Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Maksātnespēja netraucēs kontrolēt

Skandāls Jūrmalas domē, kas bijušajam mēram Raimondam Munkevicam maksāja amatu un brīvību, atzinības saulītē iecēlis bezpartijisko deputāti Mariju Vorobjovu. Viņa kļuvusi par Jūrmalas galveno kontrolieri, jo dome izveidojusi īpašu kontroles komisiju. Tiesa gan, šaubas saistībā ar jaunās, par Jūrmalas Sudrabu nodēvētās kontrolieres darbību var izraisīt teju viena miljona latu parādsaistības un tas, ka Jūrmalas tiesa viņu pērnā gada 21. jūlijā atzinusi par maksātnespējīgu. Turklāt, iespējams, viņa var nonākt interešu konfliktā, jo pārbaudīs uzņēmumus, kuru valdēs joprojām strādā.

M. Vorobjovas amatpersonas deklarācija par 2009. gadu liecina, ka viņa ir pašnodarbinātā, bet pēc ievēlēšanas Jūrmalas domē bijusi mēra padomniece, kā arī divu pašvaldības kapitālsabiedrību - Jūrmalas gaisma un Dzintaru koncertzāle - valdes locekle. Viņa pati norāda, ka darbojusies nekustamo īpašumu jomā, tāpēc deputātei pieder īpašumi dažādās Latvijas vietās - Mērsragā, Dobelē, Līvānos, Tukumā, Ventspilī u. c. pilsētās un novados, arī viena māja, 11 dzīvokļi un 10 zemesgabali, no tiem četri kopīpašumā ar māti. Deputātei ir teju miljonu latu lielas parādsaistības pret bankām, tās radušās, neveiksmīgi darbojoties nekustamo īpašumu jomā. M. Vorobjovai pašai nebija laika atbildēt uz Dienas jautājumiem, taču viņas pārstāvis Dmitrijs Goroševskis atzina - situācija ir nepatīkama, tūkstošiem cilvēku esot uzpirkuši daudzus īpašumus un pārdevuši tālāk, lai nopelnītu naudu vismaz vienam savam dzīvoklim. Krīzes dēļ īpašumus pārdot vairs neizdevās. «Jums būtu jāsatraucas, ja šajos apstākļos kāds pēkšņi parādu nomaksātu, tad varētu jautāt, kur nauda radusies,» saka D. Goroševskis. Jūrmalas domē gan ir arī citi deputāti ar parādsaistībām - vicemēra Māra Dzenīša parāds ir Ls 135 712 un 923 109 eiro, tomēr vairāk viņš aizdevis citiem - Ls 698 603 un 847 400 eiro.

Pēc R. Munkevica gāšanas jaunā domes koalīcija, likvidējot divas no trim vicemēra vietām, bija spiesta no sešām domes komitejām izveidot astoņas, lai nodrošinātu visiem atbalstītājiem amatus, bet M. Vorobjovai radīt komisiju, kas jau ķērusies pie visu pašvaldības uzņēmumu, kā arī pašas domes finanšu līgumu un iepirkumu pārbaudes. Jūrmalas domes deputāti esot uzticējuši M. Vorobjovai arī kontroli pār visiem iepirkumiem, ko dome organizēs nākotnē, pavēstīja D. Goroševskis. Komisijā darbosies arī pilsētas domes izpilddirektora p. i. Vilmārs Freimanis un Juridiskās nodaļas vadītāja p. i. Evija Rakiša, bet nākotnē komisijas sastāvs varētu tikt vēl papildināts, norādīja domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja p. i. Inese Auniņa. Līdzšinējais izpilddirektors Valdis Vītoliņš un iepirkumu komisijas vadītājs Jānis Skuja tūlīt pēc R. Munkevica atcelšanas no amata sasirguši.

M. Vorobjova vēl šā gada sākumā tika uzskatīta par uzticamu nu jau gāztā mēra līdzgaitnieci, jo kopā ar otru no Saskaņas centra (SC) ievēlēto deputāti Larisu Loskutovu negaidīti atbalstīja R. Munkevicu domes priekšsēdētāja vēlēšanās. SC viņas par nepaklausību izslēdza. Tieši M. Vorobjova nodeva atklātībai informāciju par R. Munkevica izdarīto spiedienu, lai SIA Dzintaru koncertzāle iepirkumu konkursā par uzvarētāju apstiprinātu SIA Priority. Pēc tam R. Munkevics sasauca kapitālsabiedrību dalībnieku sapulces, lai M. Vorobjovu atceltu, bet nepaspēja - pie viņa ieradās KNAB un mēru aizturēja, un vienā dienā ar tiesas lēmumu viņu apcietināt R. Munkevics uzzināja par Jūrmalas domes balsojumu, viņu atceļot no amata.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?