Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Maikls Mirolla. Berlīne

Akūto gadījumu palātā Kjaveta, joprojām kreisajā rokā sažņaudzis atslēgu, grozījās nemierīgā pusmiegā. Katru reizi, kad viņam deva trankvilizatorus, viņam nāca nelāgi sapņi - par laimi, tas nenotika īpaši bieži. Faktiski vienīgā iepriekšējā reize bija dienā, kad viņu atveda uz slimnīcu - un viņš bija sāpīgi uztvēris draudu, ka viņam varētu konfiscēt nesen nopirkto datoru.

Tāpat kā iepriekšējā reizē viņš miegā murgoja par ļoti lielām radu sanākšanām, nebeidzamām viesībām pie bezgalīgiem galdiem, skaļiem banketiem, kas robežojās ar orģijām, dzeršanu, dziedāšanu un dejām zem balti ziedošām ābelēm un brūkošiem vīnogu režģiem. Un Kjaveta neskaidrā vīzijā kaut kā planēja pāri tam visam. Vai varbūt slēpās tuvākā koka zarotnē, baidoties pilnībā piedalīties. «Nolaisties līdz tam līmenim,» kā smejies.

Dīvaini še bija tas, ka Kjaveta savas ģimenes vēsturē nevarēja atcerēties nekādas tādas dzīres. Viņš atminējās tikai to, ka bija vienīgais bērns. Izlutināts un lolots, tomēr vientuļš. No radiem viņi turējās pa gabalu, apmeklēja tos noteiktos svētkos un, protams, pienākuma, nevis prieka pēc. Viss pienācīgi un pieklājīgi. Viss savās vietās. Nekas nenotiek mirkļa impulsā. Šajā ziņā Kjavetas ģimene vienmēr bija vairāk atgādinājusi britu augstāko sabiedrību, nevis itāliešu zemniekus.

Skaidrs, tur acīmredzot runā jūsu zemapziņa, būtu teicis Rails, ja viņš zinātu par šiem sapņiem. Tā mēģina kompensēt trūcīgu bērnību. Vai arī kavējas gēnu atmiņā par saulainām pēcpusdienām pie Vidusjūras, balansējot uz klints, kad apakšā triecas viļņi. Jebkurā gadījumā sapnis vienmēr beidzās ar pēkšņu kritienu no koka, un šādi Kjaveta pamodās.

Viņš paskatījās apkārt un aptvēra, ka ir agra pavakare - un ka viņš atrodas noplukušas Monreālas priekšpilsētas noplukušas psihiatriskās slimnīcas noplukušajā akūto gadījumu palātā. Tas pats par sevi bija dīvaini, jo kopš ievietošanas slimnīcā viņš nebija šādi uztvēris savu apkaimi. Tikai kā noteiktus blokus un krāsas, noteiktus saules gaismas un ēnas leņķus, noteiktus savu kustību ierobežojumus. Un balsis. Balsis, kas pa daļām izspļāva kaut ko, kam citā laikā un vietā varbūt būtu jēga. Taču ne šajā laikā un vietā.

Viņš tūdaļ piecēlās un atkal mēģināja doties ārā no ēkas, iedams pa zaļo līniju, kas bija uzkrāsota uz grīdas, lai pacienti neapmaldītos. Taču ārdurvis bija slēgtas un viņa rokā turētā atslēga tām nederēja. Parasti viņš būtu vienkārši turpinājis atkal un atkal mēģināt durvis atslēgt, līdz kāds no sanitāriem viņu pamanītu un mierīgi - vai ne pārāk mierīgi - aizvestu viņu uz palātu. Taču ne šoreiz. Šoreiz viņš pēkšņi apmetās, kādu brīdi stāvēja, kasīdams pakausi, un tad uz pirkstgaliem nokāpa nolaistajā pagrabā.

Kāpēc pagrabā? Kā Kjaveta to zināja?

(Grāmatu meklējiet grāmatnīcās.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Fragmentu publikācijas nobeigums

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?