Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Munkevicam būs jāraksta paskaidrojums

Jūrmalas mēra Raimonda Munkevica sev noorganizētā 6000 latu kompensācija par amata zaudēšanu pērnā gada rudenī nepaliks nepamanīta Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā (RAPLM). Ministrs Edgars Zalāns (TP) prasīs paskaidrojumus, jo situācija neesot vienprātīga, pavēstīja ministra preses sekretāre Dace Kārkliņa. Kopš gada sākuma RAPLM ir aizliegusi pašvaldībām maksāt kompensācijas, kas pārsniedz vienu mēnešalgu.

Zudusi atmiņa

Pēc mēra amata zaudēšanas 2008.gada nogalē R.Munkevics (Jūrmala - mūsu mājas) pieprasīja kompensāciju triju mēnešalgu apmērā. Jaunais mērs Ģirts Trencis (TP) to atteica, pamatojoties uz juristu atzinumu, ka R.Munkevics, stājoties domes priekšsēdētāja amatā, bija tikai deputāts, bet nezaudēja citu darbu, tāpēc viņam kompensācija nepienākas. Taču šogad drīz vien pēc R.Munkevica atkārtotas ievēlēšanas mēra amatā Jūrmalas dome saņēma Latvijas Namu pārvaldnieku un apsaimniekotāju asociācijas vēstuli, kurā bija norādīts, ka R.Munkevics bijis šīs asociācijas priekšsēdētājs un nav varējis atjaunoties amatā pēc mēra krēsla zaudēšanas. Ar mēra vietnieces Larisas Loskutovas (ievēlēta no SC) parakstu tapa rīkojums par kompensācijas izmaksāšanu R.Munkevicam, kurš nespēj atcerēties, vai ir saņēmis atlīdzību par asociācijas vadīšanu vai tomēr ne. Pašreizējais acociācijas priekšsēdētājs Ģirts Beikmanis Dienai norādīja, ka tas ir goda amats bez algas, taču nevarot izslēgt iespēju, ka R.Munkevics kādu laiku pildījis arī izpilddirektora pienākumus ar amatalgu triju minimālo mēnešalgu apjomā. Pats R.Munkevics gadu vecos notikumus neatceroties. Viņa ienākumu deklarācijā par algu asociācijā nekas nav minēts.

Jūtas pelnījis

R.Munkevics uzskata, ka viņa atbrīvošanas laikā likuma norma par kompensācijām ir bijusi spēkā, tāpēc kompensācija prasīta likumīgi. Bijušais mērs Ģ.Trencis uzskata, ka notiek naudas izkrāpšana, jo neredz iemeslu maksāt kompensāciju: «Ja dome būtu pieļāvusi kļūdu un nodarījusi zaudējumus R.Munkevicam, viņš to izmantotu priekšvēlēšanu kampaņas laikā, taču tas nenotika. Tagad parādījās asociācijas vēstule un Jūrmalas domes Juridiskā pārvalde nodemonstrēja sev raksturīgo gudrību un atbalstīja kompensācijas piešķiršanu.» Ģ.Trencis pēc amata zaudēšanas kompensāciju pats nav prasījis. Agrākā pilsētas domes priekšsēdētāja Inese Aizstrauta gan kompensāciju par mēra amata zaudēšanu esot saņēmusi, bet pēc neievēlēšanas par deputāti - ne. «Ja pēc gada kāds prasa kompensāciju par amata zaudēšanu, varbūt es varu izdomāt, ka mans dzemdību atvaļinājums pirms 25 gadiem bija pārāk īss, un arī pieprasīt kompensāciju?» ironizēja I.Aizstrauta. Pēc deputāta krēsla zaudēšanas uz kompensāciju bija cerējis arī bijušais Jūrmalas vicemērs Dainis Urbanovičs (LSDSP), taču tā tika atteikta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?