomēr pietrūka meistarības, lai apdraudētu talantīgā Polijas tenisista Janoviča pārsvaru - 5:7, 4:6, 6:7 (3:7). Tiesa, nebija arī pamata šāda līmeņa spēļu debijā no Lejnieka prasīt uzvaru. Janovičs būtu favorīts arī cīņās pret Andi Jušku un Denisu Pavlovu, tāpēc šāds solis sperts arī, lai Lejnieks gūtu šādu spēļu pieredzi. «Vēl labāku sniegumu liedza parādīt gan atbildības nasta, gan mazā pieredze šādos piecu setu mačos. Bēdīgi bija tas, ka pēc Gulbja spēles no tribīnēm pazuda liela daļa publikas, lai gan tas bija izšķirošs mačs,» uz vēl vienu faktoru norādīja Lejnieks.

Nav pamata ambīcijām

Kopumā Latvijas izlases zaudējums bija likumsakarīgs. Atliek kaut vai salīdzināt abu valstu tenisistu skaitu ATP rangā. Ne velti Latvijas Tenisa savienības prezidents Juris Savickis preses konferencē pirms mača mudināja žurnālistus pajautāt, kāds ir Polijas Tenisa federācijas budžets. Līdzīga situācija bija arī šāgada pirmajā spēlē pret Ukrainu, gan arī pagājušajā mēģinājumā saglabāt vietu I grupā, kad nācās atzīt Itālijas pārākumu. «Latvijā nopietna līmeņa tenisa sacensības notiek tikai reizi gadā, kad ir Deivisa kausa spēles. Vēl ir arī viens Future turnīrs - tas ir smieklīgi,» sacīja Ernests Gulbis, kurš līdz elitei izsities ar lielu ģimenes atbalstu. «Latvijā gaida, kad izaugs vēl kāds augsta līmeņa tenisists, bet neko nedara, lai tas notiktu,» norādīja Gulbis.

Nākamgad Latvijas komanda ir gatava cīnīties par atgriešanos pirmajā grupā, taču, lai tajā nostiprinātos, nepieciešama ne tikai Ernesta Gulbja palīdzība, bet arī veiksmīgāka izloze.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Latvija 2
Polija 3

Deivisa kausa izcīņa
Par palikšanu Eiroāfrikas zonas I grupā
Andis Juška/Deniss Pavlovs - Mariušs Firstenbergs/Marcins Matkovskis 3:6, 4:6, 6:7 (4:7)
Ernests Gulbis - Mihals Pšisežnijs 6:7 (5:7), 6:1, 6:2, 7:5
Kārlis Lejnieks - Ježi Janovičs 5:7, 4:6, 6:7 (3:7)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?