Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

LK ietekmētie mediji cer drīz izķepuroties

Divas trīs nedēļas - šādu termiņu, lai atgrieztos vecajās sliedēs, sev noteikusi gan radiostacija Radio101, gan laikraksts Telegraf, kuru līdzekļi patlaban ir iesaldēti _Latvijas krājbanka_s kontos. Abi mediji plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju par to iespējamo saistību ar Krājbankas mātes bankas Snoras bijušo lielāko akcionāru Vladimiru Antonovu dēvē par spekulācijām un norāda, ka viņi ir tādā pašā situācijā kā citi uzņēmumi, kuriem ir konti krīzes skartajā Krājbankā.

Radio 101 valdes priekšsēdētājs Edgars Mencis saka, ka viņu klausītājus tas neietekmēs. Savukārt Telegraf galvenais redaktors, kurš pirms nedēļas apgalvoja to pašu, taču no pirmdienas avīze piecu dienu vietā iznāks divas reizes, saviem abonentiem sola atdot naudu.

«Jā, mēs viņiem rakstīsim vēstuli, un man šķiet, ka viņi saprot grūtības,» uz jautājumu, vai Telegraf lasītājiem tiks atmaksāta nauda par nesaņemtajiem laikraksta numuriem, atbild galvenais redaktors Andrejs Švedovs. Krājbankā iesaldētie līdzekļi Telegraf neļauj pilnībā norēķināties ar tipogrāfiju, tādēļ laikraksta iznākšana samazināta uz divām reizēm nedēļā. Redaktors pauž cerību, ka avīze pēc ierastā grafika - piecas dienas - atsāks iznākt tuvāko nedēļu laikā. Dienas rīcībā esošo neoficiālo informāciju, ka avīzes darbiniekiem nācies pašiem apmaksāt mobilā telefona rēķinus par oktobri, A. Švedovs noliedz.

«Man šķiet, ka šajā jomā viss ir kārtībā. Katrā ziņā tā nav tik liela nauda, lai uz to ekonomētu,» viņš norāda.

Pērn portālā Pietiek.com izskanējušo, ka Telegraf pēc pārdošanas, iespējams, nonācis V. Antonova rokās, A. Švedovs dēvē par Lato Lapsas, bijušā Telegraf valdes locekļa, apgalvojumu. Sākotnēji viņš norādīja, ka avīzē atbild tikai par saturu un par finanšu darījumiem var pastāstīt Telegraf valdes locekle Anastasija Petere. Tā kā viņa tobrīd neatradās izdevniecībā, A. Švedovs piekrita atbildēt uz Dienas jautājumiem. «Zinu, ka avīze šobrīd pieder [a/s] News media group. Viss, ko es zinu,» saka galvenais redaktors.

«Pagaidām nav skaidrs, kā tas attīstīsies un tā tālāk, bet, protams, mums nav kaut kāda traģēdija,» Dienai saka E. Mencis. Cik daudz «dzīvās naudas» palicis iesaldētajā kontā, viņš nevēlas atklāt, taču norāda, ka Radio 101 saņēmis vairākus piedāvājumus no skandināvu bankām, kur tuvākajā laikā atvēršot jaunu kontu. Bez konta Radio 101 ar Krājbanku saista arī kredīts 700 000 latu apmērā. E. Mencis norāda, ka to turpinās atmaksāt, līdzko zinās, kam jāpārskaita līdzekļi.

Medijos izskanējušo informāciju, ka radiostacijai ir saikne ar V. Antonovu, jo Radio 101 pieder uzņēmumam SIA TeleMedia centrs, kuru savulaik dibinājis ar Snoras lielāko akcionāru saistītais krievu uzņēmējs Sergejs Fiščenko, E. Mencis uzskata par viņu «piesaukšanu dīvainā gaismā». «Mēs katrreiz neskriesim kādam taisnoties par to, ka neesam kamielis,» viņš saka.

Lietuvas ceturtās lielākās bankas krahs skāris arī lietuviešu laikrakstu Lietuvos rytas, kurā 34% akciju piederēja Snoras bankai. Taču, kā norāda tās galvenais redaktors Remigijs Kazilionis, laikraksta iznākšanu tas neietekmēšot, jo pārējās akcijas esot tur strādājošo redaktoru, žurnālistu un citu darbinieku rokās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?