Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Meklējam snaiperi

Plīst nevis plānākajā, bet gan šķietami drošākajā vietā. Sanda Valtera iziešana no ierindas pleca savainojuma dēļ basketbola valstsvienību divas nedēļas pirms Eiropas čempionāta finālturnīra sākuma atstājusi bez plašām manevra iespējām uzbrūkošā aizsarga postenī, kurā Latvijai tradicionāli bijusi bagāta spēlētāju izvēle. Robs sastāvā vismaz pagaidām paliek neaizpildīts. Uz Efes Pilsen kausa izcīņu Ankarā papildspēki netiks piesaistīti.

Liktenim patīk ironizēt. Jūlija vidū, skatoties Latvijas rezerves sastāva spēli ar igauņiem, neoficiālā gaisotnē pabrīnījos, ka treneri papildinājumu pamatspēkiem meklē tikai «garajā galā», nepievērsdami uzmanību ārējās līnijas spēlētājiem. Saņēmu tikpat neoficiālu atbildi, ka «otrā numura» postenis ir pārblīvēts pieredzējušiem vīriem. Sak, jaunajiem tik un tā nebūtu izredžu…

Sava taisnība šajā argumentā bija, taču nu situācija iekrāsojusies citāda. Proti, komandai noder gan Armanda Šķēles improvizāciju gars, gan Aigara Vītola prasme nospēlēt lietderīgi, taču ne viens, ne otrs tomēr nav stabili snaiperi. Šajā nišā palicis viens pats Kristaps Janičenoks. Nešaubos, ka līdz 7.septembrim ar viņa sportisko formu viss būs kārtībā, tomēr variācijas iespēju trūkums zināmu nedrošības drebuli uzdzen gan.

Bet reālu rezerves variantu nudien nav. Pēc B sastāva darba beigām potenciālie kandidāti - Mareks Jurevičus un Ingus Bankevics - bez īpašas steigas gatavojas jaunajai sezonai. Ne viens, ne otrs nav iespēlēti valstsvienības taktiskajās shēmās. Iepriekšējas pieredzes kopdarbā ar pamatspēlētājiem Bankevicam nav vispār, bet Jurevičam tā aprobežojas ar fragmentāru līdzdalību pērn. Tas pats attiecas uz U-20 izlases līderiem Dairi Bertānu un Jāni Strēlnieku. To visu ņemot vērā, nudien nav jābrīnās, ka pat pēc trīs dienu pauzes, kas tika ieturēta līdz oficiālajam paziņojumam par Sanda Valtera nespēlēšanu, valstsvienības vadītāji nepārsteidza ar jaunu komandas dalībnieku nosaukšanu.

Pirmdien sarunā ar Dienu galvenais treneris Ķēstutis Kemzūra apstiprināja, ka, spītējot traumām, turpinās uzticēties rūdītajai gvardei: «Visu cieņu jaunajiem spēlētājiem, viņiem ir laba nākotne, taču pagaidām līmenis nav tik augsts, lai uzreiz varētu būtiski palīdzēt. Skatīsimies citus variantus. «Otrā numura» pozīcijā varbūt vairāk spēlēs Aigars Vītols vai Kristaps Janičenoks. Jāņem arī vērā, ka Eiropas čempionātā mums būs darīšana ar ļoti gariem pretiniekiem.»

Uz Turciju aizlidoja arī Gatis Jahovičs, kurš pēc augšstilba muskuļa savainojuma piecas nedēļas trenējies kopā ar komandu, tiesa, individuālā režīmā. Nupat viņam slodze treniņos pieaugusi, tomēr maz ticams, ka jau Ankarā viņš varētu spēlēt. «Gatis trenējies ar mums, zina kombinācijas. Īpaši ceru uz viņa spējām aizsardzībā. Protams, vēl izvērtēsim viņa veselības stāvokli un sportisko formu. Katrā ziņā labi, ka būs 13, nevis tikai 12 spēlētāju,» saka Kemzūra.

Reālāka ir cerība, ka Ankarā laukumā izies Ernests Kalve, kura Kauņā cietusī plauksta jau darot mazāk raižu. «Lūzuma neesot, taču plauksta sāp. Tikai Ernests pats var izšķirt, kurā brīdī sāpju sajūtu var ignorēt.»

Efes Pilsen Pasaules kausa izcīņā Latvijas komanda pirmo spēli aizvadīs trešdien ar Lielbritāniju. Grupas turnīra otrajā mačā ceturtdien pretī stāsies Maķedonijas vienība. Grupas divas labākās komandas iekļūs pusfinālā, trešās vietas ieguvēji spēlēs par 5.vietu. Otrajā grupā spēlēs Turcija, Horvātija un Vācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Basketbols

Latvijas valstsvienība Efes Pilsen kausa izcīņā
K.Valters, J.Blūms, A.Šķēle,
K.Janičenoks, A.Vītols, G.Jahovičs,
E.Kalve, A.Štālbergs, U.Helmanis,
K.Bērziņš, R.Freimanis, K.Kambala,
A.Biedriņš
Traumu dēļ Eiropas čempionātos nav spēlējuši:
1993 - Ivars Liepa
1997 - Jānis Laksa
2001 - Edgars Šneps
2003 - Raimonds Miglinieks
2005 - Gatis Jahovičs
2007 - Kristaps Valters

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?